Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 14:21 - Защо Сейф-ал-Ислам оцеля ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1421 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 18.01.2013 14:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Защо синът на Муамар Кадафи все още е жив ? За много наблюдатели е загадка защо именно Сейф-ал-Ислам оцеля.Какви бяха причините заради, които най-големият син на бившият либийски лидер първо беше оставен жив от новата власт, а след това беше арестуван. И до днес той се намира в ареста. 

Кой и защо остави Сейф-ал-Ислам жив ?


Ако погледнем събитията от последните месеци ще видим, че има много хора които искат Сейф-ал-Ислам да остане жив. Първо бяха твърде любопитните му контакти с представители на Международният съд през юни. Екипът беше арестуван от новата власт и държан близо месец в Триполи. Обвиненията бяха за опит за предаване на кодирани съобщения. Но това са общо взето дребни детайли от цялата картина.


Затворник по собствена воля или по предварителен план ?



Една от причините заради, които синът на бившият либийски лидер се намира в затвора може да се крие в силната мождународна подкрепа, която той имаше докато кланът Кадафи беше на власт. Не веднъж съм споменавал, че именно Сейф-ал-Ислам беше човекът, който поддържаше отношенията на Либия със западните страни.

Това му позволи да създаде множество контакти на високо ниво. Споменавал съм за срещите му с Натаниел Ротшилд, Олег Дерипаски и Борис Джонсън.  Дали при сегашната ситуация това има все още някакво значение ?!

Предвид нестабилната обстановка в Либия именно Сейф-ал-Ислам може да се окаже много ценен "актив"в ръцета на определени кръгове. Именно чрез него те ще могат да оказват давление върху твърде непокорният режим в Триполи. Възможността за внезапното  "бягство" от затвора ще бъде истински шок за новата власт в Либия. Повече от ясно е, че една такава операция би била твърде възможна ако се планира добре и има съответната подкрепа.

Не е случаен и факта, че Сейф-ал-Ислам иска съдействие от Междунардният съд. Това по категоричен начин показва, че той "разчита" на международната общност, защото все още вярва, че има известна подкрепа от нейна страна. Именно най-големият син на Кадафи беше сочен за негов наследник. Той много добре познава реалността в Либия. Едва ли би се оставил да бъде заловен, ако това не е влизало в плановете му. По-интересно е, че този развой на събитията явно пасва идеално и на плановоте на други хора.


Дали Великобритания и Ротшилд все още подкрепят Сейф-ал-Ислам ?!

Контактите на Сейф-ал-Ислам с банкерската династия Ротшилд не бяха тайна за никого. Той поддържаше близки отношения с Натаниел Ротшилд. Официално беше съобщено, че поне веднъж е гостувал в дома на семейство Ротшилд в Лондон. Самият Сейф-ал-Ислам има и докторска степен от London School of Economics, която в последствие беше отнета.


Големият въпрос е дали същите кръгове в Лондон не подготвят Сейф-ал-Ислам за нова задача. Предвид нестабилната обстановка в Либия, превръщането на Сейф -ал-Ислам в лидер на съпротивата срещу режима ще предостави интересни опции. Шансът той да оглави племената в южната част на Либия, които все още са му верни ще създаде предпоставки за контрареволюция. Една такава ситуация на фона на опасенията от разделянето на Либия на три части е напълно реално. Верните на "зелената власт"  бойци в южната част на Либия биха направили всичко възможно за освобождаването на Сейф-ал-Ислам.

Дали кланът Ротшилд и Великобритания подготвят завръщането на Сейф-ал-Ислам ?!















Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lambo - Семейство RotSchild са в основата на арабските "революции"
18.01.2013 15:07
Именно те напечатаха отново огромно количество долари, изсипаха ги на пазарите за храни в арабския свят, храните поскъпнаха почти двойно и ... оттам нататък е лесно

Всички такива "революции" като Френската и Руската ( Октомврийската) например, започнаха пак след организиран глад

Кадафи сам си подписа смъртната присъда, като предната година призова, книжния долар на Ротшилдови, да бъде заменен със златен динар в търговията с петрол
цитирай
2. nomer1edno - Може и напълно да си
18.01.2013 15:43
lambo написа:
Именно те напечатаха отново огромно количество долари, изсипаха ги на пазарите за храни в арабския свят, храните поскъпнаха почти двойно и ... оттам нататък е лесно

Всички такива "революции" като Френската и Руската ( Октомврийската) например, започнаха пак след организиран глад

Кадафи сам си подписа смъртната присъда, като предната година призова, книжния долар на Ротшилдови, да бъде заменен със златен динар в търговията с петрол


П Р А В !!!
цитирай
3. juliannikolov - Изключително наивна и манипулативна статия
19.01.2013 11:39
Която насочва хората в една абсолютно невярна следа. Естествено, че именно световната финансова олигархия унищожи Кадафи. В Либия нямаше никаква революция, а класическа неоколониална интервенция, целяща не само ликвидирането на най-богатата африканска държава, а и на въвеждането на златен динар, на нова валута, на която да се продава нефтът и газта. Кадафи планираше създаване на кредитна Банка на Африка, която да сложи край на зависимостта на континента от международните финансови институции. Направо съм изумен да чета изрази от рода на "непокорната нова власт", та тези жалки марионетки бяха абсолютно неизвестни преди Запада да ги назначи на длъжностите, които заемат...


Каквито и контакти да е имал Сейф-ал-Ислам с Ротшилд, или който и да е - те с нищо не му помогнаха, нито на него, нито на баща му, нито на народа. Всички те бяха пометени от Железния юмрук на глобалната олигархия. Изглежда Сейф е таял надежди, че може да се разбере с бившите си "приятели", но очевидно дълбоко се е заблуждавал - преди няколко дни официално бе оповестено, че е осъден на смърт.

Ето малко повече подробности на руски:

Ротшилд бомбардира Кадафи
http://www.youtube.com/watch?v=JFP5DchETeg

Сейф-ал-Ислам е осъден на смърт:

http://nikolaysolo.livejournal.com/671143.html
цитирай
4. ivoki - В България всеки знае всичко за в...
19.01.2013 19:58
В България всеки знае всичко за всичко. Живях в Либия доста
години, с контакти и с Кадафи ,но не си позволявам публично
да коментирам категорично, в световен план какво се е случвало...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898958
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031