Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2011 19:32 - Кой е Великият Магистър и Принц Фра Матю Фестинг ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1768 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Кой е Робърт Матю Фестинг ? Ръководител на католическа хуманитарна организация,  държавен глава на най-малката държава в света, най-могъщият банкер на света, английски благородник с представителни функции или един от най-влиятелните хора на света ?! Всяка една теза има своите поддръжници и противници.  Но е сигурно, че няма как да пропуснем Великият Магистър на  Орден, в който и до днес продължава да членува почти цялата европейска католическа аристокрация. Включително наследници на древни монархически фамилии, които са управлявали Европа в продължение на векове. И въпреки, че днес Великият Мигистър не ръководи рицари, които проливат кръвта си за Папата и благото на Католическата Църква, то със сигурност можем да предположим, че чрез други модерни методи и днес Матю Фестинг продължава да се "сражава" за благото на Рим и своя Понтиф.

Матю Фестинг е едва вторият англичанин, който става Велик Магистър на Ордена от 1258 година насам. Първият беше неговият предшественик Андрю Бертие.Той беше избран на тази длъжност на 11 Март 2008.

Робърт Матю Фестинг е най-малкият син на Фелд Маршал Сър Франсис Фестинг Началник на Имперският Генерален Щаб. Който, сменя своята вяра на Римо Католицизъм и също така става  Рицар на Малта и Мери Сесилия Риддел. Семейството на неговата майка са стара "протестна" фамилия (такива, които след създаването на Англиканската Църква остават Римо Католици и отказват да преминат в новата църква) наследници на благословеният Сър Адриан Фортескю, който е бил направен мъченик през 1539. Матю Фестинг е завършил модерна история в Колежа Сейнт Джон, Кеймбридж. През 1998 той е произведен в Офицер на Ордена на Британската Империя от Кралица Елизабет II.

Пълната титла  е : Негово Високопреосвещенство Фра Матю Фестниг, Принц и Велик Магистър на Суверенният Военен Хоспиталиерски Орден на Свети Йоан от Йерусалим, от Родос и от Малта, Най-скромен защитник на нуждаещите се от Исус Христос.

Великитя Магистър е бил върховен управител на Малта от 1530 до 1798 и все още поддържа този статут до ден днешен (?!!!). Той също така получава официално титлата Принц на Свещенната Римска Империя от Свещнният Римски Император през 1607. (като почетна титла) и титлата Негово Високопреосвещенство от Папата през 1630, признаваща неговият стату като Принц на Църквата.

В йерархията на Католическата Църква ранга на Фра Матю е най-високият след кардиналите и единственият модерен лидер реално свързан с Католическата Църква, освен Папата, който се разглежда като суверенен монарх.(исторически много архиепископи и епископи са имали суверенен статут).

...............................................................................................................................

Банкерството и Ордена на Малта

Както е добре известно Тамплиерите са първите банкери в света. Те полагат началото на банковото дело. След като Папа Климент V забранява ордена той издава папски декрет, с който цялата собственост на Тамплиерите преминава в ръцета на Рицарите Хоспиталиери, чиито наследници са днес рицарите на Матю Фестинг. От 14 век насам Рицарите на Малта поемат контрола над международното банкерство създадено от тамплиерите. Това е една от причините да се смята, че Суверенният Военен Орден на Малта контролира всички банки и финансовата системе и именно те са "най-великите търговци на Земята".


image
Великият Магистър с Папа Бенедикт VI.

image

На 11 Март 2009 Матю Фестниг и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу подписаха мемурандум за разбирателсво между Комисията и Ордена на Малта.

image

28 Април 2009 : "Нови форми и сфери на интеграция между Беларус и Ордена на Малта ще помогнат за укрепването на отношенията между Беларус и западните страни в политиката, търговията, икономиката и инвестиционната сфера" заяви президентът на Беларус Алексъндър Лукашенко след срещата си с Великият Магистър Фра Матю Фестниг.

image
Великият Магистър Матю Фестинг разговаря с Принц Алберт II по време на официалната си визита в Монако на 31 Юли 2011.

image
Президентът на Европейският парламента Йежи Бузек беше приет от Фра Матю на 28.02.2011 в централата  на Ордена в Рим.
image

Фра Матю Фестинг паднал на колене целува ръката на своя господар Папа Бенедикт VI преди концерт в зала Павел VI във Ватикана.

image
 
С президента на Италия Джорджио Наполитано.

image

С президента на Румъния Траян Бъсеску по време на официално посещение в Букурещ.

image

Великият Магистър Фра Матю Фестинг на погребението на Ото Фон Хабсбург.



/ разследване на автора /





 




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Точен
12.08.2011 20:16
Точен и конкретен, както винаги....
цитирай
2. анонимен - Порови се и ще видиш, че и тук става дума само за евреи!
12.08.2011 21:01
Явни или "крипто", но само евреи, и във Ватикана, и в Европейския Еврейски Съюз,. А в баникте въобще няма място за неевреи, вкл. и в БНБ.
Нека не си затваряме очите!
цитирай
3. polopot - Я каже къде да се поровя, че тези е...
12.08.2011 21:37
Я кажи къде да се поровя, че тези евреи все нещо ми се губят...сигурно, защото всичките са "крипто"......
цитирай
4. watchtowerman - Благодаря за "находката"!
14.08.2011 20:08
Между впрочем, и аз с "чисто сърце" търся "еврейството" в цялата тая "дандания" на историческия и съвременен глобализъм, но не го виждам като "ЕДИНСТВЕНО" виновно за случващото се...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 904388
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930