Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2011 19:27 - Искат да поставят Масонска пирамида пред паметникът на Съветската армия !-коментар
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1514 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Модерната стъклена конструкция като тази пред Лувъра ще се впише хармонично в парковото пространство, в пирамидата пред паметника млади творци от цяла Европа ще представят интересни арт прояви и пърформанси, смята художникът Георги Пехливанов - Интрото"

За певече информация :    pehlivanovg.wordpress.com/

 Така би трябвало да изглежда пирамидата според плановете на художникът :
 
image

 Така би трябвало да изглежда пирамидата през нощта:
image

 Тук разбира се нямам желание да критикувам идеята на  художника. Всеки има право да изразява открито своите виждания. Напълно е възможно  самият автор на проекта да го прави от най-добри чувства, с идеята да е полезен на обществото. Въпросът е до колко художникът Пехливанов е запознат със символиката на пирамидата. Всеки, който поне малко се интересува знае, че тя е един от най-лесно разпознаваемите символи, които се срещат днес по целият свят. Заедно със обеликсът са може би най-популярните символи. (Тук мога да предложа на автора да сложи и една малка стъклена пирамида около съветските войници. Така паметникът ще придобие формата на обеликс и ще си пасне идеално с пирамидата :) Шегата настрана... ) Въпросният Пехливанов може би си няма и представа какво точно ще извърши ако, някой въобще одобри проекта му. Затова с най-голямо удоволствие ще му дам малко повече подробности относно оригиналната пирамида пред Лувъра.....

Ето и снимка на оригинала: 
image
Построяването на пирамидата е възложено от френският президент Франсоа Митеран, тя е завършена  през 1984. Тя е проектирана от американският архитект от китайски произход Пей. Интересен момент е броят на стъклените квадрати от които е съставена пирамидата. Според становището на музея техният брой е 673. Още през 1980 по време на строежа се появава информация в някои, че техният брой е.....666. Други споменават цифрата 672. Така или иначе не това е най-важното. 

От къде идва масонската връзка в цялата история. Самият Франсоа Митеран никога не отричал връзката си с масоните. Въпреки, че официално не е признавал, че е член на Великият Изток на Франция или г
ранд Ориент ложа на Франция. Братът на френският президент Жак Митеран е бил Велик Магистър на Великият Изток на Франция ! Така, че масонската връзка е повече от очевидна. 

 Преди време ви споменах за това как богинята Лилит/Ищар беше поставена в центъра на София. Въпреки, че беше замаскирана, като статуя на "Света София". Тогава никой дори не си направи труда да зададе нужните въпроси.

Днес се правят опити да се постави масонска пирамида пред паметникът на съветската армия. Някак си все по-неусетно нашата столица придобива симоволи изпълнени с дълбоко окултно и мистично занчение. Най-шокиращото в случая е, че това се прави без да бъде уведомено обществото за това. 

image

Великият Изток на Франция. Мисля, че пирамидата се вижда повече от добре.

Трябва ли София да има масонска пирамида ?!







Гласувай:
9



1. zabylgarite - в парламента ни
29.06.2011 11:52
който е строен върху гробище и превръща България в гробище
вътре в парламента има много масонски символи
само в Христа ни е надеждата и вярата!!!!

Поздрави!
цитирай
2. polopot - Не знам нищо за парламента и дали там ...
29.06.2011 12:19
Не знам нищо за парламента и дали там има символи. Колкото до Христа може и да ни е надежда...но пък, като знам някои от "представителите му" на този свят...:)
цитирай
3. анонимен - Дико
29.06.2011 13:20
И на долаприте има пирамида!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898191
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031