Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2011 13:55 - Как Борисов учи "арабските ни приятели" на BG демокрация ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1449 Коментари: 2 Гласове:
-106


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Мархаба мои арабски приятели, 
Тъй, като разбрах, че вие също поемате по трудният път на демокрацията реших да ви споделя моите впечатления от нея. Сигурен съм, че ще можете да използвате моят голям опит за да постигнете така желаният от вас преход. 
На първо място искам да ви посъветвам да държите под око хората, които отговарят за вашата лична сигурност. Те могат да представляват най-голяма заплаха за вас. Или, както е казано" дръж приятели си близо, а враговете още по-близо". Трябва винаги да бъдете готови за всякакви изненади. Знам, че досега не сте обръщали внимание на хората, които ви охраняват. На ви уверявам, че няма да ви е приятно едни ден някой от тях да стане премиер.....Ако не ми вярвате най-добре попитайте комунистите...(хи-хи).
Друг ключов момент в демокрацията са медиите. Сега знам, че вие нямате опит с това. Свикнали сте да имате една основна медия, която да говори само хубави неща за вас. Лично мога да ви уверя, че това е непълно безполезно. Едно от важните неща в демокрацията е да има колкото се може повече медии. А от личен опит мога да ви уверя, че е много по-добре всички медии да говорят хубави неща за вас, отколкото това да го прави само една. 
Относно финансите също мога да ви дам много ценен съвет. Понеже в условията на демокрация те са малко по-различни ще ви трябват и нови хора. Все пак демократични финанси не се правят от не-демократични финансисти.А тъй като сте нямали демокрация това означава, че нямате и подходящи финансисти.Така, че най-добрият вариант е да си внесете от вън. Лично мога да ви препоръчам Световната банка.Друг вариант, който ние опитахме е Уол Стриййт, там също има добри момчета. Но при този вариант ще трябва да внимавате с външният си дълг...! Но пък след това може да очаквате инвестиции в туризма си. Така, че това също не е за пренебрегване.
Относно икономиката също мога да ви дам някой ценен съвет. На първо място ще трябва да се отървете от губещите си компании. А когото при вас дойде демокрацията мога да ви уверя, че всички ще станат губещи. Така например ние се отървахме от "Балкан". Една лоша компания. Дори мога да ви посъветвам  ако имате авиокомпании да ги продадете. Най-добре на Гад Зееви. Така хем ще се отървете от тях, хем ще успеете да прецакате евреите. Вие дори сте в  по-изгодна позиция, защото ако после той ви осъди ще обвините световният ционизъм. При вас поне всички ще ви повярват. 
Общо взето моите наблюдения са, че тези предприятия само пречат. Най-добрият вариант е да ги нарежете за скрап и да ги премахнете. Така освен добрите пари ще може да освободите и място за пътища и магистрали. А те са най-важното нещо за една демокрация ! 
Сега няколко думи и за банките. Аз по принцип нищо не разбирам от тях. Те по принцип са сложни и много лоши организации. Хората винаги ги мразят. Затова най-добре е да ги продадете на чужденци. Така хората ще мразят тях, а не вас. Хитро нали.....
По принцип демокрацията е трудно нещо и се учи много бавно. Затова е жизнено важно да се консултирате постоянно с хора, които имат по-голям опит с нея. По правило това са посланиците на водещите демократични държави.Те винаги ще ви дадат важни съвети и ще ви помогнат. Лично мога да ви посъветвам да приложите моят личен опит и да давате заедно пресконференции. Така никой няма да се съмнява, че успявате да се учите бързо.
 Сега да ви кажа и няколко думи за опозицията. Това е един от недостатъците на демокрацията според мен.Винаги трябва да има опозиция. Затова ви съветвам да превърнете в своя най-голяма опозиция, този с когото смятате да се коалирате след следващите изброи. Дори можете да го оставите да ви обижда и да ви нарича мухловци. По принцип е неприятно, но пък е много полезно след това. 
Друго важно нещо за демокрацията е да участвате във военни операции по целият свят. Нямам си никаква представа защо, но това винаги помага. Вероятно, защото така ще ви приемат за част от демократичният свят. Вярно, че това понякога излиза малко скъпо, но какво да се прави.
За предпочитане е също ако имате да вземате пари от някои други държави да ми ги опростите. Все пак те изпитват достатъчно трудности по пътя към демокрацията. Ще бъде нагло от ваша страна да искате и да си плащат дълговете към вас. Това е много важен тест за вашата готовност да се учите на демокрация. Разбира се опрощаването на дългове не важи за "старите демокрации". Но пък никой не е казал, че вашият път ще бъде лесен....
По принцип едно от големите постижения на демокрацията според мен е статистиката. Сега ще ви обясня какво имам в предвид. Ако имате добра статистика можете дори да получите допълнителни избиратели за изборите. А мога да ви уверя, че това е много важно когато стане въпрос за избори. А най-добре ще бъде вътрешният ви министър да отговаря и за изборната кампания. Все пак ако вътрешният министър не познава най-добре обстановката в страната, кой друг ще я познава. Та затова трябва да отговаря за местните избори.
Няколко думи и за реформата на армията ви. По принцип демократичните държави няма врагове. Затова и армията по принцип не е много нужна. Някак си не се вписва в миролюбивите ценности на демокрацията. Затова ще е най-добре да унищожите всичките си оръжия. Едва когато го направите ще получите реална оценка за напредъка си по трудният път на демокрацията. 
Но пък това си има и положителни страни. Ако ви оценят добре ще можете да се превъоръжите с  демократични оръжия.
С други думи мои скъпи арабски приятели вашият труден пък едва сега започва. Но вие не трябва да се отказвате от вашето желание за демокрация. Желая ви успех ! И се надявам, че с моите съвети съм успял да ви помогна.


P.S. И пак повтарям. Дръжте си охраната под око !!!









 
 



Гласувай:
5



1. deathmetalverses - Честит празник, СПОК!
06.05.2011 18:30
Казвам ти БРАВО - и то с големи букви! - за този твой оригинален прочит на мислите на г-н премиера! Много ми хареса този памфлет... А също и оригиналната твоя идея, кой може би реално стои зад конфликта в Либия - икономическите интереси на някои френски корпорации, да сложат ръка върху подземните езера в пустинята и използването им в следващите 300 или повече години / един от предните ти постинги/ ... Всичко най-добро! Здравко Спасов
цитирай
2. polopot - Честит празник и на теб. Идеята за ...
06.05.2011 18:43
Честит празник и на теб. Наистина тепърва ще бъдем свидетели на войни за вода и земеделска земя.
Лично според мен причините за войната бяха основно геополитически и Либия се оказа единствената преграда пред реализацията им. На това съм се спряла в последният си коментар.

Всичко най-добро и на теб !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898945
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031