Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 12:59 - Фалитът на САЩ !
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2394 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 03.02.2012 13:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Франклин Рузвелт подписва Emergency banking Act




United States Congressional Record
March 17, 1993
Vol. 33, page H-1303

Говорител - Конгресмен Джеймс Трафикан - младши, (Охайо) в обръщения към Конгреса :

" Господин Спикер, ние тук сме сега на глава 11....Членовете на Конгреса официално изпълняват поръчението над най-голямата реорганизация на най-големият Фалит в световната история, този на Американското Правителство. Ние стоим напред надявайки се на нашето светло бъдеще.Някои казват, че това е следоветел, който ще доведе до нашата смърт.

Доказан факт е, че Федералното Правителство на Съединените Щати беше ликвидирано от Emergency Banking Act, March 9, 1933, 48 Stat. 1, Public Law 89-719; деклариран от Президента Рузвелт, фалирало и в несъстоятелност. H.J.R. 192, 73-ти Конгрес сесия от 5 Юни ,1933 - Joint Resolution To Suspend The Gold Standard and Abrogate The Gold Clause отменя Суверенната Власт на Съединените Щати и официалните правомощия на всички Министерства, Служители и Департаменти на Правителството на Съединените Щати и е бъдещо доказателство за това, че Федералното Правителство на Съединените Щати днес съществува само по име.

Получатели на Фалита на Съединените Щати са Международните Банкери, чрез Обединените Нации, Световната Банка и Международният Валутен Фонд.Всички Министерства, Служители и Департаменти на Съединените Щати сега работят извън закона, де факто само по име под Emergency War Powers. Реално Конституционната Република сега е отменена, получателите на Фалита сега приеха нова форма на правителство за Съединените Щати. Тази нова форма е позната, като Демокрация, беше установен Социалистически/Комунитсически ред под властта на нов губернатор за Америка.Този нов акт беше учреден и установен чрез трансфера и/или поставянето на Длъжността на Секретар на Финансите до тази на Губернатор на Международният Валутен Фонд. В тази част на Public Law 94-564, page 8, Section H.R. 13955 можем да прочетем : `Американският Секретар на Финансите не получава възнаграждение за това, че представлява Съединените Щати ?`

Златото и среброто бяха толкова могъщи пари по време на основаването на Съединените Щати, че бащите основатели декларираха, че само златото и среброто могат да бъдат "пари" в Америка. Златните и сребърните монети бяха тежки и неприятни за много от транзакциите, те бяха складирани в банките и заместващи  чекове бяха издавани като заместител на парите.Хората търгуваха техните купони, като пари или "валута". Валутата не е пари, а земестител на парите. Възстановената валута трябва да обещава да плати доларовият еквивалент в златни или сребърни пари. Федералните Резервни Банкноти (FRNs) не дават подобно обещание, и те не са "пари". Федералната Резервна Банкнота е дългово задължение на Федералното Правителство на Съединените Щати, не "пари". Федералното Правителство на Съединените Щати и Конгреса не са и никога не са били упълномощени от Конституцията за Съединените Щати да издават пари от какъвто и да е вид, а само законни пари - златни и сребърни монети.

Съществено е да разберем разликата между реални пари и хариени книжни заместители.Един може да стане богат чрез събирането парични заместители, друг може само да изпадне по-дълбоко в дълг. Ние Хората повече нямаме никакви "пари". Повечето Американци не са получавали никакви "пари" от много дълго време, може би през целият си живот. Сега разбирате ли защо се чувствате разорен? Сега разбирате ли защо сте фалирал, заедно с останалата част от страната ?

Федералните Резервни Банкноти(ФРБ) са неподписани чекове, написани на затворена сметка. ФРБ са надуваема парична система проектирана да създава дълг чрез инфлация (обезценяване на валутата), дори когато се увеличава нуждата от доставяне на парични заместители в икономиката без да съответства на нуждата на златан и сребърна подкрепа, инфлацията настъпва.

