Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 12:05 - Какво представлява Ордена на йезуитите ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2945 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 15.12.2010 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
 

"Греховете на Вавилон ще бъдат разобличени. Безстрашният резултат от налагането на ритуалите на църквата от гражданските власти, нашествието на духовенството, скритият но бърз прогрес на Папската власт. – Всичко ще бъде разобличено „

 

                                                                                             Тhe Great Controversy p. 606

 

 

Йезуитската власт дава на Лойола и неговите последователи :

„ Да отстранява всеки, който спира или не подкрепя обществото; да дава ордени, проповеди,  причастия ; да сменя ръководителите;......да освобождава еретици, които са в затвора за отлъчване; да изпълнява Епископални функции; да потвърждава, прогонва, освобождава и прочие; да ги маскира ....да се грижи в движение за аферите; да дава пълна индулгенция да живее свободно; свободни от светската власт, данъците както и от Правосъдието; юридическите присъди, и да управлява всички други църковни служители, делегати, съдии, магистрати от всякакво преследване .....”

(Това свидетелства, че църквата чрез Обществото дава на йезуитите пълната власт в този свят.Пълна свобода от всички закони)

 

„Йезуитската власт стигнала толкова високо, че когато италианецът Д.Акуавива става върховен Генерал той дава неговата ръка да бъде целувана, както Папата неговите пръсти...В тяхната конституция Върховният Генерал е наричан Дей Легатус и Викарият на Христос, един от които гласи да не гледа Папските съобщения, предполагаемо изпратени до него от двама Кардинали......изискващ всеки един в Обществото да приеме Христовото присъствие в техният Генерал.”

 


                                                                                              Fiery Jesuits

 

„Нашият върховен Генерал, както всички знаем управлява сам Рим и Папството ; ние правим войни за наше собствено удоволствие между един Владетел и друг, между Владетел и неговите поданици, узурпирали сме властта над градове и държави, страхувайки се да на разкрият нашите действия; откакто нашата търговия е преди всичко с Велик човек, ние знаем всяка държавна тайна, и можем да ликвидираме еретиците и враговете на Римският двор”

 

 

 

 През 1627  Университетът в Краков изобразява Игнасио държащ света в неговата ръка, и горяща струя излизаща от неговото сърце, с неговото мото : „ Аз дойдох да изпратя огън на света „ 

 

 

                                                                                        Ф.Доза „ The Fiery Jesuits” стр. 68

 

“В тези последни дни Господ ни говори чрез неговият син Игнасио, който той назначи за негово наследник тук на всички неща, за който освен това той създаде  света.”

 

                                                                                            Ф.Доза „ The Fiery Jesuits” стр. 68

 

 

 

„...ние винаги трябва да сме готови да приемем този принцип : „ Аз ще вярвам, че бялото което виждам е черно, ако йерархическата Църква го дефинира така „

 

„Духовни упражнения” от Игнасио Лойолоа, стр 141

 

 

“Да дадат съвършено, абсолютно и неограничено подчинение към него [йезуитският генерал] те го наричат Викарият на Христос”

 


  по задължение на тяхното собствено желание  и възгледи, те са тояга в ръката на старият човек [йезуитският генерал] „

 

„ Миряни от двата пола се присъединиха към компанията, като те се записаха и се поставиха под  абсолютно ръководство на духовните бащи. Това обикновено са благородници и търговци, които са в най-вътрешният кръг на двореца и градската търговия, в длъжностите, сделките и продажбите ; активни блогородни дами или богати вдовици, които както плантациите в Индия донесоха в обществото купища злато и сребро „

                                                                                                                      Fiery Jesuits 

..................................................................................................................................................................


Йезуитите са ВОЕННА организация,те не са религиозен орден.Техният началник е генерал на армия, не обикновен абат на манастир.И целта на тази организация е власт,власт в най-деспотичният вид,абсолютна власт,световна власт, власт да контролират света по волята на един човек [ Черният Папа, Генералният настоятел на йезуитите]. Йезуитизмът е най-абсолютният деспотизъм и в същото време най-великото зло”

Наполеон Бонапард

 

„Войната[Американската гражданска война от 18611865 ] никога нямаше да бъде възможна без зловещото влияние на йезуитите”

Ейбрахам Линкълн 

16-ти президент на САЩ

 

