Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 15:51 - Истината за Федералният Резерв
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 4344 Коментари: 16 Гласове:
5

Последна промяна: 21.08.2010 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Малцината, които разбират системата, или ще бъда заинтересовани от нейната печалба или толкова зависими от нейното покровителство, че няма да бъдат опозиция на тази класа" 

Ротшилд 
1836

"Дайте ми да контролирам парите на една нация и мен не ме интересува, кой прави законите"

Майер Амшел (Бауер) Ротшилд  


 "Повечето американци нямат никаква представа от операциите на международните кредитори. Балансите на Федералната Резервна Система никога не са били проверявани. Тя работи извън контрола на Конгреса и манипулира кредитите на Съединените щати"

Сенатор Бари Голдуотър


"Това ( Федералният Резервен Акт) създава най-огромният тръст на този свят. Когато Президента (Уилсън) подпише този закон, невидимото правителство на паричната власт ще бъде легализирано.....най-лошото законодателно престъпление на века е извършено от този банков и валутен закон"

 Конгресмен Чарлз Линдбeрг - Старши
1913

"От сега нататък, депресията ще бъде научно създадена"

 Конгресмен Чарлз Линдбeрг - Старши
1913

"Финансовата система беше превърната във Федерален Резервен Борд. Този борд управлява финансовата система чрез властта на чисто спекулативна група. Системата е Частна, ръководена единствено от целта да получи най-голямата възможна печалба от използването на парите на другите хора"
 
 Конгресмен Чарлз Линдбeрг - Старши
 1923

"Федералната резервна банка купува правителствени облигации без нито един цент.."

Конгресмен Райт Патман
Конгрешанъл Рикорд
30 Сеп, 1941

"Ние имаме, в тази страна, една от най-корумпираните институции, които светът е познавал някога. Аз имам предвид Федералният Резервен Борд . Тази зла институция разори народа на Съединените Щати и практически фалира нашето правителство. Това беше направено чрез корупционни практики на на богатите лешояди, които я контролират"

Конгресмен Луис МакФадън
1932

"Федералните Резервни банки са едни от най-корумпираните институции, които светът е виждал някога. Там няма вътрешен човек, който да не знае това, че този народ е управляван от международни банкери"

Конгресмен Луис МакФадън

"Някои хора мислят, че Федералните Резервни Банки са правителствени институции на Съединените Щати. Те не са правителствени институции. Те са частни кредитни монополисти, които ограбват хората на Съединените Щати, за своя собствена печалба и на техните международни измамници"

Луис МакФадън
Председател на Комисията за банки и валута (12 години)
10 Юни 1932

 "Никога не съм виждал повече Сенатори да изразяват недоволство от своята работа.....Аз мисля, че главната причина е това,че дълбоко в нашите сърца, ние бяхме съучастници в извършването на нещо ужасно и непростимо на нашата чудесна страна.Дълбоко в нашите сърца ние знаем това, че дадохме на нашите деца наследството на фалита. Ние измамихме нашата страна, за да можем сами да бъдем избрани"

Джон Данфорд 
Републиканец от Монтана

"Тези 12 корпорации заедно покриват цялата страна и монополизират и използват за частни печалби всеки долар от държавната валута.."

Мр. Кроизер
пред Сенатската Комисия за банки и валута
1913

"Когато вие или аз пишем чек трябва да има достатъчно пари в нашата сметка за  да покрият чека, но когато Федералният Резерв пише чек няма банков депозит на, който този чек е съставен. Когато Федералният Резерв пише чек, той създава пари.

-- Putting it simply
Федерална Резервна Банка на Бостън

"Нито хартиената валута, нито депозитите имат стойност в търговията, съществено, "доларовата" банкнота е просто парче хартия. Депозитите са просто книжни страници"

--Modern Money Mechanics Workbook
Федерална Резервна Банка на Чикаго, 1975

"Федералната резервна система плаща на финансовото министерство 020.60 за хиляда банкноти - почти 2 цента всяка - без да се интересува от стойността на банкнотата. Федералните Резервни Банкноти, случайно, са единствената валута призвеждана за обръщение.

Доналд Уин


"Ние сме напълно зависими от търговските банки. Някой е взел на заем всеки долар, който имаме в обръщение, в брой или на кредит. Ако банките създават достатъчно изкуствени пари ние просперираме; ако не, ние страдаме. Ние сме абсолютно без постоянна парична система...

