Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 15:05 - Мит Ромни и Мормонизмът
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1996 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Дали Америка ще има за президент Мормон ? Вероятно много хора си задават този въпрос. Според мен шансовете на Ромни да спечели са  нищожни.  Но това не означава, че не трябва да му се отдели подобоващо внимание. 

Когото говорим за Мит Ромни няма как да не споменем и Мормоните. Или както са известни
"Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни".Въпреки, че това не се споменава именно Мормоните са тези, които оказват решаваща подкрепа на Ромни. Защото все пак става въпрос за вътрешни избори на Републиканската партия. Определено Ромни трябва да ризчита на тях, ако иска да има някакъв шанс срещу "Рицарят на Малта" Рик Санторум.

За да можем да добием по-ясна представя кой всъщност е Мормонът Ромни ще се наложи да отново да ви припомня кои са Мормоните. Убеден съм, че по този въпрос е писано достатъчно затова няма да навлизам в подробности. Ще ви посоча само някои по-важни моменти.

image

Един от най-известните символи на Мормоните е пчелният кошер. На снимката е показан кошер в Солт Лейк Сити. 

Повечето хора не знаят, че пчелният кошер е бил символ на Масоните много пред Джоузеф Смит да създаде църквата. Масонският историк Алън Робъртс обясянва: " Пчелният кошер е емблема на трудолюбието...Кога и защо пчелният кошер е бил въведен в Масонството никой не знае....В книгите се споменава, че пчелата присъства в Масонството през 1724...." (The Craft and Its Symbols, by Allen E. Roberts, Macoy Pub., 1974, p.73)

image

Пчелният кошер, като символ използан от Масоните.

image


Каменното слънце от храма на Мормоните в Илинойс.
image

Същото слънце се използа, като символ и от Масоните.

image


На снимката е показан Конферентният център на Моромните в Солт Лейк Сити. Погледенет добре тази снимка.

image

На пръв поглед може би няма да забележите нищо подозрително. Но не ви ли прави впечатление как целият център е покрит с растения. Може би си мислите, че това е продуктувано от някакви екологични съображения или просто Мормоните искат да бъдат модерни. Нищо подобно. Погледенте и архитуктурата на центъра. Чисто и просто този център е копие на.......Висящите градини на Семирамида.

image

image

Интересно нали ?! Какво е влиянието на древната вавилонска мистика върху повечето тайни и не толкова тайни общества няма да коментирам точно сега. Колко християнско е да си построиш център копие на Висящите градини на Семирамида ?! 


Мормонската верига..

image


/разследване на автора/



















Гласувай:
13



1. juliannikolov - Опасявам се, че шансовете за победа на Ромни не са за пренебрегване
10.02.2012 19:16
Какви последствия може да има това - тепърва предстои да разберем, но със сигурност, ако той стане президент, предстоят трудни години за целия свят, а може би и рискът от ядрена война ще се увеличи значително.

Ето малко подробности за страховитата секта (текстът е на руски):
http://svpressa.ru/politic/article/52117/
цитирай
2. polopot - Благодаря за линка. Мисля, че и в ...
10.02.2012 19:43
Благодаря за линка. Мисля, че и в този блог има достатъчно информация за Мормоните. Лично според мен и двамата кандидати са обречени и Обама ще успее да спечели още един мандат. Погледни моят пост за администрацията му.

Интересно е каква кандидат-президентска двойка ще извадят Републиканците ?
цитирай
3. watchtowerman - Един цитат от книгата на Гари Ка "По пътя на глобалната окупация".
10.02.2012 21:34
"Освен, че основава Теософското общество, масонството участва в издигането и разпространението... на унитарианството, а масоните Ръдърфорд и Ръсел основават сектата "Свидетели на Йехова". Всички тези култове служат, за да отклонят коварно и неусетно хората от Христовата истина. Но най-голямото разклонение сред тези религиозни издънки на масонството става Църквата на мормоните, основана от Джоузеф Смит - друг масон с висок ранг...На 15 март 1842г. той получава първата си масонска степен и се издига до нивото на Върховен майстор на Кралските тайнства още на следващия ден, нещо действително нечувано дотогава....През последните години бяха написани няколко книги от бивши мормони, които разкриват връзката между мормонството и масонството. Сред тях са книгите "Какво става там?" от Чък Секит и "Създателите на Бога" от Ед Дикър в съавторство с Дейв Хънт, който не е мормон. Тези книги разкриват как масонското наследство на мормонството е отразено във всичко - от неговите символи до неговите ритуали и тайни доктрини"- (стр.103).
цитирай
4. polopot - Благодаря за допълнението. Не с...
10.02.2012 22:01
Благодаря за допълнението.

Не случайно в един от първите си постове се спрях и на тяхната финансов мощ. Активите им по най-скромни изчисления възлизат на 30 млрд.долара. Сега цялата тази финансова империя е зад Мит Ромни.

http://polopot.blog.bg/politika/2010/01/22/finansovata-vlast-na-mormonite-razsledvane-na-avtora.477593

Колкото до връзките на масонството с Мормоните, те си личат по сходните символи. Но пък парадоксът е, че самите масони ползват много други символи, които разкриват тяхната същност.

цитирай
5. анонимен - Тая година просто ще се случат много ...
11.02.2012 18:48
Тая година просто ще се случат много съдбовни за човечеството неща. А накъде ще тръгне след това, зависи от здравия разум на хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 897077
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031