 „Моята история на йезуитите не е елегантно написана, но е подкрепена от безспорен авторитет, и е много лична и много ужасна.Тяхното възстановяване [през 1814 от папа Пий VII] e наистина стъпка напред към тъмнина,жестокост,деспотизъм и смърт.Аз не харесвам излизането на йезуитите. Ако някога там е имало човек, който има заслуга за доминация на земята и в ада, то това е Обществото на [Игнасио де] Лойола”

 

Джон Адамс

2- ри президент на САЩ

 

 

„По мое мнение ако свободите в тази страна – Съединените американски щати – са унищожени, ще бъде от тънкостите на Римските Католически Йезуитски свещеници, защото те са най-коварните, опасни врагове на гражданските и религиозни свободи. Те са подстрекателите на ПОВЕЧЕТО от войните в Европа”

 

Маркиз дьо Лафайет

( 1757-1834; Френски политик и генерал.Той служи в американската армия под командването на Генерал Джордж Вашингтон по време на войната)

 

 

"Йезуитите....са просто Римска армия за върховна власт над света в бъдеще, с Папата на Рим за император...това е техният идеал... Това е просто похот за власт, на порочно земно желание за власт - нещо като световно робство с тях [ Йезуитите] като господари - това е, което те всички защитават. Те дори не вярват в Господ, може би"

Фьодор Достоевски (1821-1881; известен руски писател)

 

"Уви, аз знаех че те [Йезуитите] ще ме отровят; но аз не очаквах да умра по толкова бавен и мъчителен начин "( 1774)

Папа Климент XIV (Който "завинаги" закрива Ордена на йезуитите през 1773)

 

 

"Невъзможно е да прочетете историята на Елизабет [ историята обграждаща Кралица Елизабет I, кралица: 1558-1603 ] извън контекста на армията от Йезуити, господарите на лъжата, предателството, измяната, инфилтрацията, подривната дейност, убийствата, въстанието, гражданската война и насилие, заговори за доброто на папството, и разбиването на всички Папски врагове навсякъде по света "

 

J.E.C Шепърд (Канадски историк)

 


"Цялата страшна отговорност за тази ужасна Тридесет Годишна Война[1618-1648] трябва да лежи на [Свещеният Римски] Император Фердинанд II , и неговите учители, господари, и скъпи приятели - Синовете на Лойола [Йезуитският Орден]."

 

Теодор Гресингер ( Германски историк; 1873 )

 

 

" В Римо Католическите кръгове е добре известно, че Черният Папа е термин използван за [Върховният] Генерал на Йезуитите. Както Папата е винаги облечен в бяло и [Йезуитският Върховен] Генерал в черно, контрастът е очевиден. Но тези Католици, които не обичат много йезуитите, и техният брой не е ограничен, използват термина като показват, че Черният Папа управлява Белият Папа....дори когато първият[Черният Папа] е задължен, поне да показва подчинение на последният." (1896)

 

М.Ф. Кушак (Бивша монахиня от Кенмор; автор на книгата Черният Папа)

 

 " Йезуитите са единственият религиозен орден в Църквата на Рим....който е попаднал под забраната на [Белият] Папа, или който е бил изгонен от всяка страна заради неговите намеси в политиката. Оттук ние можем да очакваме да открием получаването на политическа власт оформяща основната черта в плановете на Обществото[ на Исус; Ордена на йезуитите]. " (1896)

М.Ф. Кушак

 

 

"Всички тези неща са причина Върховният Генерал [на Йезуитите] да се страхува от Папата и суверените....Суверен, който не е техен [на Йезуитите] приятел рано или късно ще изпита тяхното отмъщение "

 

Луиджи Десанктис (Официален Цензор на Инквизицията)

 

 "Йезуитите.... са тайно общество - един вид Масонски орден - заедно с добавеният облик на отвратителна омраза, и хиляди пъти по-опасно "

Самуел Морз (1791-1872; американският изобретател на телеграфа;автор на книгата Международната конспирация срещу свободите на Съединените щати)

 

 

["Йезуитският Върховен] Генерал е главата на тази мрачна и безмълвна войска, която мисли, желае , действа , подчинява се - като пасивен инструмент на неговите намерения. Целият техен живот трябва да има една цел - успехът на [йезуитският]орден към , който те са привързани "

 

Джеремая Краули (Ирландец; бивш свещеник в Римо Католическата Църква; автор на книгата Романизмът : заплаха за нацията)

 

 

" Никога преди в хода на световната история не е имало подобно Общество [Йезуитският Орден] струва ми се. Старият Римски Сенат не е полагал планове за световно господство с голяма сигурност за успех "  (1800)

