Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2012 11:37 - Тандемът Барак Обама - Джо Байдън
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1856 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 30.11.2015 09:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

По всичко изглежда, че сегашният президентски тандем Обама - Байдън ще спечели втори мандат. Мормонът Мит Ромни беше избран  от елита на Републиканската партия за да загуби тези избори. Това можеше да се предвиди много лесно. Най-малкото подкрепата, която Ромни получи от династията Буш беше минимална. Отказът на "Рицарят на Малта" Рик Санторум да се състезава показваше, че и той си пази силите за изборите след четири години. Точно тогава се очаква кланът Буш да предприеме сериозна офанзива за връщане на Републиканската партия в Белият Дом. Дали това ще бъде чрез Джеб Буш все още не е ясно.


Ще се опитам да ви представя един малко по-различен поглед върху събитията. Малко повече подробности за задкулисните кръгове, които успешно проправят път на Обама и Байдън. И ще започна точно със силната фигура в този тандем. И тя е....

Вицепрезидентът Джо Байдън
image

Ако внимателно прочетете биографията на Джо Байдън много трудно ще можете да си направите правилните изводи.Но при по-внимателен поглед ще попаднете на много интересни факти.Важно  е да се отбележи, че неговата религия е Римо Католицизмът. В някои случаи тове е повече от вероизповедание. И ще се опитам да ви го докажа. Завършил е два университета,един на Методистката църква и един държавен. Но наистина ли Джо Байдън е само практикуващ Католик ?!


image

Байдън завършва "Академията Арчмъри" в Клаймонт, Делауеър. Тя е основана от католическият орден на Норбертинците през 1932. В момента се управлява независимо в рамките на Римо Католическата Епархия на Уилмингтън. Академията е основата в къщата на американският индустриалец Джон Раскоб. Раскоб осигурява първота дарение за Католическата фондация на Уилмингтън. Заради щедрите дарения, които той прави през 1921 Папа Пий XI го прави Рицар на Ордена на Свети Григорий.

Интересен момент са почетните степени, които Байдън има от редица университети. Сред тях са почетни степени от йезуитските университети "Сейнт Джоузеф" и "Университетът Скратън".Той ги получава съответно през 1976 и 1981. Подобни отличия винаги имат и своят скрит смисъл. Още повече, когато става въпрос за йезуитски университети.

Но защо през 1976 един йезуитски университет решава да даде почетна степен на Джо Байдън ?! Това е и първата степен, която той получава. Мисля, че ако погледнем политическата му кариера ще можем да получим верният отговор.

През 1973 Джо Байдън е избран за първи път за Сенатор. Неговият мандат продължава от 1973 до 1979 година. И точно по време на този първи мандат пред 1976 той получава почетна степен от йезуитският университет "Сейнт Джоузеф".

За втори път служи, като Сенатор в периода 1979 - 1985. И отново получава почетна йезуитска степен. Този път през 1981 от йезуитският университет "Скратън". На пръв поглед това може да изглежда и чисто съвпадение. Но уверявам ви, че когато става въпрос за институции ръководени от Обществото на Исус съвпаденията са почти изключени. Още в началото на своята политическа кариера, Сенатор Джо Байдън е бил отличен от йезуитите. Ясно е, че още от 1973 йезуитите чрез своите университети в САЩ са насочили своето внимание към Байдън.


Семейство Байдън

image


Признавам си, че бях силно изненадан, когато се спрях на съпругата на вицепрезидентът на САЩ Джил Байдън. Интресно е, че нейното семейство ,  няма някакви конкретни религиозни възгледи. Въпреки това в 9-ти клас Джил посещава курсове в желанието си да се присъедини към Презветарианската църква...


Получава няколко степени от редица университети и се занимава с преподавателска дейсност. През 1977 се омъжва за Джо Байдън в параклис на ООН в Ню Йорк. Няма информация кога и как, но Джил Байдън също приема Римо Католицизмът.  През 1987 получава магистърска степен от "Университетът Виланова" във Филаделфия. Интересното е, че този университет е основан и се ръководи от "Орденът на Свети Августин". Този орден е на Римо Католическата Църква. Университетът е основан през 1841 от августински монаси.

Ще трябва да се спрем и на децата на вицепрезидента на САЩ. Най-големият му син Джоузеф Байдън от рано тръгва по стъпките на баща си. Той  завършва католическата гимназията на баща си "Академията Арчмъри". Той вече има прилична политическа кариера.

Много по-интересна е биографията на вторият му син. Робърт Хънтър Байдън е партньор в правна фирма в Ню Йорк. Неговото образование също е повлияно от институциите на Ватикана. Той има бакалавърска степен от университета Джорджтаун. Този университет се ръководи от Ордена на йезуитите и е може би най-голямата им и влиятелна образователна институция в САЩ.

