Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 14:08 - Дали йезуитите подготвиха администрацията на Барак Обама ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1738 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 16.03.2011 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако се вгледаме по-внимателно в сегашната администрация на демократите ще видим присъствието на много различни фигури. Без съмнение могат да се направят много връзки между тях и да се покажат различни зависимости. Но един по-внимателен анализ ще покаже, че присъствието на възпитаниците на католическите йезуитски университети в  САЩ е повече от внушително. Това най-малкото изглежда любопитно дори от чисто образователен характер. Възпитаници на не толкова престижни на пръв поглед католически университети много по-лесно успяват да заемат ключови държавни позиции. "Харвард", "Принстън" и "Университета Йеил", който е дом на мистичното  общество "Череп и кости" сякаш остават на заден план. Почти ще бъде невъзможно да откриете някои от католическите йезуитски университети в някои от  най-престижните класации. Но явно без излишна реклама и с типична за тях скромност те успяват да успешно да обучат и подготвят бъдещите лидери на САЩ. Ето и част от йезуитските възпитаници на сегашната администрация. 

image
 Вицепрезидента на САЩ
  Джо Байдън. Въпреки, че римокатолицизма е религията на Байдън той не е завършил католически университет. Разбира се той е  награден като "почетен доктор" от два йезуитски университета в щата Пенсилвания. От  University of Scranton през 1976 и Saint Joseph"s University през 1981. 

image
 Министърът на отбраната Робърт Гейтс. Той има докторска степен от йезуитският университет Джорджтаун. Докторската му дисертация е свързана със  Съветският съюз. Той е единственият от предишната администрация на Буш, който запази поста си и при Обама. Това е един от редките случаи в американската политика. 

image
 Джанет Наполитано е директор на министерството на вътрешната сигурност. Структура с огромни правомощия, създадена след атаките от 9/11. Тя е завършила йезуитският университет Санта Клара в Калифорния.

image
 Директора на ЦРУ, римокатоликът Леон Панета също е завършил йезуитският университет Санта Клара в Калифорния. Той също така е завършил основното си образование в католическото училище St. Carlos Grammar School and Carmel Mission School. През 1963 той става и доктор по право в университета Санта Клара в Калифорния. По-късно става и "президент-професор" в същият университет.

image
 Началникът на кабината на Барак Обама е Уилям Дали. Той има бакалавърска степен от йезуитският университет "Лойола" в Чикаго, Илинойс. Също така е член и на Съвета за международни отношения.

image
 Съветника по националната сигурност на президента Джеймс Джоунс заедно с Хамид Карзай. Човекът, който съветва Обама по въпросите на националната сигурност е завършил йезуитският университет Джорджтаун. 

image
 Джродж Мичел е американският специален пратеник за Близкият Изток. Една много ключова позиция в администрацията на Обама. Самият Мичъл е една много интересна личност. Като дете той е възпитан, като Марон. Мароните са последователи на християнска църква в Ливан, които признават върховенството на Ватикана. Като дете той работил в местната църква. Завършил е колеж в Мейн. През 1961 Мичъл получава правна степен от "Правния център на университета Джорджтаун", след като става студент вечерно време(студент задочник). 

image
 Генерал Джеймс Клапър е директор на Националното разузнаване. Той не е завършил йезуитски университет, но се е дипломирал в католическият университет Сейнт Мери в Тексас. Университета е основан от "Обществото на Мери" и е най-старият университет в Тексас и в югозапада на САЩ. "Обществото на Мери" е римко католическо обществото създадено по време на Френската революция. "Обществото на Мери" е един от четирите клана на организацията.

image
 Джон Бренън е главният съветник на президента по въпросите на анти-тероризма. Официалната му длъжност е заместник по въпросите на национална сигурност и съветник на президента. Той е завършил частната католическа гимназия Saint Joseph of the Palisades High School в Ню Джърси. Той постъпва в йезуитският университет Фордъм. Той получава бакалавърска степен по политически науки от Фордъм през 1977. 


Ако искате да отидете на Уол Стрийт или да направите добра кариера в някоя корпорация може би трябва да изберете друг университет в САЩ. Водени от своята йезуитска скромност тези университети почти не попадат в престижните класации. Но ако искате да направите добра политическа кариера в САЩ със сигурност няма да сбъркате ако изберете някой от йезуитските католически университети в САЩ. 


/разследване на автора/





Гласувай:
10



1. kosara2008 - страхотен постинг!!!
16.03.2011 19:40
егати, колко са много - поздравление за "разследването":), много труд си е това
цитирай
2. polopot - :)
16.03.2011 22:52
Всъщност тук съм се спрял само на най-важните фигури от кабинета. Но въпросът не е толкова в количеството, а в ключовите постове, които заемат. Затова съм изброил само най-важните от тях...в "разследването".

Погледни и постинга за посещението на Обама в Джорджтаун..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 903993
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930