Фридрих фон Харденберг (германски философ)

 

 

"Йезуитският орден за последно достига върха на своята власт и престиж в ранния осемнадесети век [ранните 1700.] Той става по-влиятелен и по-богат от всяка друга организация на света. Той държи позиция в международните въпроси, която никоя друга клетвена група от мъже.... `Почти всички Крале и Суверени на Европа имали само Йезуити за съветници на своята съвест [като свещеник-изповедник] , така че цяла Европа изглежда се управлява само от Йезуити ` "

(1927; използван е кратък цитат от йезуити Кордара)

Бойд Барет (бивш- йезуит)

 

 

"Йезуитите действат, като Папска тайна световна полиция. Те са много потайни и полагат големи усилия да запазят техните операции тайни. Те не казват на никого, че са Йезуити. Пред всички външни лица те изглеждат, като обикновени хора "

 

Бил Хюз (от неговата книга Тайните терористи и разобличените врагове)

 

 

"От 200 години целта [на Йезуитите] е била пълното унищожение на конституцията на Съединените Щати. В религиозната сфера, целта на Йезуитите е да изтрият всяка следа от Протестантизъм и другите религии, и да възстановят световната доминация на папата" 

 

Бил Хюз (от неговата книга Тайните терористи и разобличените врагове )


Обществото на Исус [Ордена на йезуитите] е враг на човек. Цялата човешка раса трябва да се обедини за неговото сваляне....Там няма алтернатива между неговото тотално унищожение, и абсолютната корупция и деградация на човечеството „

Робърт Дж. Брекинридж (автор)

 

[Йезуитът Адам] Вайсхауп установява [модерната версия на] Илюминатите специално за да бъде прикриваща организация зад, която Йезуитите могат да се скрият. След като биват [формално] забранени от [Папа] Климент XIV през 1773, Йезуитите използват Илюминатите и други организации за да запазят своите операции. По този начин прикриващата организация ще бъде обвинена за неприятностите причинени от Йезуитите.”

 Бил Хюз (автор на книгата Тайните терористи и разобличените врагове )


„Всъщност Ордена на йезуитите (Обществото на Исус) ръководено от Йезуитският Върховен Генерал (т.е „Черният Папа”) е най-страшният враг на религиозните и граждански свободи, който светът вероятно някога е виждал.Йезуитите стават толкова непопулярни в Европа заради разпалването на войни и революции, и за убийствата на ръководители на Държави, че те биват изгонени от 83 държави, градове-държави, и градове – доста често от Римо Католически монарси ! 



"Любимата политика на Йезуитите е тази на  убийството"

Бригаден Генерал Томас М. Харис

 

„Организацията на [Римо Католическата] Йерархия е пълен военен деспотизъм, на който Папата е привиден [видим,мним] глава, но на който Черният Папа [Върховният Генерал на Йезуитите] е истинският водач. Черният Папа е глава на Ордена на йезуитите и е наричан Генерал [Върховен Генерал].Той управлява не само своя собствен орден, но също ръководи и контролира общата политика на [Римо Католическата] Църквата. Той [Черният Папа] е властта зад трона, и е истинският скрит глава на Йерархията. Цялата машина е под строгото управления на военната дисциплина. Цялата мисъл и желания на тази машина да планира, предлага и изпълнява е създадена в нейната глава.Там няма независимост на мисълта или действието, в нейните подчинени части. Абсолютно и сляпо подчинение на заповедите на началниците, това  е клетвено задължение на духовенството от всяка класа...”

 

Бригаден Генерал Томас М. Харис

  

„Отгоре на всичко, Йезуитите са „изповедници”. Техните услуги към кралските особи били представени, като „необходимост” и те били определени да слушат изповедите на аристократите, императорите, кралете, кралиците, принцесите, кралските любовници, тези на всяко ниво в правителството – всички те разкриват техните тайни планове, техните интимни грехове, техните най-тайни мисли,  и техните животи стават почти отворена книга за Йезуитите.”

