Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 16:24 - Кого заплашва ядрената програма на Иран ? Израел или Федералният резерв? - коментар
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1039 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 27.08.2010 16:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По всяка вероятност се чудите какво е общото между ядрената програма на Иран и централната банка на САЩ. Ще се опитам да ви представя едно малко по-различна гледна точка. Международната петролна търговия се осъществява в долари. Това подкрепя и статута на долара, като световна валута. А както всички знаем доларите се печата от Федералният резерв на САЩ. С други думи петролът се превръща в ключов фактор, който влияе върху цената на американската валута. Докато той доминира на пазара неговото търсене ще бъде голямо. Именно цената на петрола е ключова за стойността на американската валута. Едва ли е случайно ,че империята "Стандарт Ойл" на династията Рокфелер беше свързана с ФЕД. Именно банки на петролната династия са сред основателите на Федералният резерв. Тази стратегическа ос петролни корпорации - търговски банки - Федерален Резерв е ключът към всичко. Именно този триумвират ще направи всичко възможно не само да запази статута на долара но и да поддържа неговата цена висока. 
 Стигаме и до ядрената програма на Иран. Каква е основната цел на цялата атака. Това, което се укрива е, че в района Хузестан в Иран се намират най-големите петролни залежи открити досега. Какво би станало ако иранците започнат да ги разработват. Това ще доведе до нови количества петрол на пазара, което ще намали неговата цена. От своя страна намалената цена на петрола ще намали търсенето на долари, което ще удари печатницата на ФЕД. Ще се печатат по-малко долари, което е основният бизнес на този банков тръст. Истерията с ядрената програма има за цел да поддържа постоянно напрежение срещу Иран. В следствие на това страната страда от липса на инвестиции за разработване на своите залежи. Ситуация в, която една от най-богатите на петрол страни внася.....бензин, защото няма преработващи мощности. А заради постоянното ембарго и санкции няма как да дойдат инвестиции в тази страна. Именно това  е и основната цел на банково - петролната олигархия. Точно по тази причина дори Русия изостави Иран. Все пак руските петролни корпорации също имат интерес от високи цени на петрола. Както изглежда те също са вписани към настоящият момент в доларовият модел и нямат голямо желание да търгуват  в друга валута. 
Специално внимание заслужава и ролята на Израел във всичко това. Повече от ясно е , че ядрената програма не може да доведе да производство на ядрено оръжие. В момента еврейската държава върши мръсната работа на банково-петролните кукловоди. По този начин евреите отново стават жертва на чужди интереси. Ако Израел бъде измамен да нанесе удари срещу Иран, това ще "взриви" цената на петрола. От това няма да излезе нищо добро нито за Израел, нито за Иран. Но със сигурност от подобен развой на събитията в банковите и петролни централи в Ню Йорк, Лондон и ..даже Москва ще отварят шампанското, за да празнуват новите рекордни печалби. 




Тагове:   иран,


Гласувай:
6



1. polopot - Те и моите не са толкова подробни. Но ...
27.08.2010 17:06
Те и моите не са толкова подробни. Но най-малкото съм длъжен да споделя какво мисля. Още повече ако противоречи на "официалната" версия на събитията. Иначе едва ли можем и трябва да искаме някой да вярва. Всеки сам трябва да прецени за себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898924
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031