Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 15:01 - Какво се криеше зад посещението на Джо Байдън в Русия ? - коментар
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
5



image "Вице"президента на САЩ  Джо Байдън направи ключова визита в Русия.  

 Въпреки, че не беше отдадено голямо значение посещението на "вице"президента на САЩ Джо Байдън в Русия беше изключително важно. Първо, защото в тази администрация на демократите именно той е силната фигура, която определя насоките на американската политика. Постигнатото от него при преговорите в Москва после ще бъде потвърдено от тандема Обама-Клинтън. Разбира се времето на тази визита също не беше избрано случайно. Всичко това ставаше на фона на събитията в Северна Африка и разгара на войната в Либия. Засилването на икономическите връзки между двете страни явно ще бъде с цел достъп до природните ресурси на Русия от страна на американски корпорации. Идеята на Путин за премахване на визите не е изненадваща. Към допълнение на проектираният тунел между Русия и САЩ, това е още един сигнал за възможен бъдещ съюз Русия-САЩ. След, като на Путин му беше казано, че Русия няма как да стане част от ЕС или да има стратегически отношения с Брюксел явно се търсят други алтернативи. Истината е, че в момента САЩ се намират в твърде трудна ситуация. Революциите в Северна Африка,Афганистан, Близкият Изток,Ирак. Да не споменаваме икономическата криза. Дали от Вашингтон не се опитват за пореден път да сключат временно примирие с Москва, докато успеят да си решат проблемите ?!
 Срещата с неправителствените организации в Русия, които винаги са били опозиция на Путин е твърде ясен сигнал. Едва ли могат да се очакват някакви протести в Русия на този етап. В замяна на това Вашингтон ще получи мълчаливата подкрепа на Москва за промяна на политическата карта в Северна Африка. Путин напълно изостави Кадафи, точно в момента в, който полковника покани Русия, Китай и Индия да инвестират в нефтената промишленост на страната. Нищо ново нямаше и по отношение на Афганистан, където Русия продължава да участва почти, като съюзник на НАТО. За благодарност НАТО  си купи 24 руски хеликоптера Ми-17, което си беше чиста подигравка към Москва. С други думи почти нямаше нещо, което Джо Байдън да пожелае в Москва и да не му бъде дадено. 
Дали всичко това ще бъде предпоставка за дени по-близки отношения между Москва и Вашингтон ?! Дали Русия и Вашингтон вече гледат в една и съща посока ? Но е факт, че засега САЩ печелят на всички фронтове. Дали отстъпките на Путин ще се окажат печеливш ход в бъдеще. Или може би тези отстъпки са резултата от все по-намаляващата политическа мощ на Русия в международен план. Настина ли в Москва вярват, че като изпълняват всички желания на САЩ ще бъдат партньори на международната сцена или са толкова слаби, че в момента нямат сили за нищо повече. Без преувеличение посещението на Байдън може да се опише, като "Дойдох, видях и победих". Големият въпрос е дали Путин въобще се беше подготвил за битка или предварително беше развял бялото знаме ? 

image
  Дали с присъщата си йезуитска хитрост Байдън преметна полковника от КГБ ?!
image
Затоплянето на отношенията между Ватикана и РПЦ
 е също стъпка в тази насока. Срещата между руският патриарх Кирил и Папа Бенедикт VXI вече е на дневен ред. 

Промяна, в която можеш да повярваш !!!

image

Дали тандема Путин-Медведев ще сподели тяхната съдба ?!


 



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 905629
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930