Това е най-важният въпрос върху, който всеки интелигентен човек трябва да разсъждава и разследва. Той е толкова важен, че нашата сегашна цивилизация
може да рухне освен ако не стане широко разбрано и недостатъците поправени много скоро"

Робърт Хъмфри
Федерална Резервна Банка на Атланта

"Федералните Резервни Банки не са федерални инструменти.."

Луис срещу Съединените Щати
9-ти Окръжен Съд 1992

"Регионалните Федерални резервни банки не са правителствени агенции.....но са независими, частно притежавани и местно контролирани корпорации"

Луис срещу Съединените Щати
 680 F. 2d 1239, 9-ти Окръжен Съд 1982

"Който  контролира количеството на парите във всяка страна е абсолютен господар на цялата индустрия и търговия"

Джеймс А. Гарфилд
Президент на САЩ

"Нашата велика индустриална нация е контролирана от система на кредити.Наша система на кредити е концентрирана в ръцете на няколко мъже. Ние се превърнахме в едно от най-лошо управляваните, едно от най-напълно контролираните и доминирани правителства в света - не повече правителство на свободното мнение, не повече правителство на убеждението и вота на мнозинството, а правителство на мнението и принудата на малки групи от господстващи мъже"

Уудро Уилсън 
Президент на САЩ (подписал указа за създаване на Федералната Резервна Банка)

"Аз вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от стоящите армии. Те вече имат създадена парична аристокрация, която постави правителството в защитна позиция. Емисионната власт ( на пари) трябва да бъде отнета от банките и върната на народа, на когото по право принадлежи "

Томас Джеферсън
Президент на САЩ

 "Всеки Конгресмен, всеки Сенатор знае какво точно причинява инфлация...но не може (не иска) да подкрепи драстична реформа да я спре (да отмени Федералният Резервен Акт) защото може да му коства работата."

Робърт Хаинлен

"Добре е, че хората от народа не разбират нашата банкова и валутна система,защото ако разберат, аз вярвам че ще има революция още на следващата сутрин"

Хенри Форд

"...нарастването на активите на Федералните Резервни Банки от 143 милиона долара през 1913 до 45 милиарда през 1949 отива директно при частните акционери на (федералните резервни) банки .

Естъс Мълинс

"Скоро след, като Рузвелт пое управлението, Федералният Резерв започна да купува правителствени ценни книжа в размер на десет милиона долара на седмица за 10 седмици, и създаде сто милиона долара в нова валута, което облекчи критичният недостиг на пари и кредити, и фабриките запознаха отново да наемат хора"

Естъс Мълинс


"Банките бяха заченати в нередност и родени в грях. Банкерите притежават земята.Вземете я от тях, но им оставете властта да създават депозити, и със изваждането на писалката те ще създадат достатъчно депозити за да я купят обратно.Както и да е, вземете я далеко от тях, и всички големи състояния, като моето ще изчезнат и те трябва да изчезнат, за да бъде един по-щастлив и по-добър свят, в който да живеем. Но ако ти искаш да продължиш да робуваш на банкерите и да плащаш цената на своето собствено робство, остави ги да продължат да създават депозити"

Сър Джошам Стамп
(директор на Банк ъф Инглънд през 20-те, вторият най-богат човек във Великобритания)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Научете тези нагли американци на урок. Доведете ги обратно до колониално положение"

Натан Майер Ротшилд




 Източник: личен архив на автора


 













Гласувай:
5



1. universalnite000 - Изнесеното от теб отговаря на ис...
30.04.2010 15:56
Изнесеното от теб отговаря на истината. Само едно още се чудя - кога ли повечето хора най-после ще узреят и ще отхвърлят тази робовладелска система , за да поемат най-после към космическата цивилизация ?
цитирай
2. polopot - Страхувам се, че относно космич...
01.05.2010 14:53
Страхувам се, че относно космическата цивилизация не мога да ти дам отговор. Колкото до тази система тя е в основата на капитализмът. Все повече се говори за това, което ще се появи като алтернатива на капиталистическият модел. Но колко време ще отнеме...
цитирай
3. misbis - само това изречение трябва да прокънти из съзнанието ни
01.05.2010 14:54
"Добре е, че хората от народа не разбират нашата банкова и валутна система,защото ако разберат, аз вярвам че ще има революция още на следващата сутрин"

Въпреки,че тези,които са разбрали, не им е лесен живота, най-малкото са обект на присмех от спящите. Не се съмнявам,че чрез технологиите, умишлено се държи масата в неведующа кома
цитирай
4. polopot - Не само това изречение. Много от ...
01.05.2010 17:35
Не само това изречение.Именно тези хора са Съвета на директорите на корпорация "Америка". Системата, която са изградили е перфектна. Правомощията на Конгреса са отменени. Идеята на "бащите основатели" на САЩ за едно демократично и свободно общество беше погребана.

