Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 11:48 - Окултните корпоративни лога
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 9382 Коментари: 23 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Корпоративните лога са направени така, че да ни подскажат нещо. Повечето големи компании използват твърде странни лога. Много трудно можем да разберем за какво става въпрос, ако не познаваме символиката. Сега ще се опитам да ви представя някои от най-известните фирми по света. 




Alfa Romeo използва много интересно лого. На него се вижда змия, която изяжда човек. В окултните вярвания змията винаги е много важен символ. 
image
Същият символ присъства на централната гара в Милано. На него се вижда по-добре, че змията изяжда  дете. Това ако не е зловещо. На снимката много добре се вижда, че става въпрос за дете. Тук може да се предполага, че не го изяжда а може би змията "ражда" детето.Това придава съвсем друг смисъл. Змията(змеят) е един от най-важните окултни символи. 

image

Същият символ присъства пред къщата на .......Силвио Берлускони. Явно този символ има много важно езотерично значение.

image

Това е символа на Ку-Клукс-Клан . Обърнете внимание на това, което е в центъра на кръста. Да ви е познато?

image

  Разбира се, че сте го виждали. Това тук е логото на "Водафон".
image

Слънчевият диск с разпрострени криле е древен египетски символ. Това е символа на египетският бог Хор.Тук на тази снимка. 
Това е един от символите на Розенкройцерите. Използва се и в някои масонски ложи.

image

Ето кои фирми използват този символ за свое лого.

image

 image

image


 Пирамидата със окото също се използва от много компании по света. Използва се и само "окото на Хорус".

AOL
 използва ето това лого. Пириамида с око.

image
 Логото на Caterpillar. Много добре се вижда жълтата пирамида.

 image

Продуцентът на "Биг Брадър" е Endemol. От логото ви наблюдава око.

image

Всъщност комбинацията от "окото на Хорус" и пирамидата се използва толкова често, че е почти задължителна. 






