Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2013 17:08 - 14-тата Поправка за гражданството
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2013 12:37


image


Преди съмниетелната ратификация на 14-тата поправка, не е имало законна дефиниция на "гражданини на Съединените Щати", всеки е имал първоначално гражданство в някой отделен щат. Конституцията ги определя, като независими граждани на отделните щати и нищо повече.Този, който отиде до Вашингтон или извън отделните щати бива наричан "гражданин на Съединените Щати". В Конституцията за Съединените Щати, терминът е бил използван за да определят гражданите на щатите, които са били избрани чрез гласуване да заемат някаква длъжност и било необходимо според Конституцията да имат вярност към определен щат.

Тъй като терминът не е бил строго определен от Конституцията, Конгресът през 1886 се възползва от това и използва т.нар 14-та Поправка за да опише НОВ вид "гражданин", който е основно предан на федералното правителство т.е. на Вашингтон, а не на някой от отделните назависими щати. Така, използва термин, който е използван в Конституцията за да заблуди и обърка хората, за истинската цел и намерение на Контитуцията.

Много хора правят грешка, като си мислят, че гражданин от дефиницията според 14-тата Попправка означава същото като в оригиналната конституция, това е грешка. Всъщност „гражданин на Съединените Щати”, както е използвано в конституцията, не е същото, като гражданин на Съединените Щати според 14-тата Поправка. Така, че всички официални избрани чиновници НЕ заемат своите длъжности конституционно, те са просто измамници създадени от 14-тата Поправка. Сегашният Президент е Американски гражданин, и не е „гражданин на съединените щати”, както е дефинирано в Конституцията за Съединените Щати, нито сенаторити или конгресмените заемат конституционно своите длъжности. Тези факти са истина, така че всички федерални закони са невалидни заради липсата на контитуционност.

 

14-тата Поправка създава и дефинира гражданство на Съединените Щати. Имало е дълги спорове и са се водили много съдебни спорове, и никога не е имало ясно съдебно решение за това, че няма такова нещо , като гражданин на Съединените Щати, с изключение на това, че първо трябва да станеш гражданин на някой щат. . United States v. Anthony (1874), 24 Fed. Cas. 829 (No. 14,459), 830.


Ние имаме в нашата политическа система правителство на Съединените Щати и правителство на всеки отделен щат. Всяко едно от тези правителства е отделно от другите, и всяко има гржадани, които му дължат вярност, и тези права вътре в юрисдикцията трябва да бъдат защитени. Същата личност може да бъде и гражданин на Съединените Щати и гражданин на щата, но неговите права на гражданство при едно от тези отделни правителства ще бъде различно от тези, които ще има при друго. U. S. v. Cruikshank, 92 U.S. 542 (1875).

 

С други думи, вие няма нужда да бъдете гражданин на Съединените Щати за да бъдете гражданин на щата.Това беше потвърдено, като истина от Върховният Съд на Мериленд през 1966 :

 

И в двата случая и преди и след 14-тата Поправка на федералната Конституция, не е необходимо да бъдеш гражданин на Съединенените Щати за да бъдеш гражданин на негов щат. Crosse v. Bd. of Supvr,s of Elections, 221 A.2d. 431 (1966)

 

Федералното правителство никога не е получава някаква власт да навлиза в частните дела на гражданите на отделните щати на съюза, освен ако те не са осъществявавали дейност като внос или износ, нито има власт над гражданите на Германия живеещи в Германия. В действителност, щатите ще откажат да приложат всеки закон на Конгреса, така, че да бъде ограничена властта на федералното правителство. Това се нарича вмешателство или анулиране. Няколко щатски върховни съдилища в миналото са отказвали да одобряват федерални закони в техните щати.





Източник: личен архив на автора






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 905936
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930