Спомням си, скоро отново имаш предложение от конгресмени да бъде направен одит на Федералният Резерв. Бен Бернанке им каза, че ако това се случи..... Америка ще фалира.
цитирай
5. polopot - Ето това са първоначалните акци...
02.05.2010 17:51
Ето това са първоначалните акционери във Федералният Резерв. Разбира се на по-късен етап тези капитали се трансформират и акционерната структура е променена от този първоначален вид.

1. Rothschild Banks of London and Berlin.

2. Lazard Brothers Banks of Paris.

3. Israel Moses Seif Banks of Italy.

4. Warburg Bank of Hamburg and Amsterdam.

5. Lehman Brothers of NY.

6. Kuhn, Loeb Bank of NY

$7. Goldman, Sachs of NY.

$8. National Bank of Commerce NY/Morgan Guaranty Trust (J. P. Morgan Bank - Equitable Life - Levi P. Morton are principal shareholders).

$9. Hanover Trust of NY (William and David Rockefeller & Chase National Bank NY are principal shareholders)

Иначе тук исках да покажа същността на системата.
цитирай
6. анонимен - ХАХАХА
03.05.2010 00:39
И какво сега. ще спрете ли да ползвате пари? В Израел имаше такива опити, викат им кибуци....ма пропаднаха. Ми това е, не може всичко да е идеално и справедливо и да живеят 6 милиарда души на тая планета и всички да са доволни. Ако искате да намалим бройката, ама нали пък това беше целта на болните илюминати. Въобще лоша работа.
цитирай
7. анонимен - Всеки интелигентен човек трябва да ...
07.05.2010 08:31
Всеки интелигентен човек трябва да се запознае с начина по който се създават парите от централните и търговски банки. Преди около 5 години в един канадски сайт излезе документ на банката на Федералния резерв в Чикаго, който може би е бил само за вътрешно ползване, но по някакъв начин се е получило това, което наричаме "изтичане на информация". Документът е озаглавен Modern Money Mechanics и в него се обяснява начина, по който се създават парите. Този документ е цитиран в доста от последните филми на тема банково дело, като например Zeitgeist и Esoteric Agenda. В най-съкратен вид тази “механика на създаване на парите” е следната: Централните банки създават пари “от въздуха” по поръчка на правителствата, които тези правителства трябва да върнат с лихва. След това използвайки правилото за частични резерви (Fractional Reserve System), търговските банки раздават заеми в размер десетократно по-голям от паричните си резерви. Така се стига до парадокса, че днес в Америка (както и във всички страни с централни банки) само 3% от паричното предлагане са реално съществуващи пари. Всичко друго са счетоводни вписвания – прехвърляне на дебит и кредит от една счетоводна книга в друга. Темата е много интересна и заслужава задълбочено изучаване. Постарал съм се да преведа най-важното от Modern Money Mechanics в рамките на десетина страници и съм готов да го изпратя на всеки, който ми остави имейл на адрес: informiran1@gmail.com. За тези, които добре владеят английски език препоръчвам книгата на Mary Elizabeth: Croft How I Clobbered Every Bureaucratic Cash-Confiscatory Agency Known to Man. В момента съм превел около 100 страници от тази книга и съм готов да ги предоставя на всеки, който пожелае. В тази книга ще намерите отговора на въпроса защо имената Ви във всички официални документи са изписани изцяло с главни букви, въпрос който никой от Вас не си е задавал.
цитирай
8. анонимен - ЗАЩО?
09.12.2010 08:48
ащо имената Ви във всички официални документи са изписани изцяло с главни букви, въпрос който никой от Вас не си е задавал.
цитирай
9. анонимен - купить элитную обувь
19.10.2012 21:41
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.photo-shop.lt/user/mymnutemype/>магазин мужской обуви </a> женские футболки <a href=http://eli.ru/user/AntellMew/>прямые платья </a> купить футболку чистую <a href=http://dejavu.ua/>купить майки оптом </a> вязанные свитера ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>100mg canada Kamagra tablets </a> - Pattaya Kamagra : Kamagra natural paypal : <a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>no RX Kamagra Cheap next day </a> - get Kamagra online pharmacy
цитирай
10. анонимен - фото стильной женской одежды
20.10.2012 04:36
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://minemaps.ru/user/immivabaw/>интернет магазин модной одежды украина </a> белье нижнее <a href=http://georgiymore.ru/user/lititotraiday/>купить сумку визажиста </a> длина платья <a href=http://dejavu.ua/>летние костюмы купить </a> брендовая одежда ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra w plynie </a> - online Kamagra order a prepaid mastercard : chip Kamagra : <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Oral Jelly UK Kamagra tablets </a> - Kamagra roermond