Гласувай:
9



1. misbis - bravo
23.02.2010 17:45
браво на теб.ти си българския джордан максуел
цитирай
2. misbis - само
23.02.2010 17:48
да добавя, това са рептилските символи- змии и пр. елита на света си е продал душата на тази цивилизация,окупирала земята идвайки от Драко системата. илюминатската пирамидална система е копие на рептилската.там емпатия,състрадание..са непознати и нежелани термини.само желязна,безжалостна логика. за тях ние хуманоидите сме само роби.
цитирай
3. tomcat - За обикновения човек едвали има ...
23.02.2010 17:58
За обикновения човек едвали има някаква логика ,но човеконенавистният глобалистки елит определено е обсебен от символи и окултизъм!
цитирай
4. divna8 - Нека да разграничим малко нещата ...
23.02.2010 18:30
Змията не навсякъде и не винаги е символ на зло! Едно от най-важните тълкувания е "безкрайност, вечност" - змия захапала опашката си. Това е началото на края и края на началото, кръгът произлиза именно от този символ.
В медицината също се използва символът на змията, понякога и на две преплетени змии.
В приказките змията, змеят са символи, които трябва да се тълкуват, а не да се приемат едно-към едно... Появяват се там, където животът е спрял своето развитие, Еволюционният процес е в мъртва точка и трябва да се появи Юнакът, за да се справи с препятствието и даде тласък на силите, от които зависи следващото еволюционно стъпало.
Змията, символно използвана в лого на корпорация, фирми, фамилни гербове всъщност присъства именно с тази цел - да внуши дълголетие и безкрайност на процеса... Единствено във фаталистично настроени умове би предизвикала паника, страх, отвращение, но това е също преднамерено търсен ефект - да "хипнотизираш" жертвата, т.е. купувача, избирателите, посетителите и да ги накараш да правят това, което ти искаш, а не да следват собствената си свободна воля...
Та всичко зависи от нивото на познание на човеците. Станете Търсачи на Истинското Познание, за да не сте хипнотизирани жертви... Желая на всички много знание и мъдрост в ежедневието! И никакъв страх - страхът само изкривява реалността...
цитирай
5. dorichela - За Алфа Ромео, тоя знак дето го има на ...
23.02.2010 18:50
За Алфа Ромео, тоя знак дето го има на гарата, не е ли нещо като символ на града,м? И май там произвеждат и колите, така, че защо да не си сложат логото на града!? :)
За бентли, крайслер и астин мартин... просто си приличат и търсиш под вола теле...
Като цяло... пропуснал си адидас.. мдааа, наподобяват триъгълник и те.. ужас :)
цитирай
6. polopot - до dorichela
23.02.2010 19:54
Символа на Милано изглежда по съвсем друг начин. Ето ти линка :http://en.wikipedia.org/wiki/File:CoA_Città_di_Milano.svg
Колкото до телето под вола. Виж по-старото лого на "Харли Деивйдсън" и логото на "Мини". Нещо много телета станаха :)
цитирай
7. анонимен - Най са опасни американците, при тях ...
23.02.2010 20:56
Най са опасни американците, при тях действат мощни корпорации , които имат заводи за произвоство на оръжия, петрол, медицински лекарства и така нат. и само ПАРИТЕ имат значение в Сащ. Шефовете на тези корпорации държат парите на света и са в разни ложи и тайни клубове - масони, череп и кости и незнам си какви, за които има вече мн информация и те се смятат за висши, че знаят смисъла на живота и са си измислили доста зловещи ритуали.Междр точно в Сащ има голямо почитане на черните сили и така нат. в мн логота на американски фирми има доста зловещи неща, в цялата им култура дори.Скоро един блогър беше публикувал добра статия и снимки на най актуалната амирканска певица в момента Лейди Гага, какво прогапагндира. Сега се сещам дори тези свидетелите на Йехова, които ни напълзяха отдавна, че идват от Америка и редица сектантски учения и уклони към черното и зловещото, да не употребявам други изрази. Та шефовете на тези корпорации те предизвикват разни войни по света за да може армията на сащ да купува оръжия от тях и да печелят милиарди и дори си изпробват лекарствата върху обикновените войници- справка Войната в залива - 1991 година, повечето войници получиха големи увреждания именно заради някакви хапчета, които са им давани, но те не значат нищо за тях, както и обикновенните хора.някой дори казват, че атентатите от 11 сеп.са предизвикани от самите американци за да вземат петрола на Ирак и да засеят Афганистан с наркотични разтения.Всъщност за мен Америка е готина на филмите, имат мн добри неща, ноо същността и е много по различна.
цитирай
8. eien - Има по-удачни примери
24.02.2010 08:42
Не са най-точни тези Ваши "виждания"
цитирай
9. misbis - do nr 8
24.02.2010 08:56
тук не става въпрос за надпревара кои виждания са най-точни.човека се е потрудил да сортира,разучи, напише и ни представи тук.
Аз лично превеждам вебстраницата на Джордан Максуел,един международен капацитет по тези въпроси за символите, и съвсем отговорно мога да кажа,че това е една добра работа.
Извинете ме,но каква е тази болна амбиция все да се критикуваме един друг и омаловажаваме труда си?
цитирай
10. анонимен - Мартин
24.02.2010 09:25
Джордан Максуел миксира истини с неистини. Той е поръчков драскач, както и много други, като Дейвид Айк, Майкъл Тесарион и т.н. Самият Джордан Максуел твърди, че е почитател на Блаватская, която в своята книга "Тайната доктрина" твърди, че Луцифер е истинския бог, а библейския е дявола(гностицизъм). Има една друга група от конспиратвини автори, като Бил Купър(убит), Фриц Спрингмайер(в затвора), Джон Тод(изчезнал) и другим, чиято информация заслужава по-голямо доверие.
цитирай
11. анонимен - УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯ ЧРЕЗ СИМВОЛИ
24.02.2010 09:29
МНОГО ПО-СТАРО ОТ СВЕТА, КОЙТО НИЕ ПОЗНАВАМЕ. ХЕРАЛДИКА, СЕМИОТИКА...

САМО НЯКОЛКО НАРОДА ИМАТ ТЕЗИ ПОСЛАНИЯ. В ЕВРОПАТА СЕ РАЗМОТАВАТ САМО НЯКОЛКО СИМВОЛА. ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ОКОЛО 2 000 Г. САМО ДВА НАРОДА СА СИ ПОЗВОЛИЛИ ДА ПОЛЗУВАТ ТЕЗИ ПОЗНАНИЯ ЗА КОРИСТНИ ЦЕЛИ.

БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ СИ ВЪЗСТАНОВИХМЕ ТЕЗИ ЗНАНИЯ.

