Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 19:33 - Кой е Хуан "Фарнезе" Карлос - кралят на Испания ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2184 Коментари: 1 Гласове:
4




Крал Хуан Карлос I

 (син на )

Принцеса Мария Мерцедес от Бурбон-Двете Сицилии

 (дъщеря на  )

Принц Карлос от Бурбон-Двете Сицилии

 (син на )

Принц Алфонсо от Бурбон-Двете Сицилии, Граф на Касетра

 (син на )

Крал Фердинанд II от Двете Сицилии

 (син на )

Крал Франсис I от Двете Сицилии

 (син на )

Крал Фердинанд I от Двете Сицилии

 (син на )

Крал Карлос III на Испания

 (син на)

Крал Филип V на Испания и Елизабет Фарнезе



"Хуан Карлос I де Бурбон (на испански: Juan Carlos I de Borbуn) е крал на Испания от 1975 година. Роден е в изгнание и е наследил трона от дядо си, Алфонсо XIII. Бащата на Хуан Карлос, дон Хуан, граф Барселонски, се отказва от короната в негова полза. Кралят е роден в Рим, където по това време са родителите му и дядо му, детронирани от диктатора Франко. През 1948 г. генерал Франко извиква дон Хуан и поисква от него да му даде сина си да го отгледа и възпита като бъдещ крал на Испания. Същата година десетгодишният принц за първи път стъпва на испанска земя. Диктаторът обявява Испания за кралство, а Хуан Карлос за престолонаследник. Преди смъртта на Франко мнозина не гледат с много голямо уважение на младия принц. Франкистите го наричат "принцът идиот" и се кълнат, че няма да позволят да се възкачи на престола."

    Как "принцът идиот" успява да стане крал на Испания ? Защо след, като Франко детронира монархията изведнъж решава да направи Хуан Карлос крал на Испания ? Истината е, че отговорите трябва да се търсят повече в Рим отколкото в Мадрид. За никого не тайна, че режимът на Франко имаше отлични отношения с Ватикана. Именно той направи Римо Католицизма държавна религия в Испания. Много членове на управлението на Франко членуваха в католическата организация "Опус Дей". Именно Папа Пий XII изпрати своята благословия към фашистка Испания при укрепването на тяхната власт. Тези франкисти, които са твърдели, че няма да позволят възкачването му на престола явно не са били добре подготвени. Благородническите династии, от които произхожда Хуан Карлос винаги са били свързани с Римо Католическата Църква. Така, че едва ли възстановяването на монархията е чак такава изненада.Официално Франко прави това за да "успокои" монархическата фракция в  партията.  Колкото и да бъде отричано и умишлено пренебрегвано, е невъзможно да се пропусне ролята на Ватикана в случващото се  в Испания. В крайна сметка близкият с католическата църква Франко определя за свой наследник Хуан Карлос и той става Крал на Испания два дни след смъртта на Франко. 

 
image
   Гербът на испанката кралска фамилия. В кръга в центъра на герба много добре се вижда гербът на династията Фарнезе(polopot.blog.bg/politika/2010/11/24/dinastiiata-farneze.639663 ). Фарнезе "присъстват" и в личният герб на испанският крал, както и на всички членове на испанското кралско семейство. Не знам до колко има връзка но петте стрели, които виждате долу вдясно на герба са част от емблемата на Испанската Фаланга.

 Испанският Крал Хуан Карлос е и глава на Организацията на Иберо-Американските държави. Това е междуправителствена организация, която обединява португало и испано - говорящи нации от Америка и Европа. Интересен момент от срещата през 2007 беше, когато Хуан Карлос прекъсна президента на Венецеула Уго Чавес с думите "Защо не млъкнеш ?".Причината беше, че Чавес прекъсна премиера Сапатеро, който пък защитаваше политическият си опонент и предшественик Мария Аснар. Който беше наречен от Чавес фашист и "по-малко човек отколкото змия". Веднага след това испанският крал напусна залата. Явно е повече от ясно, че кралят не обича някой да обижда премиерите му...

image
 Кралят в компанията на президентите на останалите страни членки на Иберо-американската организация. Ръководството на тази организация то страна на Хуан Карлос е още едно доказателство за изключително силното влияние, което той има. 

image
 Бившият кралски дворец Педрабес в Барселона, който е бил и резиденция на генерал Франко. Сега той е централа на Средиезмноморският съюз. Той обединява държави от Средиземноморието и държавите членки на ЕС. 

image
 Крал Хуан Карлос и кралица София са от малкото монарси, които са присъствали на срещите на клуба "Билдерберг". Хуан Карлос присъства през 2004, а кралица София през 2009 и 2010.


Хуан Карлос и носител на много официални титли. Най-интересното е, че като наследник на  кралската фамилия на Неапол. Той е носител и на титлата ...Крал на Йерусалим. 

 Така или иначе испанският крал Хуан Карлос е много повече от Крал на Испания. Неговото влияние в съвременният свят е изключително силно. 
image
Хуан "Фарнезе" Карлос с бившият магистър на Ордена на Малта фра Ендрю Бърти.

image
Хуан "Фарнезе" Карлос получава, като подарък произведение на изкуството. Подаръкът е от бившият Върховен Генерал на ордена на йезуитите Питър-Ханс  Колвенбах. Интересно какво ли точно представлява ?!

image
 

image
 Отново в компанията на Черният Папа и католическият клир.

image
 Испанският крал заедно с Папа Бенедикт.

image
На малката снимка Хуан Карлос в компанията на Барак Обама, Хилъри Клинтън и съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джеймс Джоунс. 

image
 Хуан "Фарнезе" Карлос в компанията на чилийският диктатор Аугусто Пиночет. 

image
 "Кралят на Йерусалим" Хуан Карлос с лидера  на Палестина Махмуд Абас.

image
Буш-младши на посещение при краля на Испания.


image
 Погледнете добре тази снимка. Тя се намира в Уикипедия. Виждате ли жълтата лента която носи Хуан Карлос. Жълта лента на, която е изобразен черен орел. Но какво трябва да означава тя ?!  

image
 Флагът на Свещената Римска Империя.




/ разследване на автора /



Гласувай:
4



1. peinter - Голяма по обем и същност изследо...
27.12.2010 18:30
Голяма по обем и същност изследователска работа. Чакам с нетърпоние следващите постинги, отдавна не сте писал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898191
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031