цитирай
11. анонимен - платья 60 х фото
20.10.2012 18:42
Здраствуйте!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.avto-manual.ru/user/abracycle/>дешевый интернет магазин одежды китай </a> фото одежды <a href=http://forum.momberg.dk/member.php?action=profile&uid=112556>интернет магазин одежды екатеринбург </a> платья распродажа <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить обувь </a> длинные сарафаны ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>online shop Kamagra online </a> - Kamagra store : Stop Suffering and Buy Kamagra : <a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly lowest price </a> - India Kamagra
цитирай
12. анонимен - платье для новорожденной
21.10.2012 03:31
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://slovianki.ru/user/Beirmelinny/>костюмы для жениха купить </a> интернет магазин женской одежды украина <a href=http://clegaloc.narod2.ru/>платья 2012 фото лето </a> джинсовая сумка купить <a href=http://www.horizonnews.com.au/user/trurnecrita/>магазин распродаж белья </a> пальто интернет магазин ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Kamagra tablets price </a> - no RX needed for purchasing Kamagra c.o.d. no script : Kamagra Oral Jelly bargain : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Indiana Online Kamagra </a> - Kamagra sales UK
цитирай
13. анонимен - купить мужской костюм в украине
22.10.2012 06:19
Доброго времени суток!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://alpika-tur.ru/user/Lasemashy/>купить платье 48 размера </a> купить обувь modus vivendi <a href=http://www.ligwerker.co.za/forum/member.php?action=profile&uid=130586>платье черно красное </a> платья для новорожденных <a href=http://file-extinguisher.com/user/Addedraffinet/>купить сумки женские интернет магазин </a> pronovias платья ... Успехов Вам!
-====-
<a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Cheap Kamagra </a> - Super Kamagra inexpensive :.Oral Jelly 100mg offers Kamagra tablets .:<a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Buy Kamagra on the net </a> - Kamagra blister
цитирай
14. анонимен - reverse phone
29.10.2012 01:46
kdfiildgkyalngwzinboigj, reverse cell phone search cell phone mobile phone <a href="http://101reversephonelookup.com/">reverse phone</a>, iohlzhbooyinckkhyyhmh <a href=http://101reversephonelookup.com/>reverse phone</a>, gmaczgffygxmpwnjzby
цитирай
15. анонимен - обувь для моря купить
29.10.2012 14:21
Доброго времени суток!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://vitube.in/index.php?subaction=userinfo&user=BOOMBUCHE>скачать реал о платье </a> босоножки интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#платья-скидки»>платья скидки</a> бело красное платье <a href=http://moya-religia.ru/user/Roloaddig/>браслеты бижутерия </a> известные бренды одежды ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas 5-12% <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/#Kamagra-law-selling-UK»>Kamagra law selling UK</a> - Fedex overnight Kamagra US : Kamagra kaufen : Discount for Christmas re 7% <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/#Cheap-pills-Buy-Kamagra»>Cheap pills Buy Kamagra</a> - find Kamagra for sale on line
цитирай
16. анонимен - полусапожки
31.10.2012 18:05
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://glvhuuphuoc.com/glv/user/duedBregrency/>магазин футболок </a> интернет одежда <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#интернет-магазин-купальники»>интернет магазин купальники</a> купить футболку оранжевую <a href=http://worldofwarplanes-chity.ru/user/Stuhcauth/>интернет магазин спортивной одежды челябинск </a> интернет магазин женской одежды недорого ... Успехов Вам!
.:::.
Discount for Christmas a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>get Kamagra Cheap overnight delivery </a> - cheapest kamagra in uk : Kamagra users feedback : Discount for re 5 7 % a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Kamagra tablets review Buy online </a> - lowest price Kamagra online from Canada
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898878
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031