Джон Даниел (автор на книгата Изобличаване на великият замисъл)

 

„В съглашението да спасят Рим [т.е Римо Католичиската Църковна йерархия] от опасността да изгубят своя световен контрол към Протестантизмът и да запазят духовното и светско превъзходство, което  папите са „узурпирали” по време на Средните Векове, Рим сега „продаде” [Римо Католическата] Църквата на Обществото на Исус [ т.е Йезуитите]; по същество папите предават себе си в техните ръце”

 

Джон Даниел


"Кланетата в нощта на св.Вартоломей [т.е Католиците които изколват Френските Протестанти Хугеноти през 1572, започващи с кланетата в нощта на св.Вартоломей на 24 Август], инквизиторите и Йезуитите са чудовищен продукт на злобно въображение; те са естествени съюзници на духа на мрака и смъртта ..." (1883)

 

Едуин Шермън (автор на книгата Създадено тяло от Ада)


 

 

За непредубеденият изследовател, историята смърди от кланетата на Романизмът, където цели градове и населението били жестоко убити, просто защото те почитали Бог по начин, който бил различен от Римо Католицизма”

 

Джон Даниел

 

„Една от главните цели на Йезуитите е била да унищожат всяка следа от Протестантизмът и неговите принципи, включително религиозната свобода, републиканизмът, представителното правителство, и икономическото създаване на силна средна класа. Друга цел на Йезуитите е била да разширят значително властта  и контрола на папството навсякъде по целият свят”

 

Бил Хюз (от неговата книга Тайните терористи и разобличените врагове)

 

„СС беше организирана от Хайнрих Химлер според принципите на Йезуитският орден. Ръководството на службата и духовните обучения предписани от Игнасио Лойола [създателят на Орден на йезуитите] съставят модел, който Химлер се стреми много внимателно да копира. Абсолютното подчинения беше основното правило, всяка заповед трябваше да се изпълнява без коментар. „

 

Валтер Шеленберг (началник на външнополитическото разузнаване на СД)

 

Германският автор Валтер Хаген също дава дискретна информация : Йезуитският Върховен Генерал Влодимир Ледочовски беше готов да организира на съвместна  анти-комунистическа основа, значително сътрудничество между Германските Тайни Служби и Ордена на йезуитите”

 

„ В Хайнрих Химлер аз виждам нашият Игнасио Лойола”

 

„ Аз съм научил много от Орден на йезуитите... На земята няма нищо по-велико от йерархическата структура на Католическата Църква. Добрата част от тази организация аз пренесох в моята собствена партия...”

 

Адолф Хитлер


 "Когато някой се присъедини към Обществото на Исус той е войник, като основателя на Обществото; той трябва да не мисли за нищо друго; той повече няма никакви отношения или родители; Католическата вяра трябва да бъде неговата единствена мисъл, с Папата и Всевишният. Нашият орден не се асимилира от другите, тъй като не сме нито свещеници нито монаси; ние нямаме Манастири с изключение на Пансиони  и Колежи; ние сме република, равни по права, живот в общо братство;следователно при нас няма деспотизъм, така че никога не сме се стремили към власт, но когато ние го искаме, ние сме по-могъщи от самият Папа; ние сме негови господари, той зависи от нас. В нашето Общество ние приемаме всичко, но простото самопожертвувание, целомъдрието и куража са подаръци за нашето братство" 

Фелис Орсини

 

 

/ разследване на автора /



Тагове:   Какво,   Ордена,


Гласувай:
9



1. estirbg - Човешката история ще завърши с известния вече сценарий -
15.12.2010 21:06
“ За непредубеденият изследовател, историята смърди от кланетата на Романизмът, където цели градове и населението били жестоко убити, просто защото те почитали Бог по начин, който бил различен от Римо Католицизма”.(Джон Даниел)

В близкото бъдеще ще видим "съживени" картини от кланетата на Романтизма, само защото някои искат да почитат Бог, както Той е призовал от Словото си и от Своя Закон. Но и Всемогъщият Творец също заявява: " Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му. "Откровение 14- 9:11
На кого ще се поклоним - на Бога или звяра (римокатолическата църква)? Тепърва ще видим кой от нас на кого е верен...

