Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2011 15:01 - Кои бяха създателите на клуба Билдерберг ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1995 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 26.12.2011 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

На 29 Май 1954 в хотел "Билдерберг" край Арнем, Холандия беше съзадедн може би най-влиятелният политически клуб.Клуб който провежда срещите си при закрити врати и повишена сигурност. Това може би си има своето логично обяснине, като се има предивд, че много често участници в срещите на този клуб става правителствени и държавни ръководители много скоро след, като са били поканени да участват в срещите на "Билдербергите". Най-пресните примери са Харман Ван Ромпой и Марио Монти. 


Но кои бяха създателите на този влиятелен политическ клуб ?

image
Основната роля в свикването на първата среща на клуба "Билдерберг" играе полският политик Йозеф Ратингер. Според официланата версия той е силно притеснен от нарастващият анти-американизъм в Европа и предлага среща на лидерите на Европа и Америка, която да заздрави връзките между съюзниците. Разбира се ако трябва да бъдем обективни това по-скоро звучи, като удобно оправдание за свикването на срещата. Така, че именно на малко познатията полски политик Йозеф Ратингер дължим заслугата за съществуването на този клуб.

Но кой беше Йозеф Ратингер?

Той е роден в Краков, Полша (по това време част от Австро-Унгария). Неговият баща е съветник на Граф Владислав Замойски. Когато баща му умира Графът взема младият Йозеф под своето крило. Планирано е Ратингер да стане свещеник и е записан в семинария, но по-късно той променя своето намерение. Финансиран от Граф Замойски, през 1906 той постъпва в Сорбоната. На 20 години той става най-младият човек придобил докторска степен по философия. През 1917 Ратингер пътува до Мексико където става неофициален политически съветник на лидера на съюзите Луис Моронес и Президента Плукарко Кайес. (който пък е атейст и по-късно води война срещу Католичекият клир в страната.Странен избор за човек подготвян за католически свещеник.  ) По време на Втората Световна Война той става съветник на министър-председателя на Полското Правителство в изнание, Генерал Владислав Сикорски. Йозеф Ратингер е и един от хората, които спомагат за създаването на Европейското движение и Съвета на Европа. През 1954 Ратингер е инициатор на първата среща на клуба Билдерберг и остава техен секретар до своята смърт през 1960. Именно той моли за помощ в промотирането на идеят за клуба другата влиятелна фигура, която играе ключова роля. И тове е..

image

Рицарят на Малта Принц Бернхард Нидерландски. Не бива да забравяме, че е  баща и на сегашната кралица Бетрикс. Той е втората ключова фигура, която участва във формирането на клуба Билдерберг. Той е помолен от Йозеф Ратингер да лобира за създаването на този клуб. Той става и пръвият председател на клуба, като заема този пост от 1954 до 1975. Едва ли е случайно, че именно той е човекът задържал се най-дълго на този пост. Не бива да се пропуска и факта, че Берхард е бил член и на Нацистката Партия, която по-късно напуска. Също така е бил член и на СА въпреки, че по-късно упорито отрича. Той е работил и за германският химически концерн И.Г. Фарбен (който пък беше най-големият спонсор на Хитлер).

image
Първата среща на Билдербергите през 1954, ръководена от Принц Бернхард Нидерландски.

Няма как да бъде пренебрегната ролята, която играе холандската кралска династия във формирането на този клуб. Едва ли е случаен факта, че Кралица Беатрик е присъствала на срещи на клуба през 1997, 2000, 2006, 2008–2011. Повече присъствия от нея има само  нейният баща Принц Бернхард, който е и един от създателите на клуба.

image

Дамата на Малта Кралица Бетрикс. На тази снимка може да видите, как през 1954 Принц Бернхард посвещава Беатрикс в Ордена на Малта : www.vaticanassassins.org/wp-content/uploads/2009/11/SMOM-Prince-Berhhard-Kinghts-Queen_Betricx_12.bmp
Друг любопитен факт е, че клубът няма никаква официлана дейност извън редовните си годишни срещи. Но това не пречи "неофициалната му централа" да се намира отново в Холанндия. Централата на клуба е Уиниверситетът Лейден в Холандия. Той както може да се досетите има много близки връзки с кралската династия. Там са завършили кралиците Бетрикс и Юлиана и принци Вилхем-Александър.

image

Това е логото на университета. Много добре се вижда Минерва в средата . Също така и двата кръстосани ключю. Да не забравяме, че герба на Ватикана е също два ключа.

И така клубът беше предложен от подготвяният за католически свещеник Йозеф Ратингер, един модерен йезуит. Промотиран и ръкодовен от Рицарят на Малта Принц Бернхард. Истината е, че така шумно "рекламираният" клуб Билдерберг не е нищо повече от една малка част от целият пъзел. Един от много инструменти на влиятелните хора зад сцената.


/разследване на автора/













Гласувай:
11



1. sparotok - !
27.12.2011 12:54
Интересно!
цитирай
2. polopot - ;)
27.12.2011 15:32
И още как. Даже сега, като се замислих ми хрумна една много интересна идея...Но ще оставя за следващата година.
цитирай
3. peinter - Николай Камов, мисля, че е единс...
27.12.2011 17:27
Николай Камов, мисля, че е единствения българин участвал на такава среща, като наблюдател през 1998 г.
цитирай
4. polopot - Такава е официалната информация. ...
28.12.2011 12:31
Такава е официалната информация. Но има разлика дали си участник или само "наблюдател", каквото и да означава това..Като гледам и годината, в която са го поканили не е никак случайна.Но пък може да аз да греша.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898923
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031