ПОЗДРАВИ КЪМ ВСИЧКИ.
цитирай
12. misbis - do nr 10
24.02.2010 09:36
не зная как сте стигнали до заключението,че максуел е поръчков драскач, дума,която сама по себе си е грозна, и не е доказателство за сериозност.
Аз лично го познавам.Вашите нападки са крайни и необосновани.
цитирай
13. анонимен - Мартин до Misbis
24.02.2010 09:50
Защо мисля, че е поръчков? Защото е почитател на Блаватска(всички масони и тайни общества я обичат), което автоматично го превръща в защитник на луциферианската доктрина, дори псевдонима му е взет от книгата на тази езотерична авторка. Това че го познавате не знам какво трябва да ми говори. Съжалявам ако наранявам чувствата ви с изказванията си. Но аз ги обосновавам.
цитирай
14. eien - Aз също, Мисбис, имам готова обосновка и продължавам да твърдя и без ни най-малка нотка на критикарство,
24.02.2010 10:39
че примерът със змията не е най-удачен. Не всичко в блога, което се представя, следва да се взима едно към едно като достверност. Случаят е такъв.
цитирай
15. karambol5 - Поздравления за поста
24.02.2010 10:41
Управление на енергията чрез символи !
ТОчно това е ! Българите имат невероятна символика ,която трябва да се популяризира !
Змията ражда дете....това е истинското значение
И какво означава да използваш символите за користни цели ?
цитирай
16. анонимен - xaxaxa
24.02.2010 11:05
За обикновения човек едвали има някаква логика ,но човеконенавистният глобалистки елит определено е обсебен от символи и окултизъм!
============

Единственият обсебен от символи и окултизъм тук е авторът - пълен малоумник.
цитирай
17. damnation - смях. . . Крилете винаги са симво...
24.02.2010 11:35
смях...
Крилете винаги са символизирали свобода, полет, скорост, движение - нормално е да са емблема на скъпи коли и мотоциклети.
Апропо, ти май ще си поредният ми онлайн-лунатик...
цитирай
18. mikino - За знаещите - въпрос!
24.02.2010 11:47
А кой използва АЗ-ът на българите?
цитирай
19. polopot - до damnation
24.02.2010 12:10
Това,което казваш звучи логично. Но....не е вярно. Същият символ присъства на много други места, които нямат нищо общо с коли и мотоциклети.
цитирай
20. анонимен - Alfist
24.02.2010 12:25
Хвърляш толкова тежки обвинения а не мога да си обясня какво проучване си направил за да стигнеш до тези изводи. Специално това което си написал за Алфа Ромео е пълна глупост, можеше например да погледнеш форума на българския клуб на Алфа Ромео и там подробно е обяснено какво представлява емблемата, цитат:
"Емблемата е резделена вертикално на две половини; Кръста от ляво и змията от дясно. Това са символите на двете господващи фамалии в Милано през 11ти век. В този период от историята двете фамилии са финансирали армиите в първия кръстоносен поход. Местния епископ дал на едната от армиите като символ една голяма змия, предполагаемо от Библеиски произход, да ги пази всевишния на бойното поле. Другата армия, коята не била по слаба, приела червения кръст на Кръстоносците на бял фон.

Първият Кръстоносен поход бил сполучлив и преди да се завърне едната от армиите, “поставила” в устата на змията победен Сириец-Арабин.

През решителния 15век, двете фамилии обидинили сили (както и флагове), за да създадят мощните графове “Висконти”. Австрия коята по това време управлявала Италия разрешила “полагане” на корона върхо главата на змията, за да олицитвори благородното потекло на тази връзка. Дори след запада на Висконти , коронясаната змия и кръстат останли като символа на града."
цитирай
21. анонимен - Мартин до Alfist
24.02.2010 12:46
Много добре описа историята на емблемата. Не съм съгласен обаче, че емблемата изобразява змия захапала арабин или сириец. Ето една картинка изобразяваща Quatzalcoatle(ацтекски бог), която странно прилича на змията от емблемата - http://www.redicecreations.com/winterwonderland/quetzalcoatl1.jpg. Не че едното е взето от другото, но все пак поражда въпросителни относно, кое какво изобразява. А относно рицарите темплиери, специално тези взели червения кръст, там има доста скандални истории. Така че проблема не е наистина във емблемата, но има нещо някъде в историята на тези две влиятелни фамилии, които се обединяват. Змията като цяло е притоворечив символ.
цитирай
22. анонимен - по темата
02.03.2010 18:11
удачни примери са и много подобни още се използват с цел демонстрация на произхода на идолите си
цитирай
23. анонимен - анонимен
19.03.2010 06:43
Вижте логото на ПФК Славия - София
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898938
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031