По време на своето образование Робърт Байдън е бил член на Йезуитският Доброволчески Корпус. Това е нещо като младежка доброволческа организация. Целите са духовност, социална и екологична справедливост и други. Самата организация е много интересна, но сега няма да ви занимавам с нея. Но е факт, че от рано Робърт е започнал да се труди в структура на йезуитите, макар и доброволческа.


Йезуитите плащат $ 80 000 на Робърт Байдън за лобиране ?!

image

" Лобирането на синът на вицепрезидентнът Робърт Байдън също привлече вниманието на Републиканската партия.. 38-годишният Робърт Байдън е дългогодишен федерален лобист на различини интереси, включително на Йезуитският университет в родният град на баща си Скрантън, Пенсилвания. Според федерално разследване Робърт Байдън е получавал по $ 80 000 на година считано от 2006, за да лобира за Университета Скрантън."Това е същият университет от който Джо Байдън има почетна степен.


Убеден съм, че този съвсем кракът преглед на живота на Джо Байдън може да ни убеди какво влияние е имала Римо Католическата Църква върху неговият живот. Той и семейството му винаги са имали контакти с институции на Ватикана. Затова не трябва да ни изненадва, че в лицето на вицепрезидента Джо Байдън Ватикана вижда един приятел. И със сигурност никой няма да се разочарова ако той остане в Белият Дом още четири години.


Тайната среща на Джо Байдън с Папа Бенедикт XVI !!! (видео)

Едно много важно събитие заслужава специално внимание. През 2011 Джо Байдън се срещна в Рим с Папа Бенедикт. Срещата беше частна и за нея не беше дадена никаква официална информация. Какво точно са обсъждали Джо Байдън и Папа Бенедикт XVI ?! Защо вицепрезидентът на САЩ се ползва с такова голяма доверие от страна на Папата ?! Да прескочиш президента Обама и да отидеш на частно посещение при Папата е повече от любопитно. Но това по категоричен начин ни показва кой всъщност е Джо Байдън.Това ни показва, че той е  повече от практикуващ Католик.




Барак Обама в сянката на Джо Байдън.

image


Обама едва ли може да се надява на биография, като тази на Байдън. Но все пак и той в миналото си е имал някакъв допир с Римо Католическата Църква, макара и минимален на фона на вицепрезидента си.

След като завършва Харвард обама е назначен за директор на "Проект за развите на общността". Тази организация е църковна. Първоначално тя обединява девет Католически епархии в Илинойс. Той работи за организацията от 1985 до 1988. Реално Обама работи 4 години са структура на Католическата Църква.

По-късно той работи, като инструктур и консултант на "Фонадция Гамалиел". Тази фондация пък от своя страна е основана от бившият католически свещеник Галузо.


image



Тандъмът Барак Обама - Джо Байдън представен от религиозно-политическа  гледна точка е много интересен. По всичко изглежда, че те едва ли ще имат някакви проблеми на предстоящите избори в САЩ. Въпреки, че за всеки случай Рик Пери също е Римо Католик. Но по-скоро е обречен кандидат. На мен не ми остава нищо друго освен да честитя победата на Обама и Байдън !


/разследване на автора/
























Гласувай:
4



1. sparotok - ?
07.10.2012 18:56
А това дали ще е вярно ?

http://wakeupfromyourslumber.com/node/7825
цитирай
2. polopot - Нищо подобно. . . Евреите в САЩ тр...
07.10.2012 19:33
Нищо подобно...Евреите в САЩ традиционно подкрепят Демократическата партия. Напълно нормално е за един кандидат-президент да кажа, че ако е евреин би бил...ционист. Всъщност Байдън би казал всичко, което се очаква от него, за да направи добро впечатление пред когото трябва.

"the single greatest strength America has in the Middle East....Това изречения ти обяснява всичко.

"Senator Biden further stressed that without Israel, one could only imagine how many battleships and troops America would have to station in the Middle East."


цитирай
3. estirbg - Джо Байдън - католик -масон!
07.10.2012 20:01
Чудесно се подреждат фигурите в последните времена -
сега Ватикана (Светата инквизиция) ще се развихри с пълна сила!
Не ни чака нищо добро...:(
цитирай
4. believer23 - Според мен ционистите ще подкрепят ...
07.10.2012 20:19
Според мен ционистите ще подкрепят Мит Ромни. Все си мисля, че той най-много ще пасне на плановете им, но не е изключено разбира се да оставят и Обама на власт. Но както е казано в една руска поговорка - "поживьом увидим".
цитирай
5. polopot - Обама ще спечели втори мандат. П...
07.10.2012 21:25
Обама ще спечели втори мандат.

По-интересно ще бъде на следващите избори, когато кланът Буш ще подготви своето завръщане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898110
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031