Инфлацията е невидима форма на облагане с данъци, която безотговорните правителства налагат на своите граждани. Федералната Резервна Банка, която контролира снабдяването и дивжението на ФРБ е винаги измамна. Те имат достъп до неограничено снабдяване с ФРБ, плащайки само за печатните разходи на това от, което се нуждаят. ФРБ не са нищо повече от бележка с обещание за американски ценни книжа - обещание да се плати дълга на Федералната Резервна Банка.

Има фундаментална разлика между "плащане" и "изплащане" на дълг. За да платиш дълг ти трябва да платиш с ценност или заместител (сребро,злато, бартер или стоки). С ФРБ ти можеш само да изплащаш дълг. Ти не можеш да платиш дълг с дългова валутна система. Ти не можеш да обслужваш дълг с валута, която няма подкрепа в стойност или заместител.Никой договор в Общото право не е валиден освен ако не е подкрепен със "стоки и ценни заместители". Неизплатимият дълг трансферира власт и контрол към суверенните властови структури, които нямат интерес в пари,закони, справедвливост или правосъдие просто, защото те вече имат такова богатство.

Техният похот е за власт и контрол. След началото на централното банкиране, те контролират съдбите на нациите.

Федералната Резервно Система е базирана на Църковното право и принципите на суверенитета защитени от Конституцията и Законопроекта за правата. В действителност, международните банкери използват "Тръста за Църковно право", като техен модел, като добавят стоков и го именуват "Joint Stock Trust." Американският Конгрес е приел закон, който прави незаконно за всяка законна "персона" да повтаря "Joint Stock Trust" през 1873. Федералният Резервен Акт беше легализиран пост-фактум (до 1870) макар, че пост-фактум законите са строго забранени от Конституцията. [1:9:3]

Федералната Резервна Система е суверенна властова структура отделена и различна от федералното правителство на Съединените Щати. Федералният Резерв е морски кредитор и/или морско застрахователно дружество на федералното правителство на Съединените Щати действащо изключително под Адмиралтейското/Морско право.Кредиторът или застрахователят поема рискове и Морското право покорява специфично действие по плащането на лихвата, или дивидента са едно и също.

Активите на длъжника също могат да бъдат предложени (един вид, като гаранция без да се влиза във владение) , като гаранция на кредитора или застрахователя.Федералният Резервен Акт договаря това, че лихвите на длъжника могат да бъдат платени в злато. По принцип няма постановление за плащането във Федералният Резервен Акт.

Преди 1913, повечето Американци притежаваха  хубави домове, свободни и чисти от каквито и да е задължения или ипотеки до учредяването на Федералният Резервен Акт през 1913.

"Ипотекираната" цяла собственост вътре във федералните Съединени Щати към Борда на Директорите на Федералният Резерв, в който Попечителите (акционерите) притежават законно правото на собственост. Американските граждани (наематели, поданици) са били регистрирани като "бенефициенти" на тръста чрез неговият/нейният сертификат за раждане. През 1933, федералните Съединени Щати хипотетично всичката настояща и бъдеща собственост, национални паркови гори, сертификати за раждане, и неправителствени организации са допълнителна гаранция срещу федералният дълг. Всичко вече е било трансферирано, като плащане към международните банкери.

Несъзнателно, Америка беше върната в състоянието от преди Революцията, феодални пътища водят до това, че цялата земя се държи от суверена и обикновените хора нямат право да се титулуват собственици.Още въднъж, Ние Хората сме наематели и изполичари даващи под наем нашата собствена земя от Суверена в облика на Федералната Резервна Банка. Ние хората заменихме един господар за друг.

Това вече продъжлава повече от осемдесет години без някой да "информира със знание" Американският народ, без да се чуе силен протестен глас. Сега е лесно да схвана защо Америка е фундаментално фалирала.

