Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2010 19:58 - Тайният Холокост : Нацистка Хърватия (18+)
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 3951 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съществуването на желязна завеса, равновесието по време на Студената война и твърде дългото участие на сили в стратегическият център на Евразия, предотвратиха възможността света да научи за най-безмилостната част на Холокоста, която беше допълнително поддържана от пламъка на религиозен фундаментализъм от минали времена. Произлизащ от хилядолетното споразумение за териториално разделение между Източното Православие и Западната Католическа Църква и несъответствието на религиозното разделение покрай граничната линия, Католическата Църква реши да използва възможността за свое собствено Окончателно Решение по пътя на Изток. Възможността дойде с Хитлер. В резултат Католическият клир осигури логистична и идеологическа основа на колаборационистичната Нацистка държава на Балканите. В Нацистка Хърватия установена от Адолф Хитлер, Нацистката идеология върви ръка за ръка с Католическият фундаментализъм, започвайки най-бруталното изтребление на Сърби, Евреи и Цигани. Зверствата на ужасното религиозно клане на 20-ти век довежда до ужас дори Германските Нацисти и Италианските фашисти, не малко Германски официални лица поискват Хитлер да премахне ужасният режим на усташите. За нещастие на 700 000 - 800 000 жертви, това никога не се случва. През 1945, ироничните обрати на историята довеждат комунистите водени от Тито на власт в бивша Югославия, поставяйки Хърватия на печелившата страна. Тито заповядва всички устройства в лагерите на смъртта да бъдат разрушени и премахнати, и обявява нова държавна идеология на братство и обединение. Геноцидът на усташите преминава под булото на мълчанието. 

Мълчанието продължава и до днес, за по-голяма част от света. Жертвите никога не са разпознати, никога не е поднесено извинение. Обхватът на тази трагедия, кара хората да не могат да вярват.

"В Хърватия местният фашистки режим установява политиката за "расово пречистване", това отива дори отвъд Нацистките практики. Малцинствените групи, като Евреите и Циганите ще бъдат елиминирани, докато Сърбите: обявено е, че една трета от сръбското население ще бъде депортирано, една трета ще бъде прекръстено на Римо Католици, и една трета ликвидирано. Усташките банди тероризират околностите. Частичното съдействие на Католическият клир в тези практики продължава да бъде компонент от Сърбо-Хърватските съмнения" 

- Енциклопедия Британика, издание 1991.

"исторически факт е, че определени членове на Хърватската Католическа йерархия...подкрепят клането и някои членове на Францисканският орден вземат активно участие в насилствената смяна на религията на Сърбите и също така в масовото избиване" 

- Робърт Лии Волф , Професор по история в Харвард

" Пропускането на Хърватия от проучването на общоприетият Холокост , е като книга чиято първа страница е откъсната" 

- Джонатан Стейнберг, Професор по европейска история в Университета на Пенсилвания 

"Най-големият геноцид по време на Втората Световна война спрямо броя на  населението, взема място не в Нацистка Германия но в създадената от нацистите марионетна държава в Хърватия. През годините 1941-1945 около 750 000 Сърби, 60 000 Евреи и 26 000 Цигани загиват в гигантски холокост. Това са цифри използвани от международни автори, включително Германци, които си били в най-добрата позиция да знаят....

 - Професор Едмонд Парис, "Геноцидът в сателитна Хърватия,1942-1945" Чикаго 1961

Архиепископът на Загреб Алоизе Степанич заявява на 28 Март 1941:

"Общо взето, Хърватите и Сърбите са от два различни свята, северният полюс и южният полюс, никога няма да бъдат способни да се разбират заедно освен по чудо на Господ. Схизмата (Източното Православие) е по-голямо проклятие за Европа, почти по-голямо от Протестантизмът. Тук няма морал, няма принципи, няма истина, няма справедливост, няма чест."

image
Анте Павелич главата на Усташката държава Хърватия, заобиколен от Хърватският Католически клир през Април 1942.

image
Стане Кукавица, Францискански монах в униформа на Усташите.

image
 Анте Павелич заедно с Хърватски монахини.

image
Францисканският монах Мирослав Филипович вляво, като свещеник и вдясно с униформа на усташи. Филипович е бил комендант на концентрационният лагер в Ясеновац.


image
 Монахини маршируват с Хърватските Нацистки легионери.

image
 Хърватският Усташки диктатор Анте Павелич с Францисканските монаси. Францисканският орден е бил активен в геноцида на Сърби, Евреи и Цигани. 

image
 Усташи носят главата на Сръбски Православен свещеник.

image
 Усташите обещават на Сърбите, че ще бъдат спасени от смърт ако преминат от Източно Православие към Римо Католицизъм. Хиляди приемат друга вяра, но така или иначе биват убити. 


 image
  Усташите прерязват гърлото на една от техните Сръбски Православни жертви. Забележете как държат съд за да събират първите капки кръв и така предотвратяват изцапването на униформите си с кръв.


 image
  На тази снимка Усташите измъчват Православен Сърбин с трион, преди да го екзекутират.... Снимката е била намерена в джоба на  мъртъв усташ през 1945. 

