Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 13:23 - Дали Меглена Кунева ще е следващият президент на България ? - коментар
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2187 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 18.04.2011 11:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
Въпреки, че все още дори не  са обявени кандидат-президентите, по всичко изглежда Меглена Кунева едва ли ще има някакви проблеми да бъде първата жена президент в историята на България. В последно време имаше достатъчно сигнали в тази насока. Дали тя ще има някаква конкуренция ? На първо място БСП не може или въобще не иска да има президент. Това беше потвърдено и от председателя на партията, които заяви, че главната цел е да не спечели ГЕРБ. Така, че избора на Кунева явно напълно ги устройва. Колкото до ГЕРБ те вероятно ще успят да добутат  някой кандидат до балотаж. А на този балотаж всички ще бъдат срещу тях, което прави задачата им почти невъзможна. Президента също ще и окаже ключова подкрепа. Това е най-вероятният сценарии, който ще разчисти пътя на Кунева да президентският пост. Но това са общо взето подробности. 
   Но защо точно Кунева ?! На първо място това е подкрепата, която тя има от страна на новата Свещена Римска Империя, в момента наричана Европейски съюз. Повече от ясно е, че от Брюксел държат на нея и ще направят всичко възможно именно тя стъпи на Дондуков 2. А в настоящият момент това е най-важното. Това, че Барозу искаше на всяка цена да я задържи в екипа си беше също показателен факт. Подобен развой на събитията беше потвърден и от американският посланик, който заяви: "Не искам да правя никакви предсказания и прогнози, но е възможно жена да стане дори следващ президент на България." Всъщност не са необходими предсказания за да може човек  да се досети накъде отиват нещата. Това само подсказва,че изборът на Кунева се приема добре и във Вашингтон. И няма как да не се приема, като се има предвид, че Кунева е специализирала международни отношения и екологично право в университета Джорджтаун във Вашингтон. Един премълчан но ключов фактор от нейната биография. Това все пак не е случаен университет и случайни хора не ходят там. Така, че в САЩ явно нямат нищо против да видят и на теория какво е научил там първият български европейски комисар. А президентският пост е един чудесен начин за това. 
 Интересен факт е и нейният избор за член на борда на френската банка  "БНП Париба". Това е доказателство, че в Европа умеят да бъда щедри не само на думи. Като се има предвид, че едни от най-големите акционери в тази банка са Белгия и херцогство Люксембург то нейният избор е подкрепен на най-висше държавно ниво. Това е само още едно свидетелство за подкрепата, която тя има в Европа. 
Не бива да се пренебрегва и факта, че тя е носител и на следните ордени: Орден за граждански заслуги на Кралство Испания, Орден „Принц Паси“ на Република Португалия, Орден на Почетния легион на Република Франция, Орден на Звездата на италианската солидарност на Република Италия. 

image
"Меглена Кунева на 1 юни 2009 бе наградена с Великият Кръст на Ordine pro Merito Melitensi – Ордена за заслуги на Малтийския орден.
Меглена Кунева е първата българка, кавалер на най-високата степен на отличието, установено през 1920 г. с декрет на Суверенния съвет на Малтийския орден."

Суверенният военен орден на Малта е един от най-влиятелните католически ордени. Негови членове са представители на европейката аристокрация, които по правило трябва да бъдат задължително католици. Споменавал съм за влиянието на подобни организации. Явно Меглена Кунева има и подкрепата на европейската католическа аристокрация. Лично за мен решаващ фактор за предстоящите президентски избори..

Но вие можете и да не ми вярвате, де ;)


 Забележка: Настоящата прогноза изразява личното виждане  на автора. Да не се приема, като подкрепа за никой от кандидатите. Тя не е обвързана с никакви политически или граждански организации. Не е препоръка за участие или не в предстоящите избори. 

  







Гласувай:
9



1. zahariada - Кунева,
09.04.2011 13:31
обезцари НДСВ на изборите. Да не дава Господ, тя да стане Президент! След Бойко, ще бъдем довършени от жена.
цитирай
2. polopot - Зад нея, както гледам стои Новата ...
09.04.2011 13:39
Зад нея, както гледам стои Новата Свещена Римска Империя... А пък и не виждам кой друг за момента може да извади подобна биография...? Но ще поживеем и ще видим...:)
цитирай
3. boristodorov56 - Ще стане президент, когато унифицира зарядните у-ва на мобилните телефони в Европата.
09.04.2011 15:03
Готвят я товарищите.
И не от вчера.
Само дето номерът няма да мине.
Във вътрешен план тя няма какво да представи освен една ремонтирана визия и вече отработеното умение да се изказва "компетентно" по всички въпроси.
цитирай
4. polopot - Само, че ни виждам как "тов...
09.04.2011 15:59
Само, че ни виждам как "товарищите" могат да я набутат в борда на френско-белгийската "БНП Париба". Според мен другия я готвят и то не от вчера...но са много на запад от Москва... :)
цитирай
5. blackpredator - :)
09.04.2011 16:35
Как няма да я гушка Европа? Я сравни примерно условията, които постави Полша за влизане в ЕС и тия, които Кунева натресе, и на внуците ни.
Това си е сегмент от производството и търговията, макар, и малък, но дял. Ти да лишиш от конкуренция собственото си племе, не е достатъчно мънистото на ордена. Паметник трябва да й издигнат в Брюксел. За енергетиката пък да не говорим. Оня Ферхойген, с джуки на фолкпевица, натресе френско-канадският шансон в региона ни, с огромното съдействие на същата тая чалга политик.

И ще я изберат аборигените...
цитирай
6. ran - дълго време и аз мислех, че Кунева е следващия президент
09.04.2011 19:36
Но точно малтийският кръст май показва, че другарката е изчерпила полезността си под прикритие и, не че се е пенсионирала, но е влезла в спокойния кръг на рентиерите на влияние. Ако България все още влиза в сферата й на действие, то е общо ръководство на следовниците, които е оставила. Съмнявам се, че президентството я блазни, но ще направи всички необходими ходове за да пробута протежето си. А, кое е то - не знам, но скоро ще научим:)
цитирай
7. panazea - Ха ха , старите муцуни , старата песен на нов глас :
11.04.2011 14:53
http://vesvas4.blog.bg/politika/2011/04/10/da-svalim-maskata.726360
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898957
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031