Защо повече хората не притежавата своята собственост напълно ?

Защо 90% от американците държат ипотеки и имат малки или никакви активи, след като всички дългове и задължения бяха вече платени? Защо се чувствате така сякаш работите все повече и повече и печелите все по-малко и по-малко?

Ние жънем това, което сеем и резултатът на нашата жътва е болезнен фалит, и възбрана на Американската собственост, предишните свободи и начина ни на живот. Малцина от нашите избрани представители във Вашингтон имат смелостта да кажат истината.Федералните Съединени Щати са фалирали.Нашите деца ще наследят този неизплатим дълг, и тиранията да приложат изплащането му.

Америка се превърна в напълно фалирала в световното лидерство, финансовият кредит и репутация за смелост, визия и човешки права. Това е необявена икономическа война, фалит и икономическо робство от най-покварен ред ! Събуди се Америка ! Върнете ни Страната."









image
Конгресмен Джеймс Трафикан - младши









Източник: Личен архив на автора













Гласувай:
10



1. polopot - Всъщност след създаването на ФЕД на ...
03.02.2012 14:31
Всъщност през 1933на американците беше наредено да предадат златото, което притежават в местните банки от системата на ФЕД. На американските граждани е било забранено да притежават златни монети, като са били заплашени от глоба или/и затвор до 10 години, ако не ги предадат.

Всъщност и сега ФЕД не притежава почти никакво злато..
цитирай
2. bulgarinut57 - ПРОДЪЛЖЕНИЕ.
03.02.2012 20:12
"Рузвелт убеди хората да се откажат от златото си, казвайки, че обединяването на ресурсите на Америка е било необходимо за да се излезе от депресията. С фанфари и приветствия, той нареди да се построи ново хранилище,в което да се пази златото, незаконно конфискуваноот американското правителство. Към края на 1936 златното хранилище във Форт Нокс беше построено и през януари 1937 златото започна да пристига. Кражбата на вековете започна. "

"Тези които предадоха златото си, получиха за него $ 20.66 за унция."

"През 1935 след като златото беше предадено, официалната му цена беше неочаквано повишена на $ 35 на унция. Само чужденците обаче можеха да продават златото си на новата, по-висока цена. Чейнджаджиите, които послушаха Уорбърг, продадоха акциите си точно преди катастрофата, купиха злато на цена $ 20.66 и го транспортираха в Лондон. "

"Сега сценарият за една наистина голяма война, която щеше да създаде планини от дълг, беше готов… Само през 1944 г. общественият продукт на Америка беше 183 милиарда долара, като 103 милиарда от тях бяха похарчени във войната. Разходите бяха 30 пъти по-високи от тези през Първата световна война. Американският данъкоплатец плати 35 % от разходите на Съюзниците през войната. Всяка държава участвала във Втората световна война многократно увеличи задлъжнялостта си. В САЩ например, федералният дълг нарасна от 40 милиарда през 1940 г. на 257 милиарда през 1950 – увеличение с 598 %. Между 1940 и 1950 г. японският дълг се повиши с 1348 %, френският дълг с 583 %, а канадският с 417 %. След войната, светът беше разделен на два икономически лагера – от едната страна беше лагерът на комунистите, а от другата на монополистическия капитализъм, които започнаха една доходна надпревара във въоръжаването. Най-после дойде времето частните банкери да се заловят с изпълнениетона своя тристепенен план за централизиране на икономикитена целия свят и установяванена Световно правителство или Нов световен ред."

цитирай
3. bulgarinut57 - ТЕКСТА Е ОТ ФИЛМА „THE MONEY MASTERS” - ГОСПОДАРИТЕ НА ПАРИТЕ - 1996
03.02.2012 20:18
"Фазите на този план бяха:

1-ва степен: Господство на централните банки над националните икономики.

2-ра степен: Централизиране на регионалните икономики чрез организации като Европейския Паричен Съюз и регионални търговски обединения като NAFTA.

