Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 16:37 - The Sea Organization е ядрото на Сциентолозите
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1406 Коментари: 2 Гласове:
3



The Sea Organization (Sea Org) е ядрото на църквата на Сциентолозите. Членовете на тази група подписват договор, за един милиард години.  Те се задължават да служат на интересите на църквата. Това,което получават членовете е стая, храна и заплащане от 24 долара на седмица.  Какво точно представлява тази организация ? Тук ще публикувам част от показанията на бивши членове на тази организация : 

* На членовете на 
Sea Org не е разрешено да имат деца докато работят за организацията. Ако някоя жена забременее е принуждавана да направи аборт или трябва да напусне. Много често хората са толкова дълго в Sea Org, че няма къде да отидат, нямат биография извън Сциентологията, нямат стаж, нямат пари, нямат имущество и нямат приятели, които не са сциентолози. 

* Членовете на 
Sea Org живеят в ужасни условия. Неженените членове нямат самостоятелни стаи. Без значение от възрастта те живеят в малки стаи с още поне трима членове. Понякога 12 души живеят в една малка стая. Заради напрежението от работата те нямат нормален сън и понякога пропускат дори да се хранят.

* На членовете се отказва подходящо медицинско обслужване. На тях не им се осигурява медицинска застраховка, не им се дават болнични дни и 
Sea Org не им купува нужните лекарства. Ако някоя болница не пожелае да им осигури лечението, ръководството на  Sea Org не покрива разходите. Има много случаи, когато в тази организация много болни хора са били лишени от медицински грижи.

 * Болестите се третират, като недостатък на болният човек. Сциентолозите  вярват, че човек може да избира  да не бъде болен. Когато някой се разболее, те се отнасят с него като, че ли е извършил нещо лошо. 

 *  Понеже Сциентолозите имат статут на религия в много страни, трудовите закони не важат за
Sea Org. Членовете нямат никаква защита от лоши условия или дълго работно време. Много от тях работят по 17-20 часа на ден. Всеки, който се оплаква се третира, като " не се вписва в програмата", " извън борда" и "неетичен". Има хиляди непълнолетни, които работят в тези условия в Sea Org.

  * Членовете имат само няколко свободни часа на седмица. Дори през това време на тях не им е разрешено да отиват далеко от лагера, където живеят и работят. Ако мениджърите решат, че те не са работили достатъчно не им се полагат почивки за Коледа, Нова година, рождени дни или национални празници.

 * Понеже само женените членове получават самостоятелна стая. Много деца, които се присъединяват към
Sea Org се женят понякога на 15-16 години. Само са за могат да получат самостоятелна стая.

 *   Съпрузите и членовете на семейството в 
Sea Org се виждат много рядко. Ръководителите си запазват правото да изпраща различните членове на семейството да работят в различни страни или райони без тяхно одобрение. Съпрузите могат да бъдат изпратени далеч от своите  съпруги, майките изпратени далеч от своите деца. Ако семейството се оплаква, следва наказание.

 *  Ако член на 
 Sea Org се провини той бива изпратен в RPF или Rehabilitation Project Force. Това е един вид военен лагер за "лоши" членове. Хората в RPF могат да ядат само храна, която е останала след, като членовете на Sea Org са се нахранили. Не им е позволено да говорят на другите членове, получават по-малко заплащане, не получават почивка. Също така вършат много тежка работа в продължение на часове. 

* Членовете са под постоянен психологически тормоз. От тях се очаква да работят много без да се оплакват, като пренебрегват храна, сън, семейство. Много то напусналите членове казват, че това е едно от най-ужасните неща в 
Sea Org. Дори, когато работят усърдно техните шефове им казват, че не е достатъчно. Те от своя страна са под същото напрежение от своите шефове. 



Този клип  показва за какво става въпрос.





Тагове:   sea,


Гласувай:
3



1. aroundus - WR
16.03.2010 20:31
Признавам си, че не го прочетох цялото.

Сциентологията е глупост. Щеше да е смешно, ако не беше жалко. Хората вярват в простотии някъде между "Старгейт" и "Междузвездни Войни". Обаче не е по-голяма глупост от християнството, исляма или която и да е друга религия. И не е по-малко лицемерно.
цитирай
2. анонимен - Изключително опасна организация, представяща се за религия
22.03.2010 23:52
Това е една наистина опасна организация, която се разраства и придобива все по застрашителни размери. Проблема е че и се позволява да се разраства. Тази НЕхуманна религия, не е като другите, докато в другите религии има нещо човешко в Сциентологията няма. Там единствената цел е да служиш на организацията........ с цената на всичко, дори на живота си.

За щастие тази религия няма все още корени в България и се надявам никога да не дойде тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 904740
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930