Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2012 17:07 - "Ердоган пикчърс" : Турция тръгна да съди Google/YouTube
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 674 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Явно филмът "Невинноста на мюсюлманите" ще бъде на дневен ред още дълго време. Както вече ви споменах този филм беше част от по-мащабна операция. Но реакциите след него могат да ни помогнат по-добре да разгадем каква точно е била целта му. И разбира се реакцията на Анкара не закъсня....

"Стартирана е легална процедура за премахване на видеоклипа от адреса му, вследствие на безпокойството което, този клип причини в нашата страна и целия свят, обиждайки исляма и мюсюлманите”, заяви министърът по комуникациите и транспорта в Турция Бинали Йълдъръм.

Турция е внесла искове към “Гугъл” за премахване на видеоклипа от YouTube, съобщава АФП.


Трябва да си призная, че очаквах подобна реакция от страна на Анкара. Но толкова прозрачна и елементарна реакция от турският министър е направо изненада. Ердоган когато и да му поиска оставката няма да е късно. Въпреки, че явно турското правителство няма от какво да се притеснява.

Както ви споменах на YouTube/Google беше отредена водеща роля при цялото планиране на операцията с филма "Невинноста на мюсюлманите". Първоначално филмът умишлено беше качен точно в този сайт. Това даваше пълен контрол от страна на YouTube. Както е добре известно връзките на тази компания със службите не са от вчера. Тук няма да навлизам в подробности, че реално те финансираха и създадоха Google.

Разбира се всичко това би трябвало да е добре известно на турското правителство. Реално с желанието си да съдят тандема Google/YouTube властите в Анкара ще трябва да заведат съдебен иск срещу........ Вашингтон. Изглежда от държавният департамент само това и чакат.

Това са наистина дребни парчета от целият геополитически пъзел. Но и те ни помагат да разгадаме по-добре цялата картина. Както знаем Турция даде сериозна заявка за регионална суперсила. Но една от най-важните задачи, които ще трябва да изпълнява е да се превърне в лидер на мюсюлманският свят.

Точно в този контекст трябва да се разглежда и желанието на Анкара да съди Google/YouTube. Дали това действие е било предварително планирано е трудно да се каже. Но това за пореден път ще помогне на Ердоган да спечели симпатиите на населението в мюсюлманските държави. А технологичните гиганти на Вашингтон ще му помогнат с каквото могат. Дори може да се очаква, че от тандема Google/YouTube ще се уплашат от съдебният иск и ще свалят клипа.

И всичко това се случва някак си съвсем случайно точно в навечерието на конгреса на партията на Ердоган. Така турският премиер ще може да се представи, като яростен защитник на мюсюлманите. Имал смелостта да се опълчи дори и срещу могъщият технологичен гиган Google.

Естествено от държавният департамент ще запазят дискретно мълчание. В пълно противоречие на реакцията, която имаха след атаката на Китай срещу Google.




/ коментар на автора /




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 906250
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930