цитирай
2. анонимен - Дайте пожалуйста совет!
12.07.2011 23:25
Кто подскажет какой хороший копир купить для офиса
Вот нашла :<a href=http://www.filpan.ru> копир Brother DCP-7032R</a> пишут,что очень удобные, экономичные, не требуют профилактики....
Кто сталкивался, что выбрать? Вот копир Brother DCP-7032R, можно ли заправлять? Дорогие -ли картриджи к Brother DCP-7032R. Где лучше покупать, копир Brother DCP-7032R.
Мне больше понравился: копир Brother DCP-7032R....
цитирай
3. анонимен - &#1050;&#1098;&#1076;&#1077; &#1084;&#1086;&#1075;&#1072; &#1076;&#1072; &#1089;&#1080; &#1082;&#1091;&a
12.01.2012 23:14
&#1044;&#1086;&#1073;&#1098;&#1088; &#1076;&#1077;&#1085; &#1085;&#1072; &#1074;&#1089;&#1080;&#1095;&#1082;&#1080;!
&#1050;&#1098;&#1076;&#1077; &#1084;&#1086;&#1075;&#1072; &#1076;&#1072; &#1079;&#1072;&#1082;&#1091;&#1087;&#1103; &#1077;&#1074;&#1090;&#1080;&#1085; &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1084;&#1080; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1080; &#1089; &#1084;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1083;&#1086; &#1079;&#1072; brother tn 3130
&#1058;&#1086;&#1074;&#1072; &#1084;&#1080; &#1093;&#1074;&#1072;&#1085;&#1072; &#1092;&#1086;&#1088;&#1091;&#1084; : <a href=http://www.filpan.ru> &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1084;&#1072; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1072; brother tn 3130 </a>

&#1048;&#1089;&#1082;&#1072;&#1084; &#1076;&#1072; &#1089;&#1090;&#1080;&#1075;&#1085;&#1072; &#1076;&#1086; &#1090;&#1091;&#1082; <a href=http://www.filpan.ru> &#1047;&#1072;&#1088;&#1077;&#1078;&#1076;&#1072;&#1085;&#1077; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1080; &#1089; &#1084;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1083;&#1086; brother tn 3130 </a>
цитирай
4. анонимен - &#1050;&#1098;&#1076;&#1077; &#1084;&#1086;&#1075;&#1072; &#1076;&#1072; &#1079;&#1072;&#1082;&#1091;&am
18.01.2012 03:28
&#1044;&#1086;&#1073;&#1098;&#1088; &#1076;&#1077;&#1085;!
&#1042; &#1085;&#1072;&#1081;-&#1083;&#1086;&#1096;&#1080;&#1103; &#1074;&#1098;&#1079;&#1084;&#1086;&#1078;&#1077;&#1085; &#1089;&#1088;&#1086;&#1082; &#1085;&#1072;&#1076; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1072;&#1090;&#1072;. &#1055;&#1072;&#1088;&#1080;&#1090;&#1077; &#1079;&#1072; &#1085;&#1086;&#1074;&#1080; &#1084;&#1072;&#1083;&#1082;&#1080; , &#1072; &#1089;&#1098;&#1097;&#1086; &#1080; &#1079;&#1072; &#1079;&#1072;&#1088;&#1077;&#1078;&#1076;&#1072;&#1085;&#1077; &#1089; &#1075;&#1086;&#1088;&#1080;&#1074;&#1086; , &#1080; &#1090;&#1088;&#1103;&#1073;&#1074;&#1072; &#1089;&#1087;&#1077;&#1096;&#1085;&#1086; &#1076;&#1072; &#1086;&#1090;&#1087;&#1077;&#1095;&#1072;&#1090;&#1072;&#1090;&#1077; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1085;&#1080; &#1076;&#1086;&#1082;&#1091;&#1084;&#1077;&#1085;&#1090;&#1080;.
&#1050;&#1098;&#1076;&#1077; &#1084;&#1086;&#1075;&#1072; &#1076;&#1072; &#1085;&#1072;&#1084;&#1077;&#1088;&#1103; &#1077;&#1074;&#1090;&#1080;&#1085; &#1087;&#1072;&#1090;&#1088;&#1086;&#1085; Xerox WC 3210.
&#1058;&#1091;&#1082; &#1089;&#1077; &#1095;&#1077;&#1090;&#1072;&#1090; &#1074; &#1090;&#1086;&#1079;&#1080; &#1092;&#1086;&#1088;&#1091;&#1084; : <a href=http://www.filpan.ru> &#1077;&#1074;&#1090;&#1080;&#1085; &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1084;&#1080; &#1090;&#1086;&#1085;&#1077;&#1088; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1072; Xerox WC 3210. </a>

&#1050;&#1072;&#1082;&#1074;&#1086; &#1084;&#1080;&#1089;&#1083;&#1080;&#1096; &#1076;&#1072; &#1082;&#1091;&#1087;&#1091;&#1074;&#1072;&#1090; <a href=http://www.filpan.ru> &#1058;&#1086;&#1085;&#1077;&#1088; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1072; Xerox WC 3210. </a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898881
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031