Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 18:41 - Дали йезуитите са възстановеният Орден на Рицарите Тамплиери ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2483 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 19.02.2011 18:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Испанският клон на Рицарите Тамплиери, под ръководството на краля на Испания,  Джеймс II от Арагон, създават Ордена на Монтеса, който получава всички авоари и имоти на Ордена на Рицарите Тамплиери.....Последният Велик Майстор на този Орден е бил Педро Луис Гарсерон де Боржия, избран на 17 години и брат на Франис де Боржия свързан с краля на Испания (и контролиран от този Крал) и 3-ти Върховен Генерал на Обществото на Исус. Така,че...дори проследяването на парите може да очертае Тамплиерският произход на Йезуитите. 

Рицарите Тамплиери => Ордена на Монтеса => Франсис де Боржия => Обществото на Исус


Крал Джеймс II убеждава Папа Йоан XXII да му разреши да прегрупира имуществото в Арагон и Валенсия, и да създаде нов военен орден не по същество различен от този на Тамплиерите, който ще бъде отговорен за защитата на границата срещу маврите и пиратите. Новият орден е бил посветен на Дева Мария, и установен в Монтеса. 
Папа Йоан XXII го одобрява на 10 Юни 1317 и му дава монашески статут. 

Тук е листата на Великите Майстори на Ордена на Монтеса :

# Guillermo de Eril (1319-1319)
# Arnaldo de Ferriol (1319-1327)
# Pedro de Thous (1327-1374)
# Alberto de Thous (1374-1382)
# Berenguer March (1382-1409)
# Romero de Corbera (1410-1445)
# Gilaberto de Monsavin (1445-1453)
# Luis Despuig (1453-1482)
# Felipe Vivas de Caсamanes y Boll (1482-1484)
# Felipe de Aragуn y Navarra (1484-1488)
# Felipe Vivas de Caсamanes y Boll (1488-1492)
# Francisco Sanz (1493-1506)
# Francisco Bernardo Despuig (1506-1537)
# Francisco Llansol de Romanн (1537-1544)
# Pedro Luis Garcerбn de Borja (1545-1587)

В интерес на истината символа на Ордена на Монтеса, първоначално е бил същият, като Ордена на Тамплиерите, това се вижда, червеният кръст на белият фон.

Рицар на Ордена на Монтеса с оригиналният символ на Ордена.
image

По-късно през 1399 с присъединяването на Орден на Сейнт Джордже де Алфама в Ордена на Монтеса символа ще се промени до този, който е познат днес:
en.wikipedia.org/wiki/File:Cross_montessa.svg

След създаването на Ордена на Йезуитите, всички тези военни и религиозни ордени, сега само с номинална власт ще бъдат обединени в Испанската Корона :

image

image

image

"Но една от най-зашеметяващите победи на Върховният Генерал Боржия била в годината, когато е починал, когато той постига при Папа Григорий XIII през 1572 правото на Йезуитите да сключват сделки в търговията и банките - право, което не е било гарантирано на никой религиозен орден на Католическата Църква от времето на Рицарите Тамплиери 400 години по-рано."






Източник: личен архив на автора



















Гласувай:
4



1. grigorsimov - В книгата си, най-известният автомобилостроител Хенри Форд, пише:
19.02.2011 18:56
"Първите йезуити са евреи"!

Но не само първите, а и последните, и всички. Делата и методите им ги издават.
А че се крият зад Христовото име, това си е закономерност за злодеите - антихристи. Тяхната заветна цел е да овладеят, изопачат и опорочат християнството. А доколко са успяли, не е трудно да се забележи, ако човек специално се заинтересува.
И Звярът - антихрист, първоначално ще се представя за Христос.

Така че, не християнството и християнските църкви са злодеите, а проникващите в тях и извращаващи ги - юдомасони
цитирай
2. polopot - В книгата си, най-известният ав...
19.02.2011 20:01
В книгата си, най-известният автомобилостроител Хенри Форд, пише:
"Първите йезуити са евреи"!

Това, че го е написал не означава, че е вярно....Освен това Хенри Форд също беше награден с медал от нацистите и беше отявлен поддръжник на Хитлер.

И веднага изниква логичният въпрос.... Защо тогава "юдомасоните" не му разкажат играта на Форд ?! Вместо това го отавиха да си направи една хубава фондация,с която освен да не плаща данъци на "юдомасоните" върши и друга полезна работа...

