Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 19:36 - Обама е работил за ЦРУ ( автор: Уейн Мадсен )
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
6



image
Ние получихме допълнителни подробности за  Business International Corporation (BIC), компания фасада на ЦРУ където президента Обама прекарва една година след дипломирането си от Колумбийския университет през 1983.

BIC използва журналисти, като неофициално прикритие за агенти по света. Фирмата публикува седмични и двуседмични бюлетини за бизнес организации включително Business International, Business Europe, Business Latin America, and Business Asia.

 На 24 Февруари 2009 WMR съобщи : " Една година Обама е работил, като изследовател в отдела за финансови услуги на BIC, където е написал две публикации: “Financing Foreign Operations” и “Business International Money Report”, седмични бюлетини. 

Осведомен източник съобщи на WMR, че заемът за обучението на Обама в Колубмийския е платено от  BIC. В допълнение WMR научи, че когато е живял в Индонезия с неговата майка и неговият приемен баща Лоло Соеторо, 20-годишният Обама, който бил познат като „Бари Соеторо” е пътувал до Пакистан през 1981. Той е бил приет от семейството на Мухамадиан Сомро, Пакистанки „Синдхи”, който става временен Президент на Пакистан след оставката на Генерал Первез Мушараф на 18 Август 2008. WMR съобщи, че Обама/Соеторо пътува до Пакистан, привидно за да отиде на „ лов за яребици” със Сомро, свързан към неизвестна задача на ЦРУ. Тайният план на ЦРУ да помага на Афганистанските муджахидини беше вече в ход по това време и Пакистан беше най-голямата база на операции за подкрепа на ЦРУ....BIC дълго време беше свързвана с дейности на ЦРУ.BIC беше основана от Елдридж Хейнс либерален Демократ.Централата на BIC се намираше на престижният адрес 1
DagHammarskjoldPlaza в Манхатън.”

Чрез неговите контакти с водещи либерали по целият свят, BIC търсеше да вербува тези от левицата като агенти и активи на ЦРУ. Документите на BIC получени от WMR описват поредица от  „кръгли маси” на високо ниво между американският бизнес и разузнавателни ръководители и държавни лидери по целият свят, включително Императора на Етиопия Хайле Селасие, и 83 министри и служители на 33 международни организации в Адис Абеба през 1969; Колумбийският президент Карлос Лерас Рестрепо и бизнес и работнически лидери на шестте страни от Андската общност през 1968 и 1972; Аржентинският президент Генерал Хуан Карлос Онганиа и неговата хунта през 1966; Испанският диктатор Франциско Франко и неговият кабинет през 1962 и 1967; Бразилският президент Емилио Медичи през 1970; и Индонезийският диктатор Сухарто и неговият кабинет през 1968 и 1972.

 Майката на Обама,Ан Данъм и неговият баща Барак Обама-старши се срещат в Университета на Хавай през 1960 в клас по руски език. По това време ЦРУ и британската МИ-6 бяха загрижени от Съветското проникване в кенийското движение за независимост. Кения стана независима от Британия през 1963.

 След като се омъжва за индонезиеца Лоло Соеторо, Данъм се мести с Барак Обама-младши в Индонезия през 1966; точно когато диктаторът Сухарто е консолидирал властта; което включва масовото избиване на 1 милион индонезийски Комунисти. Данъм напуска Индонезия през 1972, завръща се в Хавай с нейният син. Данъм периодично прави пътувания обратно до Индонезия, както и до Пакистан, докато работи за фондация Форд и американската агенция за международно развитие (USAID), последната обикновено използвана  от ЦРУ за официално прикритие на агенти.

 Данъм Соеторо е била в Индонезия, когато Съветите окупират Афганистан през 1979. Барак Обама посещава Лахоре, Пакистан където неговата майка работи, като „консултант” през 1981. Според разсекретени топ секретни документи на ЦРУ озаглавени „ Световната реакция на Съветската Инвазия в Афганистан” с дата Февруари 1980, Индонезия  става разсадник на анти-Съветски студентски демонстрации след инвазията на Москва в Афганистан. Докладът съобщава „ Индонезийски студенти излязоха на няколко мирни демонстрации в Джакарта и три други големи града. Те също демонстрираха за отзоваването на Съветският посланик заради забележката, която направи на студентската делегация на 4 Януари и беше набеден за прекратяването на Съветско-индонезийските отношения”.

 Досиетата на ЦРУ също съдържат доклад на Chicago Council on Foreign Relations (1971-1973); който вероятно се отнася до забъркването на агенцията в Индонезия. Един от участниците в конференцията на Chicago CFR през 1971 в Оук Брук беше Збигнев Бжежински, който по-късно стана съветник по националната  сигурност на президента Джими Картър, главният архитект на американската подкрепа за Афганистанските муджахидини и един от професорите на Обама в Колумбийския университет.

 На 27 Април 1973 Chicago CFR организира семинар озаглавен „Индонезия днес” според CFR Chicago докладът потвърждава архивите на ЦРУ. Присъстващите бяха „ четирима представители от Центъра за стратегически международни проучвания в Джакарта” , които обсъждаха в настоящият документ ролята на Индонезия в Югоизточна Азия. Един от участниците беше Соетарио Сигит, индонезийският Министър на мините.

 

 Доклад на  CFR излага също това, че поредицата Атлантически Конференции привличат същите висши участници като BIC, започнаха през 1965 под покровителството на  CFR Chicago чрез Джоузеф Слатер от фондация Форд. Фондация Форд нае Данъм в Индонезия. 

 

 Архивите на ЦРУ също съдържат единична страница от “Chicago Buyers Guide. Написаното на страницата е адреса и телефонния номер на  Business International Corporation в Чикаго : One IBM Plaza, Suite 1420, 60611. 321-0300.

 

 

 Уейн Мадсен е разследващ журналист, автор и синдикален колумист от Вашингтон.





Източник: личен архив на автора

 





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 906495
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930