Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2011 17:26 - Какво всъщност представлява флагът на ЕС ?!
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2218 Коментари: 5 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

И така уважаеми европейци. Реших за свой дълг да ви запозная малко по-подробно с основният символ на ЕС. Ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен, за да не губя излишно вашето и моето време. И така...

Флагът на Европейският съюз представлява 12 златни звезди на син фон. Исторически погледнато първоначално звездите са символизирали старните членки на Европейската обшност за въглища и стомана, която се смята за предшественик на ЕС. От 1958 звездите символизират броя на страните членки на съюза. След присъединяването на Гърция звездите на флага стават 10. След приемането на Португалия и Испания страните членки стават 12. Точно тогава ЕС изоставя практиката да добавя по една нова звезда да всеки нов член на съюза и звездите остават за постоянно 12.

Интресно защо ли така внезапно изоставят тази чудесна традиция ?!

След 2002 флагът на ЕС придобива сегашният си окончателен вид на дванадесет звезди разполжени в кръг. Този флаг се превръща в сивмол на Европа.

Един от любопитните моменти е, че един от първите флагове на Европа е чисто и просто почти копие на флага на "Международният Паневропейски съюз" създаден от Граф Ричард Калегри и наследен от Ото Фон Хабсбург. Този съюз е създаден още през 1923 и показва колко стара е идеята за обединена Европа. Самият Калегри предполага, че Европа просто взема флага на неговият съюз.

image

Това е флагът на Паневропейският съюз. Обърнете внимание, че освен дванадесет звезди присъства и едни много показателен символ. Това е слънчевият кръст. Звездите са разположени около него. Слънчевият кръст не е нищо повече от още едни символ на култа към слънцето. 

image

Предмети от Швейцарският Национален Музей датиращи от 2000 г.пр.Хр...Те символизират култа към Слънцето.

Защо Граф Калегри избира да постави на флага на своят "Паневропейки съюз" символ почитащ култа към Слънцето ?! И защо после ЕС на драго сърце приема този флаг за свой. Разбира се ЕС взема само звездите, като изоставя слънчевият кръст....

Мисля, че е повече от любопитно да се знае точният произход на този флаг, който стана символ на Европа. Но сега да се върнем на дванадесетте звезди разположени в кръг. Какво точно представляват те ?!

Има няколко теории какво точно представляват тези 12 звезди. Някой от най-популярните са:

* звездите символизират короната на Дева Мария. В Откровението на Йоан четем : " И голямо знамение се появява в небето, жена облечена със слънцето и луната под краката си и на главата си корона от дванадесет звезди".

* 12- те  апостоли на Исус

* 12 -те Олимпийски богове

* 12 - те месеца в годината


Разбира се дори самият автор на флага Арсене Хайтц си признава, че е бил вдъхновен от "Откровението на Йаон". В Католическата Църква Дева Мария много често е изобразявана с корона от дванадесет звезди. Факта, че именно това симворлизира тези 12 звезди на флага на ЕС е повече от сигурен. Денят в, който флага е приет е 8 Декември 1955. И разбира се съвсем "случайно" този ден напълно съвпада с деня в, който се чества концепцията за "Непорочното зачятие", който също е 8 Декември....

В Католическото изкуство Дева Мария много често е изобразявана с ореол от звезди :

image

Благословената Мадона в Катедралата в Страсбург. Над нея много добре се вижда ореола от дванадесет звезди.

image

Отново дванадесет звезди.

image

И отново...

image

Статуя на Дева Мария стъпила върху Луната и с ореол от звезди.

Тук е интересно да се отбележи, че един от първите флагове на САЩ също представлява ореол от звезди. Макар не жъли и не 12, а 13 на брой.
image


Мисля, че общо взето разбрахте за какво става на въпрос. И какво точно символизират тези дванадесет жълти звезди на флага на ЕС. Флаг превърнал се в символ на Европа. Те символизират ореола на Дева Мария, а по този начин и самата нея. Символизират и Римо Католическатa Църква. Всичко това показва по много категоричен начин кой стои зад всичко това....

Това не би било толкова интересно ако не се налага извода, че това всъщнот не е Дева Мария. Коя по точно е тази жена и какво точно символизира неиният култ ще ви покажа някой друг път.


/разследване на автора/



P.S. Сега вече наистина ще си почина от този смешен блог. И моля администраторите да си оправят броячите. Или тези за прочитанията на блога или тези на постовете. Защото има много големи разимнавания...;)







Гласувай:
14



1. анонимен - Ооооооооооооо
12.09.2011 08:32
Поздравления. Целиш все повече десетки. Дано бъдеш запазен от гнева на тези чиито мърсотии вадиш на показ.
цитирай
2. polopot - Те пък "тези" си нямат ...
12.09.2011 19:05
Те пък "тези" си нямат друга работа, че с мен ще се занимават :)
цитирай
3. анонимен - !
13.09.2011 17:59
Индустрия Католика е много тънко пресметлива. В момента, в който усетят засилващо се влияние, почват да обръщат ,,специално и нежно" внимание.
цитирай
4. polopot - Какво влияние ?! Да си ме видял ня...
14.09.2011 21:14
Какво влияние ?! Да си ме видял някога на първа...:) А колкото до индустрията, не я мисли ще преживее и моят блог ;)
цитирай
5. polopot - Остави ги масоните. . . Пък били те и ...
15.01.2012 13:27
Остави ги масоните...Пък били те и 33-та степен ;) Те използват толкова различни символи, които нямат нищо общо с масонството , че човек трудно може да се ориентира. В повечето случаи го правят за да си "придават важност". А нямат нищо общо с тези символи.

Няма кака да символизира Луцифер....

Това, което трябва да отбележим е, че култът към Дева Мария има огромно значение. Но това, което някой пропуска е, че той е изключително важен и за Ордена на йезуитите ! Самият орден е осветен под патронажа на Madonna Della Strada- това е име дадено на Дева Мария. Именно тя е патрон на Йезуитите. Според официалната версия Лойола е твърдял, че е бил покровителстван от нея по време на битка докато е служил, като войник. Много хора забравят, че преди да стане основател на орден Лойола е бил рицар жаден за битки. Но получава сериозна рана..

След това по време на своето възстановяване отива в манастира Монсерат и се отдава на молитви пред статуята на Дева Мария наричана Черната Богородица. Именно там "му се явява Дева Мария". Това става малко преди да основе ордена...Това поне е религиозната връзка. Та за това тя има огромно значение за Ордена на йезуитите и е техен патрон. Та не се чуди защо нейният ореол е на знамето на ЕС ;)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 899193
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031