3-та степен: Централизиране на световната икономика чрез световна централна банка,световна парична единица и унищожаванена националната независимост чрез забранана всички импортни тарифи от договори като GATT.

Първата степен отдавна е завършена. Втората и третата степени са в напреднал стадий и са пред завършек. Какво можем да кажем за златото? Сред централните банки, най-големият притежател на злато е МВФ. Той и централните банки контролират 2/3 от световните златни запаси, което им дава възможността да манипулират пазара на златото.

Припомнете си златното правило на чейнджаджиите:

„ТОЗИ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА ЗЛАТОТО, ПРАВИ ЗАКОНИТЕ.”

Преди да разгледаме решението на проблемите ни,нека да видим какво се случи с нашето злато във Форт Нокс, защото ако не разберем, че златото ни беше откраднато, ще позволим да бъдем измамени от погрешното решение –валута обезпечена със злато. Повечето американци вярват, че златото е все още във Форт Нокс. В края на войната във Форт Нокс се съхраняваха повече от 700 милиона унции злато, 70 % от всичкото злато в света. Никой не знае колко е останало. Въпреки че по закон трябва да се прави ежегодна ревизия на физическото наличие на златото, съкровищницата винаги е отказвала да го направи. "

"Комисията на Рейгън от 1982г. изнесе следното шокиращото разкритие: ДЪРЖАВНАТА СЪКРОВИЩНИЦА НЕ ПРИТЕЖАВА НИКАКВО ЗЛАТО.

Всичкото злато останало във Форт Нокс, беше собственост на Федералния Резерв - група от частни банкери, като гаранция срещу националния дълг."
цитирай
4. bulgarinut57 - ВСЯКА ВОЙНА СЪЗДАВА ДЪЛГОВЕ.
03.02.2012 20:25
МНОГО ВОЙНИ - МНОГО ПАРИ !

ГОЛЕМИ ВОЙНИ - ГОЛЕМИ ПАРИ !

... за да ни оковът във вериги от люлка до гроб.
цитирай
5. bulgarinut57 - "През 60 те години, Райт Па...
03.02.2012 20:39
"През 60 те години, Райт Патмън от Тексас каза следното:

„Ние в САЩ днес имаме две правителства. Ние имаме избраното от нас правителство ...Освен това ние имаме независимо, неконтролируемо и некоординирано правителство в лицето на Системата на федералния резерв, които управляват парите – власт, която по Конституция принадлежи на Конгреса.”
цитирай
6. polopot - Благодаря за продължението
03.02.2012 21:02
Направо ми спести едни постинг за това как златото беше откраднато от Америка. И не само златото служи за обезпечение на кредиторите. Реално цяла Америка е "ипотекиран" в полза на международният банкерски тръст наречен Федерална Резервна Система. Да не споменаваме, че според повечето наблюдатели вървим към връщане на златният стандарт.. Всъщност и златото на БНБ беше изнесено някъде !!!

Чавес се усети (или му казаха) на къде отиват нещата и веднага върна златото във Венецуела.

Погледни и предишният ми пост за промяната/отмяната на оригиналната Конституцията на САЩ и замяната и с Конституцията за Окръг Колумбия. Процесите са започнали много отдавна просто през 1933 окончателно завършиха....




Ето ти предишни мои постове за ФЕД.


http://polopot.blog.bg/politika/2010/04/30/istinata-za-federalniiat-rezerv.537234

http://polopot.blog.bg/politika/2010/10/21/koi-pritejava-federalniiat-rezerv.623380

Поздрави !!!

цитирай
7. marrio - Освен договора на сащ с фед на 21.12.2012г. е
07.02.2012 22:45
краят на света според маите. А дали маите изобщо са определяли тази дата, или илюминанти я измислиха, можем само да гадаем.....Много съвпадения все пак;)...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 897002
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031