Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2018 11:29 - „МИСИЯТА” НИ ЗА БЪЛГАРИЯ, НА „ГАЦЕВИ” Е ПОНЕ- ОТ НЯКОЛКО- СТОТИН ГОДИНИ..!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1758 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.11.2018 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„МИСИЯТА”НИ ЗА БЪЛГАРИЯ,НА„ГАЦЕВИ”Е ПОНЕ-ОТ НЯКОЛКОСТОТИН ГОДИНИ

   През 1815 г. един, наш прародител-войводата Ангел Гацев(Гацо) от македонския квартал Саракин, на древния град Воден(Едеса)се включил във Ложата на „Филики Етерията” и така участвал в началото на Гръцкото въстание и войната за независимост. Въпреки, че свободната България,  до 1878 г., още. не съществувала, официално, той бил назован, от Краля на Гърция Отон I-ви- за „капитан Гацо Саракинос- Българин” и признат за представител на българите в новоосвободеното Гръцко кралство. Кварталът „Саракин” (Саракиново/Сарацин/или Страцин и т.н.–има няколко такива места в селищата на цяла Македония и Балканите)е бил свърталището на „логистичното” население, давано за водачи и подкрепа на западните Кръстоносни армии, за походите в Светите земи, от византийските валивеси и българските владетели, във времето на същинското Средновековие. После един негов, Гацов, племенник- станал водач и на Младотурската Революция от 1908 г. (с по-мохамеданчено име- Ахмед Ниязи Бей-„Ресенли”), а един друг от сродниците му- Андрей Тасе Търпев(Ляпчев)– бил талантливия политик и добър премиер на България. Гацеви„се борели”200 години за свободата на Гърция, Сърбия, България, Албания и Османската империя(както и на нейната наследничка-Република Турция,след 1921г.) във времената на Възраждането. След това се сродяваме със Симеон-Радеви,Ген.Рачо-Петрови, Марко и Христо-Данаилови,Ген.Желявски, а са ни подкрепяни-„старите демократи”:Малинови, Никола- Мушанови и Кузман- Шапкареви(които са ме отглеждали- от най-ранните ми години)! При обучението ми, в Класическата гимназия(НГДЕК)в София и след това- Атинския университет -Гърция,попаднах в Британското и Американското археологически общества,където бях студент на руския Княз Дмитрий Оболенский, Сър Доналд Никъл и на католическите мисионери- учени проф. Мигел Аранц и проф. Кристофър Уолтър от Сорбоната. От тях разбрах- за истинската стойност на Българската история и миналото ни, за взаимовръзките ни с останалите съседи на Балканите и с цялата ни- Велика Европейска и християнска цивилиация. Това ме превърна в „националист” и силно- вярващ християнин.

Сега ни предстои да създадем- „АлтернативаЗаБъ;гария”-Формацията, която трябва да възроди и нашата „Гацева” вековна„ Мисия за България”- „Амен”! Знам кой съм, откъде идвам и какво искам за страната си, отдавна не съм- романтик или наивник, това остана в „Се-Де-Сарските ми години”, преди повече от десетилетие. Твърдо Вярвам- във Въоръжената и Силна Европа, в нашата икономическа конкуретноспособност, вярвам в мощта на Консервативното съзидание, в „Европа на Клъстерите” и на големите корпорации,на „Европеския национализъм” и продукта на нашето Общо Европейско културно-научно пространство.В името на това-възстановиме,през 2013 г. и Сдружение „Добродетелната дружина”, основана в 1853 г.- като генератор и мотор на новата ни – важна Обществена „мисия”.

„АлтернативаЗаБългария”(която- „БСП”се опитва да ни открадне, напоследък), не е обичайната, „мало- българска” или „мало- ценностна”националистка формация, това не е български прочит на„Европа на нациите”,а е Движението за Тържеството на Европейския конгломерат и на Евро-окрупняването, на база- обективното движение за Европейски абсолютизъм и централизъм (гаранция за нашия успех и цялостен, конкурентен просперитет). реме е за масови Протести, обединение на недоволните, оставка на „Статуквото” и начало на Промяната в България и в Европа- и това е нашата предстояща Конвервативна революция! #Алтернатива за Европа!

Николай Гацев, Добродетелната дружина-1853г./„Алтернатива-за-България”,  София,11.11.2018 



Тагове:   2018,   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3758924
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031