Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2010 20:40 - Какво се криеше зад операция "десни екстрeмисти и футболни хулигани" в Сърбия ? - коментар
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1016 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 13.10.2010 23:45


В последно време в Сърбия започнаха да се случват интересни неща. Началото беше поставено с масовите сблъсъци по време на гей-парада в Белград и завърши с прекъсването на футболната среща между Италия и Сърбия. И за да бъде картината още по-пълна, всичко това се случваше на фона на посещението на Хилъри Клинтън в  Косово. Като за начало в Белград се проведе първият в историята на страната гей-парад. Едва ли беше изненада, че той беше подкрепен от посланиците на САЩ, ЕК, Великобритания и ОССЕ.  Разбира се на друго мнение бяха тези, които имат анти-западни възгледи и искат да отдалечат сърбите от Запада. Именно тези кръгове бяха в основата на погрома извършен от хулиганите. Повече от ясно е, че това беше добре подготвено мероприятие. Вероятно националистическите кръгове в страната с тайната подкрепа на някои външни фактори  организираха хулиганите да  разгромят гей-парада. Към посланиците и 5000-те хиляди полицаи полетяха " камъни, бутилки, коктейли Молотов”. Шефът на "радио и телевизия Сърбия" дори зави, че това е : “военна операция с цел временно въвеждане на извънредно положение, организирана блестящо от неизвестен ум”. Повече от ясно е, че този "блестящ неизвестен ум" не беше по улиците на Белград и не мяташе камъни и бутилки. По всяка вероятност той стоеше зад добре охраняваните стени на някоя сграда и гледаше сеира по телевизията. Може би от време на време отпиваше глътка....топъл чай. Но явно шоуто в Белград не беше достатъчно и се наложи операцията да бъде продължена на територия на ЕС. Един вид да се пренесе битката на територията на врага. Точно това се случи по време на футболната среща между отборите на Италия и Сърбия в Генуа. Централна фигура тук беше футболният хулиган, които се превърна в звездата на вечерта. Същият хулиган, който имаше "татуировка  с годината на битката при Косово поле (1389)". Същата битка, която е епизод от османското завладяване на Балканите. Дали този "хулиган" е направил тази татуировка случайно ?! Последва ритуалното изгаряне на знамето на Албания. По същото време, когато Хилари Клинтън заяви в Прищина, че ще се опита да помири "Сърбия, Босна и Косово". Или аз имам богато въображение или станаха твърде много съвпадения. Въпросният "хулиган" вероятно е добре платен агент на архитектите на тези сблъсъци. Разбира се не бива да се пропуска и варианта този сблъсъци да са дело на западните централи. По този начин те ще имат оправдание да се справят с "десните екстремисти" , които са против западната ориентация на правителството в Белград. Това беше потвърдено и сръбският министър на правосъдието който заяви, че : " силите, стоящи зад безредиците искат да спрат проевропейските промени в Сърбия". Повече от ясно е, че в последните дни не ставаше въпрос нито за гей-паради, нито за футболни мачове. Сърбия за пореден път се превърна в сцена на геополитически сблъсък. Докато сърбите окончателно не решат по кой път да поемат, винаги можем да очакваме " бой, е*ане и сръбска музика". 


Тагове:   операция,   Какво,


Гласувай:
3



1. estirbg - Не се учудвай, тепърва ще сме наблюдатели на много световни странности. Ще бъдем само наблюдатели, не и коментатори!
14.10.2010 00:14
Приеми го като режисиран епизод, малка крачка към "необходимостта", налагаща общ план за Новото световно управление! Сега то е на дневен ред и утре ще разбереш това от моя пост...
цитирай
2. polopot - Всъщност този план е доста стар и е на ...
14.10.2010 09:56
Всъщност този план е доста стар и е на мода от доста дълго време ;)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898941
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031