Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2020 13:40 - Корнелия Нинова прости на троянския кон Гуцанов – чакат я изненади
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интересни изказвания прави градският лидер на БСП във Варна, Борислав Гуцанов. По повод сваленото доверие от Корнелия Нинова и ръководството на партията през пролетта на 2019 г., той казва: „Председателят беше подведен за Варна. А и самите варненски социалисти застанаха на моя страна и нямаше как БСП да не се съобрази с втората по големина организация в страната.“

Да припомним на Гуцанов /и на Корнелия Нинова/, че преди една година, тя го обвини във фалшифициране на членската маса и колаборация с ГЕРБ.

 Корнелия Нинова беше категорична: „Изпълнителното бюро на БСП свали политическото доверие от Борислав Гуцанов и изпълни волята на варненските социалисти. За 6 години срещу срещу Гуцанов са изпратени 54 жалби до ръководството на БСП. Жалбите са за подправяне на членската маса във Варна, вписване на фалшиви членове и икономически зависимости. Предприех инициатива да направим електронно членство и карти и получих от Гуцанов формуляри на хора, починали отдавна, както и на такива, които не фигурират в ГРАО. Имаше 7 формуляра с различни имена и една и съща снимка. Друга причина за отстраняването на Гуцанов е изразходването на субсидията от варненските организации.”

Как и от кого е подведена Корнелия Нинова след десетки жалби и доказателства, които сама е видяла? Или за да има подкрепата на Гуцанов на изборите за лидер, тя забрави всички обвинения? И за благодарност го избраха и в Националния съвет на БСП.

Ако Корнелия Нинова продължава в този дух на фрапиращи компромиси няма да стигне далеч. Тя очевидно не познава добре Борислав Гуцанов и няма идея колко повратлив и гъвкав политически играч е. Ако утре опозицията в лицето на Георги Гергов и сие, поискат подкрепата му и той има интерес  – ще я даде без колебание.

Да припомним на Нинова, че Гуцанов се коалира с непримиримия си враг Красимир Янков, за да играят заедно срещу нея и Кирил Добрев.

В разрез в партийната дисциплина – тандемът Макс /Янков/ и Мориц /Гуцанов/ саботира кандидата за кмет на БСП, проф.Анелия Клисарова и работи за Костадин Костадинов.

Само заради това тяхно решение Корнелия Нинова трябваше да ги изключи от БСП.

Чрез Коцето, Гуцанов отново има лоялни общински съветници. Както е известно, Гуцанов работи с фирма „Комфорт“ – всеки сам да си прави изводите кой какви задачи изпълнява в тандема.

Гуцанов е като троянски кон в БСП. Той привидно работи за партията, но основната му цел за неговите бизнес интереси. Той е намерил начини да осребрява политическото си влияние и ако Корнелия Нинова още не го е разбрала е крайно време да го разбере.

Гуцанов набързо се отрече и от Красимир Янков. По повод решението на Макс да напусне БСП и парламентарната група, Мориц каза: „Всички промени са болезнени, БСП тръгна към сериозен курс на обновление. Вероятно колегите приемат това лично. Обновлението е печелившият курс. Двама от тях бяха кандидати за лидер и техния вот беше символичен. Не смятам, че това е правилната постъпка, но всеки сам си пише автобиографията“.

Така е в политиката – няма вечни приятели, има вечни интереси. Тандемът Макс и Мориц се разпадна, но Гуцанов се оглежда за нови приятели по интереси.

Това го може. Както и използването на политиката за трамплин в безкрайните му бизнес начинания.

barometar.net



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167916
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031