Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2008 09:52 - Няма любов има само интереси!
Автор: puresoul Категория: Тя и той   
Прочетен: 12143 Коментари: 11 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно време си мислех, че любовта е всичко, че тя е нещото, без което не можем. От тогава мина доста време. Аз все още си го мисля, разбира се, но с годините разбрах, че в този живот има много видове любов. Любов към семейството, любов към родителите, любов към приятелите, любов към човекът, който внася смисъл в живота ни, та дори и любов към самите нас, към живота ни, работата ни, хобитата ни и всичко, което правим и което ни доставя удоволствие. Съществуват още много разновидности на любовта, но ще Ви оставя да ги откриете сами (нещо като домашна работа ;)).
Нека да се върнем на темата все пак :) След доста време и връзки разбрах, че истинската любов просто не съществува. Когато двама души се срещнат те се опознават. Ако се харесат решават да си дадат шанс и да започнат вразка. Защо го правят? Защото вярват в любовта и се надяват това да е Човекът? Защото имат нужда да бъдат с някой, да усещат подкрепа, внимание, да има на кой да разкажат за нещата които са им се случили? Наистина ли разказа за новата пушка или картоненото столче е това което търсим в другия?
Истината е, че за всичко това са приятелите. Жалко, че в днешно време добрите приятели трудно се намират. Не всеки разполага с 3-4 верни другарчета, за да се оттърси от напрежението, като сподели нещата, които го топмозят с тях. Точно затова доста често хората бъркат приятелството с любовта.
Вече любовта не е като в приказките. Тя е само интереси. Дори и в началото да има любов тя бързо отстъпва място на интересите, защото любовта е временна, а интересите са вечни. Хората се разделят, създават нови вразки, но интересите си остават. Защо тогава се разделяме? Какво ни дава другият, след като при всеки удобен случай гледаме да се срещнем пак, да изпием по някое кафе, да поиграем шах, и най-важният интерес (биологична нужда, какво да се прави) - да си легнем заедно :)
Мога да пиша още, но е време да ставам, защото бившата ме чака от 15 минути :) Надявам се да ви е харесало :)



Гласувай:
0



1. rotazia - Любовта е като приятелството, д...
16.07.2008 13:07
Любовта е като приятелството , дефицитни стоки , и много пари да даваш , все тая , това са божи дарове !
Ако Всевишният реши , че ги заслужаваш , т.е. ще ги опазиш , Той просто ти ги дава ! Поздрави !
цитирай
2. анонимен - Вярно е
16.07.2008 16:28
Вярно е дефицитни стоки са, но и двете не зависят само от нас, а и от човекът пред нас!
цитирай
3. frostblade - Кхъм-кхъм
17.07.2008 04:08
Аз съм човек,който в момента страда от симптома на "разбитото сърце" и "пречупената душа",но много добре осъзнавам,че любовта в онзи смисъл на думата си съществува и е по-истинска дори от мен...

И все пак...да се лее бира....
цитирай
4. rotazia - Внимавай с този синдром, защото ...
17.07.2008 08:19
Внимавай с този синдром , защото много често води до инфаркт , сериозно ти го споделям ! Гледай повърхностно на несгодите и разлюбванията , знам , че е трудно , но не е невъзможно!
цитирай
5. анонимен - Направо не е за вярване!
17.07.2008 21:16
Толкова млад човек сте, на половината на моите години, а пък толкова отчаяние във Вас....и как се променят младите хора, учудващо?! На Вашите години да изричате слова като тези"Защото имат нужда да бъдат с някой, да усещат подкрепа, внимание, да има на кой да разкажат за нещата които са им се случили?" , извинявайте но не е нормално!!!Ама изобщо!;))))
Или просто се упражнявате, подготвяте се за старостта? Не го правете, тя ще дойде толкова бързо, че дори няма да я усетите!;)))
Поздрави;)))
цитирай
6. zalez - май, така е
19.07.2008 01:24
Съгласявам се с теб в това, че трудно се намери човекът, който се срещна с любовта, която преодолее си интереси. Но не можем да кажем какива е съвсем не възможна. Още е рано. Просто още не си се срещнал любовта над си интереси. Възможно е да сме мъртви преди да дойде какива тип любов, но въпреки това, просто чакаме, надявайки непрекъснато....
цитирай
7. анонимен - alinika
24.07.2008 09:02
Разделяме се за да се обичаме още повече.По специален начин и няма нищо трагично в това.Любовта е специално чувство- крехко, нежно, красиво.Изпит за начинаещи и напреднали, които ти дава ОПИТ.Боли, но какво от това, не е ли по важно да продължим напред към истинската Любов
цитирай
8. puresoul - незнам
24.07.2008 21:10
Ами ако това е истинската любов? Всеки казва да продължим към нея, но какво ако това е Тя? Наистина ли сме склонни просто така да се разделим с нея? с любовта? с мечтите си? с живота си?
цитирай
9. shaffi - да се включа и аз...
27.07.2008 16:51
привет тук на момчето..интересно блогче си написал..темата за любовта си е ..вечна ..има хиляди въпроси и отговори да получаваш ти самия..живота ни учи на това..е ..нека и това звучи и клиширано но е вярно-Няма голяма и истинска любов,всяка Нова любов е истинска и голяма............открий я отново..........
цитирай
10. анонимен - да споделя и аз
04.08.2008 11:18
Харесва ми това мнение, споделям го напълно. Определено хората сме движени от мотиви, които в повечето случаи са трансформираните ни интереси. А, те са толкова подвижни и променящи се, но все пак винаги си остават движещите ни сили, без които не можем да съществуваме. Та, за любовта - виталност и безбрежие, безвъзрастност и себеотдаване.
Докосналите се до тези неща са просто щастливци!
цитирай
11. анонимен - щастливката
11.10.2008 21:47
Има любов, но тя не е една дума!Тя е приятелство (разбиране...търпение...уважение), тя е физическо привличане, тя е тръпка!
"Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго.Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш!"
Каквото и да правиш, не си изпускай шанса да бъдеш щастлив! 3 неща : Не си губи времето...:)Живей си своя живот:) и не се бъркай в този на другите!!!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: puresoul
Категория: Тя и той
Прочетен: 175711
Постинги: 3
Коментари: 87
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930