Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 10:46 - Папата направи вицеканцлерът на Хитлер "Рицар на Малта"
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2112 Коментари: 2 Гласове:
5



Франц фон Папен доведе Хитлер на власт през 1933. През 1959 Папен беше направен "Рицар на Малта" и беше награден с кръст от Папата в Рим.

image
Франц фон Папен, като затворник от войната през 1945 до американската военна полиция.

 Нацистка Германия никога нямаше да бъде същата без Франц Йозеф Херман Мария фон Папен. Той беше лидер на Католическата Центриска Партия, която се сля с нацистката партия след, като Хитлер дойде на власт в Германия. 

През 1932 Фон Папен стана канцлер на Германия. И когато нацисткият лидер Адолф Хитлер взема властта в Германия през 1933, той прави Фон Папен вицеканцлер.

image
 Франц фон Папен

На 8 Април 1933, Фон Папен пътува до Ватикана за да предложи "Райхконкордат", който определя германските държавни отношения с Римо Католическата Църква. Фон Папен гарантира на Ватикана религиозната свобода в Нацистка Германия. 

 Папен и неговите съюзници били бързо маргинализирани но Хитлер и той напуска правителството след Нощта на дългите ножове на 2 Юли 1934. Някои от приятелите на Папен били премахнати от Нацистите. 

Фон Папен е изпратен във Виена като посланик. Дори тогава той е бил освободен от мисията в Австрия на 4 Февруари 1398, месец преди Аншулца. Но Папен не е отстранен защото изоставя Хитлер. От 1939 до 1949 Фон Папен служи на Нацисткото правителство, като посланик в Турция. 

През Август 1944 се среща за последно с Хитлер след пристигането си обратно в Германия от Турция. Тук Хитлер награждава Папен с Рицарският Кръст на военният орден. 

Папен беше един от обвиняемите на Нюрнбергският военен трибунал. Съдът го оправдава, като според тяхното мнение е бил ръководител на голям брой от " политическите  неморалства". Но тези действия не са били наказуеми според " заговора за военни престъпления срещу човечеството" представени в обвинителният акт срещу Папен. 

image
Франц фон Папен като Нацист.


По-късно фон Папен бива осъден на осем години затвор от Западно Германският денацификационен съд, но бива освободен след апел през 1949.

Папен е бил направен Папски Шамбелан от Папа Пий XI. Но когато този папа умира през 1939, военно временният Папа Пий XII не възстановява неговата почетна титла.

Но Папа Йоан XIII възстановява титлата Папски Шамбелан на фон Папен на 24 Юли 1959. Папен също така е направен "Рицар на Малта" и награден с Великият Кръст на Понтифският Орден на Папа Пий IX.

Но защо Римо Католическата Църква награждава вицеканцлерът на Хитлер, който беше награден от Хитлер през 1944, по времето на Холокоста ?

Единият отговор може да бъде намерен в заслугите на Франц фон Папен преди Втората Световна война.

Папен беше изгонен от Съединените Щати по време на Първата Световна война за съучастие в планиран саботаж, като взривяване на американски ж.п. линии. На 28 Декември 1915 той беше обявен за персона нон грата от САЩ след неговото експулсиране и връщане обратно в Германия.

image
Франц фон Папен беше награден с великият кръст от Папата през 1959.

 През 1916 американският съд повдига обвинение срещу фон Папен за плана му да взриви канала, който свързва езерото Онтарио с езерото Ерие.Но Папен тогава е на сигурно на германска земя. Той остава под обвинението докато не става Канцлер през 1932, по това време обвиненията са свалени.

По време на Първата Световна война Папен служи, като офицер първо на Западният Фронт. От 1917 той  е офицер от Генералният Щаб в Близкия Изток и майор от Османската армия в Палестина.

Кой е Франц фон Папен ?

Той беше не само нацистки сътрудник.Преди всичко той е верен "папист". Точно за това Папата на Рим възстановява неговата титла през  1959.

image
20 Юли 1933. Франц фон Папен подписва договора между Нацистка-Германия и Ватикана.

image
 Франц фон Папен с Хитлер и Йозеф Гьобелс.

image
 След Втората Световна война, Франц фон Папен беше направен папски рицар от Папата.

image
 Рицарите на марш, орденът на Рицарите на Малта с Франц фон Папен. 

image
Папският войник Франц фон Папен с неговият Ватикански орден след Втората Световна война. 
image
 След войната, Франц фон Папен язди кон. Свободен човек, награден от Римо Католическият Папа на Рим.








Източник: личен архив на автора




Тагове:   Хитлер,   Направи,


Гласувай:
5



1. estirbg - Съхранете тази публикация някъде в себе си или я приберете в личния си архив!!!
08.12.2010 17:59
Всички, които четат тези материали за коварното и позорно минало на Римокатолическата църква не трябва да забравят НИКОГА нейното лицемерно присъствие в световната човешка история. Прикрит зад кръста на Ватикана, зад маската на "добронамереност, грижа и любов", стои архаичния враг на човечеството, самия Луцифер, и в предстоящите близки последни години, преди завръщането на Истинския Христос, още веднъж ще видим жестокостта на палачите на Светата инквизиция. Така е предречено в Книгата на книгите, уви, така и ще бъде...
цитирай
2. polopot - Това е само една малка част от това ...
08.12.2010 19:20
Това е само една малка част от това минало. Въпросът е че, многовековната история на Католическата църква е пълна с толкова много тайни и загадки, че едва ли успеем да узнаем дори една малка част от тях.Но поне ще се опитам да покажа отделни моменти..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 903998
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930