Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 01:28 - Wikileaks - още едно творение на ЦРУ - коментар
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1211 Коментари: 2 Гласове:
6



image
Какво точно представлява сайта Wikileaks ? От официалната версия можем да научим само общи приказки, които нямат никакъв смисъл.Така, че смятам да ви спестя всичко, което сте прочели в масовите медии. Преди броени дни сайта публикува секретни доклади за войната в Ирак. Именно тук започна същинската част на "операция Wikileaks". Пръв започна  председателят на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ адмирал Майкъл Мален, който веднага се включи в социалната мрежа „Туитър" за да съобщи гордо : " Новата безотговорна публикация на откраднати конфиденциални документи поставя под заплаха живота на хора и снабдява противниците ни с важна информация" ?!?! Само това е достатъчно да заключим, че това си беше вътрешна работа на специалните служби. Само си представете, важна информация, която заплашва живота на хората е попаднала в противниците ви. И вие, какво правите, като началник на щаба ?!
 Естествено единственото възможно в тази ситуация.......влизате в "Туитър" за да съобщите на целият свят. Естествено с официално изявление излезе и министерството на отбраната на Великобритания. Държавният секретар Хилъри Клинтън също се обади по едно време за да ни информира, че " Асандж, излага с разкритията си САЩ и партньорите й на опасност". По-късно Майкъл Мален заяви : "Асандж може да говори каквото си иска за доброто, което според него и информатора му са направили, но истината е, че в този момент ръцете им може би вече са изцапани с кръвта на някой наш млад войник или на някое афганистанско семейство". Всичко това свидетелства, че цялата истерия с този сайт беше добре подготвена и осъществена операция зад, която стояха американските служби. Ако в някой сайт имаше изтичане на важна информация, която би представлявала заплаха, нито един официален представител на властта нямаше да коментира това събитие. Нито щеше да стигне до нашето знание, чрез масовите медии. Още повече, че въпросният сайт просто можеше да бъде унищожен много преди изтичането на информацията. Приказките на "Wikileaks" как си защитавали информацията за пълни глупости за наивници. Едва ли нещо може да изненада отделите по киберсигурност на Пентагона.. Защо все пак беше пусната тази "секретна информация" от сайта Wikileaks ? Въпреки, че е твърде рано вече се очертават някои от възможните причини за това. На първо място това може да доведе до сериозни усложнения на положението в Ирак и Афганистан. Разбира се цялата вина за това ще бъде преписана на "лошият Асандж, който пусна секретната информация". Твърде удобно извинения за американските военни, които продължават да имат сериозни проблеми в този район на света. Не бива да се пропуска и факта, че  " се говори за най-груби нарушения на правата на човека, извършени от иракските сили за сигурност, включително изтезания и даже убийства без съд и присъда." По този начин се нанася удар по иракските сили за сигурност. Доказателство, че те не могат да се справят със ситуацията в страната. Което е още една причина или да се забави изтеглянето или да останат още "консултанти" на иракските сили. Не бива да се пропуска и факта, че е напълно възможно голяма част от тези "нарушения" да са извършени от американските войски, като се преписват на иракските сили за сигурност. Тук няма да се спирам на твърде комичната личност на Джулиан Асандж .Той даже беше издирван от служители на Пентагона ?! Вероятно Асандж може да блокира военните сателити, за да не успеят да го намерят.  Начина по, който истинските създатели на "Wikileaks" ще използват сайта в бъдеще, ще даде още повече отговори. На първо четене може да се каже, че от Ленгли пуснаха новото си оръжие. Този път наречено Wikileaks.  


Тагове:   още,


Гласувай:
6



1. pitashtia - Опитаха се
26.10.2010 17:43
Опитаха се да им затворят устата, но беше късно. Колкото до изтичането на информация , не е чак толкова сложно. Разбира се, възможно е да са допуснали това нарочно за да има основания новият президент да изтегли войските, защото САЩ потъват финансово и неговата политика е да съкрати военните разходи.
И не са чак толкова всемогъщи, че да знаят кой кога ще пръдне, а когато лицето вече е публично нищо не могат да направят. Подобни изтичания ще зачестят, защото хората, които работят с подобна информация са разни и има такива на които не им харесва това, което става. Съвестта не е само стока.
цитирай
2. polopot - По-скоро става въпрос за дезинф...
26.10.2010 18:02
По-скоро става въпрос за дезинформационен проект на американските служби. Освен това изтеглянето на войските ще струва милиарди долари загуби за военно-промишленият комплекс на САЩ. Правителството плаща милиарди долари за поддръжка и закупуване на военна техника. Едно пълно изтегляне ще съкрати тези разходи на САЩ. Но разходите на САЩ са приходи частните военни корпорации.Освен това Обама вече обяви изтеглянето, но едно усложнение на ситуацията може да е добро извинение това изтегляне да не е пълно. Така ще има още военни поръчки.

Иначе Асандж го бяха издирвали от Пентагона преди да публикува тези данни. Да ти издирват и да не те намерят.....:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 904352
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930