Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2010 19:28 - Глупостите на WikiLeaks продължават, ще събарят "голяма американска банка" - коментар
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1905 Коментари: 5 Гласове:
5



imageИзпълненията на Джулиан Асандж нямат край. Поредната порция беше неговото намерение да събори "голяма американска банка". Истината е, че последният човек, който се опита да събори големите американски банки завърши с куршум в главата в центъра на Далас и беше действащ президент на САЩ. Едва ли Асандж може да събори каквото и да е. Но тук остава въпроса, каква е целта на атаката срещу банките. Могат да се разгледат няколко възможни варианта. На първо място това е чест от продължаващата рекламна кампания на сайта Wikileaks. По принцип никой не обича банките, още по-малко в условията на световна финансова криза. От тази гледна точка заканите на Асандж " да събори една-две банки" е  логично да бъдат посрещнати с голяма радост от читателите на сайта по целият свят. Другата възможност е това  да е поръчка на самите финансови барони на САЩ. По този начин те ще могат да насочват събитията в желаната от тях посока. Обърнете внимание на това, което се казва : "но подчерта, че разкритията ще доведат до сериозни разследвания в тази област и ще станат причина за кардинални реформи.." . За никой не е тайна, че каквито и реформи да се направят във финансите на САЩ, те ще бъдат под контрола на Федералният Резерв. Дали няма да станем свидетели на нов банков фалит в САЩ, който да послужи като извинение за още по-голямо засилване на правомощията на Федералният Резерв над американската финансова система ?! А като главен виновник за това ще бъде посочен "лошият Асандж", с който финансовите акули ще си измият ръцете. Разбира се може да се предполага, че под ударите на сайта ще попаднат и банки извън системата на ФЕД, което допълнително ще монополизира позициите на определени частни банки. 
Типичен пример за това е първата "жертва"  в тази игра Bank of America. Посланията в сайта Twitter гласяха : "Ако избирате свободата, закрийте вашите сметки в Bank of America". Ако това беше реална заплаха, то тя е равнозначна на финансов апокалипсис. Призив към масово закриване на сметки и теглене на пари е смъртна присъда за всяка една банково система. Истината е, сайта WikiLeaks въобще не може да "погребе"
 Bank of America. Това е една от четирите най-големи банки в САЩ. Освен това тя получи 20 милиарда долара помощ от американското правителство по програмата TARP, както и гаранции за 118 млрд. долара потенциални загуби. Вярвате ли, че такава банка може да бъде "погребана". Самият факт, че тя беше избрана за първа жертва говори, че някой искаше да отклони вниманието от големите финансови играчи на Уол Стрийт. Те не могат да бъдат съборени, но това не се отнася за други по-малки банки. Най-вече тези, които не са част от системата на Федералният Резерв. А истинските банкови  кукловоди на този план винаги ще имат перфектно извинение. Изборът на такава банка за "жертва номер едно" имаше за цел да отклони вниманието. Разбира се това е при положение, че въобще се стигне да банков фалит причинен от сайта WikiLeaks. Но дори това да стане, няма да бъде нищо повече от изпълнение на поръчка. А това Асандж и компания доказаха, че го умеят най-добре.



Гласувай:
5



1. zahariada - Това е...
19.12.2010 00:08
...новият електронен бен Ладен.
цитирай
2. polopot - Мисля, че още му е рано за такива п...
19.12.2010 18:29
Мисля, че още му е рано за такива признания. Все пак заради него още не е водена война ;)
цитирай
3. balgarski7vinarki - tova go ima v edno predskazanie- za horata ezdachi
19.12.2010 20:58
situaziata s tozi sait e vidiana ot visioner - veroiatno saita e Troianskia Kon, a ednite v predskazanieto jazdiat troianski kone, t.e. saita .
Izt." Finansovite Profeti" - 3 chast- "Krizisnata Turbulentnost i mishkite"
цитирай
4. heartshapedbox - ВЕСЕЛА КОЛЕДА!
25.12.2010 00:43
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!
цитирай
5. nikikm - А,може би..
02.01.2011 15:23
А може би, всичките атаки срещу Асандж,както и това,че изпълнява поръчки на Цру,Мосад и т.н са, за да умаловажат и неглижират разкритията му.И да се внесе объркване и недоверие към тях.Което вече се вижда по последните публикации вавсякъде из нета.Май това по ми се вижда дирижирано.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 899317
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031