Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2013 17:25 - Крахът на Обама
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1158 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 27.03.2013 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 

Номинацията на републиканецът Чък Хейгъл за министър на отбраната се превърна в сериозно поражение за Барак Обама. Неговата номинация беше одобрена от Сената и така той стана вторият министър на отбраната на САЩ от Републиканската партия, който заема този пост при управлението на Барак Обама. Ще ви пропомня, че преди Панета този пост се заемаше от Робърт Гейтс, който беше единственият представител на администрацията на Буш запазил пост си и при Обама.

 

Още по-интересен е фактът, че Леон Панета също е бивш член на Републиканската партия. Въпреки, че по-късно става член на Демократическата партия. Така реално през мандата на Барак Обама военното министерство на САЩ се ръководи от представители на Републиканската партия. На какво се дължи този любопитен факт ?

 

Ако оставането на Робърт Гейтс може да се обясни с някаква приемственост, то изборът на Чък Хейгъл на пръв поглед е поражение за Демократите. Ще ви пропомня, че САЩ имат най-големите разходи за отбрана. Това е от изключителна важност не само за военно-промишленият комплекс но и за цялата икономиката на страната. Като добавим и факта, че САЩ днес са най-голямата военна сила в света контролът над военното министрество се превръща в ключов фактор. Реално то е най-важното министерство в САЩ. Точно по тази причина отказът на Обама да назначи на този пост представител на собствената си партия е огромна изненада.

 

Именно назначаването на Чък Хейгъл е реалната капитулация на Барак Обама. Преди време споменах, че той е подгложен на сериозна атака от страна на Републиканската партия . Явно натискът е дал успех и Обама беше принуден да признае своето поражение, като отстъпи военното министерство. Това реално е победа на икономическите кръгове свързани с военно-промишленият комплекс. Но тук не става въпрос само за военното министерство. Отстранен беше и директорът на ЦРУ Дайвид Петреърс, а по-късно оствка подаде и Хилъри Клинтън. Така в началото на вторият си мандат Обама ще трябва да работи с републиканецът Чък Хейгъл, Джон Бренън и единственият демократ Джон Кери. Именно тези фигури ще ръководят цялата военно-политическа и разузнавателна машина на САЩ.

 

Разбира се зад кулисите стават много по-интересни неща и на тях ще се спра подробно някой друг път. Но именно връщането на власт на Републиканската партия чрез Чък Хейгъл е голямото поражение на Обама. Оттеглянето на Хилъри Клинтън също е показателно. Именно тя беше една от най-силните фигури в кабинета му. Дали тя се оттегли сама с надеждата да атакува Белият дом след време или стана поредната жертва в „заговорът срещу Обама” ?! Тепърва ще се търси отговор на този въпрос.

 

Реално Барак Обама е оставен съвсем сам през вторият си мандат. В края на първият мандат и началото на вторият около Обама не беше никак спокойно. Оставка на директорът на ЦРУ, оттегляне на Хилъри Клинтън след загадаъчен престой в болница и републиканец начело на Пентагонът. Започналата след изборите атака с оставката на Дейвид Петреърс завърши със съкрушителна загуба за действащият президент.

 

И за да бъде всичко още по-любопитно, някак си съвсем случайно на клетвата на Обама,  вицепрезидентът Джо Байдън сбърка и се закле като президент на САЩ.


/коментар/

 


 



Гласувай:
5



1. estirbg - "вицепрезидентът Джо Байдън сбърка и се закле като президент на САЩ."
27.03.2013 18:47
Никак, ама никак не е сбъркал Байдън -
да не забравяме, че той е католик и пряко е свързан с Ватикана.
Е, сега вече може да се досетим кой управлява Щатите - тандемът Ватикана-САЩ здраво и трайно е сплотен от обща цел - световно господство и всесветско поклонение на папските повеления.
Ето и извадка от речта на папата:
" В името на Бога и заради материалните и духовните интереси на хората Ние призоваваме всички – граждански власти, чиновници и работници да съблюдават заповедите на Бога и на Неговата църква и Ние напомняме на всеки поотделно за неговата отговорност пред Бога и пред обществото”.

После папата добавя: “Това предполага промяна на общественото мнение и НАМЕСА НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ!”
Едва ли е нужно да продължавам коментара...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 904902
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930