Самите масони и да искат няма как да проникнат в християнството и в църквите по простата причина, че самото масонство май се създава към 17..и не помня коя си година в Англия.....


Иначе относно евреите и йезуитите ...Повечето автори дават като довод факта, че Лойлола е бил член на обществото "Лос Алумбрадос" в Испания. Където май някой бил казал, че имало и евреи...Но най-интересното е, че самият Лойола е бил арестуван от църквата в подозрения за вещерство...
цитирай
3. grigorsimov - Значи, не знаеш случая с Хенри Форд и евреите, и правиш лекомислени - безотговорни заключения
19.02.2011 21:20
А юдомасонството съществува, от когато съществува еврейската религия. Но масонските ложи за неевреи наистина се създават последните векове. Тези "гойски" ложи, евреите ги наричат - външно масонство, за разлика от тяхното, еврейско - вътрешно маосонство, и пишат, че "външните масони" съвсем не знаят какви са истинските цели на масонството.
А чисто еврейското "вътрешно" масонство е истинската организационна структура на световно еврейство, чиято цел е завладяване и поробване на света.
А Хенри Форд е най-авторитетният и най-изявен изследовател на еврейската конспиорация. Той, след запознаването си с т.н. тайни протоколи, събира група експерти, които години събират, анализират и обобщават всички налични сведеня за еврейското влияние в света.
А самият Форд казва: "Единственото заключение което се считам дължен да изкажа е, че всичко написано в протоколите напълно пасва със всичко което се случва в света" (това е казано около 1920 г.)
Но след като книгата му вече е отпечатана и се продава, Форд капитулира пред заплахите на еврейството и нарежда на издателя на книгата да изземе и да изгори наличните в складовете книги. Но, пак повтарям, че неговото изследване е най-професионално и най-авторитетно, по въпроса за евреите и програмата им за поробване на света.
Според мен, добре ще е да си изясниш, какво проповядва Христос, и кой ще е Антихристът, който ще измами и пороби света.
Или поне имай предвид следните Христови думи, към първенците и духовниците еврейски в синагогата им:
– "Ваш баща е дяволът, и вие неговите похоти искате да изпълнявате, а той беше човекоубиец от самото начало и не се поддаваше на истината, защото в него истина няма, понеже е лъжец и прародител на лъжата"!
Така че, не смесвай - злодеите със жертвите им -цъквата.
Еврейството изначално, още от появяването на Христос, се бори със всички средства на дявола, срещу Христос и срещу християнството.
А обсебванята на църквата - отвътре, и отстъплението от християнството, са предсказани още по времето на Христа, и от Самия Христос.
Но Христовите думи са: Ще съзидам църквата си... и портите адови няма да и надделеят.
Което ще рече, че поне част от църквата Му, все пак, ще остане вярна на вярата си в Човеколюбеца Христос – Господа - Бога на истината, правдата и любовта.
цитирай
4. polopot - "Така че, не смесвай - злод...
19.02.2011 23:51
"Така че, не смесвай - злодеите със жертвите им -църквата."

Тамплиерите и йезуитите съвсем не ми изглеждат, като жертви... А да се твърди, че те се създадени от евреи е повече от наивно.

"А юдомасонството съществува, от когато съществува еврейската религия. Но масонските ложи за неевреи наистина се създават последните векове. Тези "гойски" ложи, евреите ги наричат - външно масонство, за разлика от тяхното, еврейско - вътрешно маосонство, и пишат, че "външните масони" съвсем не знаят какви са истинските цели на масонството."

Това, че масонството съществува от съществуването на еврейската религия е несериозно да се твърди. Казах ти, че официалното начало е..17.. и не помня кой си година в Англия. Това, че някой от масоните се обявяват за наследници на традициите на обществата в Египет и на Тамплиерите....въобще не означава, че имат нещо общо с тях. И аз мога да се обявя да наследник на египетските фараони но това не ме прави такъв...

"А самият Форд казва: "Единственото заключение което се считам дължен да изкажа е, че всичко написано в протоколите напълно пасва със всичко което се случва в света" (това е казано около 1920 г.)"

Което пак не означава, че "юдомасоните" са причина за това...



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 899100
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031