Усташите много често използват примитивни оръжия, като вили, лопати, чукове и триони за да измъчват своите жертви преди да ги убият. 

image
  Усташи със садистична усмивка на неговото лице откъсва  главата но човек с брадва.

image
 Усташки пазач позира до телата на затворници убити в концентрационният лагер Ясеновац.

image
 Сърби принудени да приемат Католицизма от Усташите.

image
 Кръст,нож,граната и пистолет са били символите пред, които всеки Усташ трябва да даде клетва. (за вярност към движението Усташи и фюрера Анте Павелич)

image
 "Сърбосек" нож използван от Усташките Хървати за бързо заколване на жертвите в лагерите. В Ясеновац е било организирано състезания по бързо колене от Усташите. Победителят в това състезания прерязва гърлата на 1360 затворници и получава златен часовник,сребърен сервиз, печено прасе и вино като награда.

image
 Заколените жертви от Ясеновац често били хвърляни в река Дрина.

image
 "1941 : Деца в концентрационният лагер Стара Градишка бавно гладуват до смърт. Правителството на сателитна Хърватия (министъра на вътрешните работи Андрия Артукович), заповядва да бъде добавена сода каустик към храна им за да ги убие"

image
В Ясеновац и други лагери, Усташите разбиват челюстите на жертвите и премахват златните корони, вземат медальоните и скритото злато от богатите затворници. Златото отива в двореца на Архиепископ Степанич и по-късно е било изпратено в Рим.

image
 Златни часовници взети от Сръбски и Еврейски жертви и скрити в резиденцията на Архиепископът на Загреб, където са били намерени след отстъплението на Усташите.

image
 Архиепископ Степанич и папският нунций Марконе напускат празненство; зад тях е германски генерал.

image
 Членове на охраната на Павлевич се кълнат във вярност до смърт на Хърватският лидер и получават "благословията" на църквата.

image
 Папският нунций Марконе (в бялата роба на Доминиканският орден) , до него е Архиепископ Степанич, и до тях стоят военни представители на Нацистка Германия и Независимата Хърватска Държава.

image
Архиепископ Степанич с Усташките нацисти. 

image
 Архиепископът на Загреб Степанич поздравява Анте Павелич. 


image
 Сръбски деца след спасението им от лагер.

image

Приемът на специалните части на Усташката полиция във Ватикана, Септември 1943.

 Източник: личен архив на автора


Тагове:   Холокост,   нацистка,


Гласувай:
8
21. injir - Потресена съм. Понякога Великите ...
14.11.2010 22:46
Потресена съм. Понякога Великите сили услужливо премълчават и скриват истината. Защо ли?
цитирай
2. polopot - Явно така им е най-изгодно....
14.11.2010 23:06
Явно така им е най-изгодно....
цитирай
3. estirbg - Кръвта на жертвите един ден ще бъде изискана от погубителите им...
14.11.2010 23:44
Хвърлил си страшно много труд...но си е струвало, защото всички трябва да знаят какъв е истинския лик на римокатолическата църква - световен и вековен октопод - впредвид бъдещите й амбиции да се наложи като световна религия с хегемонни претенции за поклонение и признание. Колкото и черна да е бъдещата ми прогноза за близкото бъдеще, тя ще е идентичен отпечатък на миналото на папската власт... Поздравления!!! Ако бях модератор със съвест, щях да те сложа на първа страница!... Но ти не очаквай това признание...Истината тук винаги се подритва в прашните ъгли на блогленда...Все пак бъди сигурен, тези които трябва да я прочетат, ще я съзрат, макар и да са само единици...(като нас))))
цитирай
4. polopot - Всъщност по темата може да се напише ...
15.11.2010 10:31
Всъщност по темата може да се напише още много. Включително как след края на войната усташките лидери заминават за Аржентина с фалшиви паспорти уредени от Ватикана. Как папа Пий помага на Анте Павелич да избяга в Рим и как усташките богатства се озовават във Ватиканската банка. Да не говорим, че на гроба на Тито няма петолъчка....пропагандата твърдеше, че той бил мюсюлманин...но има предположения, че Тито е бил католик. Темата е много обширна.
цитирай
5. estirbg - Вълкът кожата си мени, но нравът - никога!
15.11.2010 12:28
Темата е настина обширна и...многовековна. Наистина трудно би се побрала в рамките на един пост. Но това, което допълнително разясни доочертава профила на Ватикана като коварен и лицемерен, скрит зад Най-Кристалния Небесен Лик...
цитирай
6. lambo - Значи така ....
15.11.2010 20:16
Лагерите в които са били убити стотици хиляди православни християни, са били разрушени, за да не знае никой какво е ставало

А лагерите в които са били евреите, се пазят и до днес ...

Така значи, вашта мммама юдейска

Щото има данни че това не е истинския Тито, истинския Тито е бил ликвидиран, а на негово място е поставен двойник юдей
цитирай
7. doktora757 - Това малко на сръбска пропаганда ми ...
16.11.2010 11:55
Това малко на сръбска пропаганда ми мирише и всичките тия "архиви" са доста съмнителни като произход! По подобен начин след Второта Световна война комунистическата и ционистката пропаганда поднася изкривени и фалшифицирани факти за концлаге...рите в Германия. След войната те са били натъпкани с германски войници и цивилни граждани (построени са и допълнителни военнопленнически лагери) и германците са снимани като пропагандата пише, че това са кадри от войната и, че сниманите са евреи!?!........В тези лагери американци и руснаци (но главно американци по заповед на ген. Давид Айзенхауер) унищожават физически чрез глад, разстрели и мъчения около 2 000 000 германски военнослужащи - АБСОЛЮТНО ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ГЕНОЦИД, противоречащо на всякакви закони и конвенции! Това е било част от плана "Моргентау", според който Германия е трябвало да бъде унищожена като държава и да бъдат ликвидирани около 20 милиона германци! Въобще историята за Втората Световна война не е това което пише в учебниците след войната - ционистка и комунистическа пропаганда!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 461458
Постинги: 311
Коментари: 1079
Гласове: 2246
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31