Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2011 13:34 - Какво се крие зад движението "Окупирай Уолстрийт" ? -
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 2873 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 12.11.2011 00:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

На 17 Септември беше положено началото на т.нар Движение "Окупирай Уолстрийт". Това на пръв поглед спонтанно движение беше създадено за да се противопостави на големите банки и корпорации. Но изведнъж за голяма всеобща изненада то получи много широка подкрепа от страна на бивши и настоящи политици. Също така беше подобавщо отразено и от световните медии. Общо взето атаката срещу банките и корпорациите от страна на хората се радва на изненадваща подкрепа от страна на политиците и медиите. Въпреки, че в една капиталистическа система последните две групи по един или друг начин за свързани с тези на, които хората искат да сложат край т.е. банките и корпорациите.


Какво всъщност се крие зад движенито "Окупирай Уолстрийт" ?

Някак си съвсем случайно появата на това движение изпревари със съвсем малко позицията на Ватикана, която поиска създаването на "световна централна банка". Това в прав текст означава и промяна на съществуващият световен икономически ред. Но дали въобще може да се търси някаква връзка между двете ?!

На пръв поглед изненадваща е подкрепата за това движение от страна на много бивши и настоящи политици. А най-лобопитното е, че много от хората заяви подкрепа за това движение на крият и "топлите" си отношения с Ватикана. Ще ви дам само няколко примера.

Подкрепа за движението изрази бившият полски президент Лех Валенса. Много малко хора знаят, че той е "папски рицар" от ордена на Папа Пий IX.

Венецуалският президент Уго Чавес също открито подкрепи действията на движението и се възмути от репресиите срещу протестиращите. (Кой е Чавес и дружката му Кастро ще ви кажа  някой друг път).

Гръцкият премиера Папандреу зяви :  " Ние се борим за промяна на световната икономическа система, както много то протестиращите срещу несправедливостите на Уолстрийт". Дори гръцкият премиер твърди, че се задава промяна на световната икономическа система.

И накрая ще завърша с позицията на влиятелният Кардинал Петер Турксон, който заяви, че хората имат право да кажат : " Правете бизнес различно, погледнете начина по, който правите бизнес така, че хората да видят доброто в това. Могат ли хората да искат това от хората от Уолстрийт ?! Аз мисля, че хората могат и трябва да го направят".....Това е част от публикация, в която се подкрепят много от исканията на протестиращите.


Виждаме дори и от официалното становище, че Ватикана няма нищо против движението "Окупирай Уолстрийт".Нещо повече, то се радвам на тяхната подкрепа. Още повече на фона на открито обявеният стремеж на Рим към нова световна икономическа система.


Символите на движениеот "Окупирай Уолстрийт".

Един от любопитните факти, които почит бяха пропуснати беше, че протестиращите използват маската на Гай Фокс по време на протестите. Според тях това се прави за да не бъдат разпознати от полицията. Много погрешно повечето хора свързват Гай Фокс предимно със смешният холивудски филм "В като Вендета". Кой беше Гай Фокс -

Случайно ли е, че Гай Фокс се превърна в символ на протестите ?!

В интерес на истината много трудно може да бъде даден категоричен  отговор на този въпрос. Но е повече от интересно, че протестиращите слагат маска на католическият иезуитски заговорник по време на своите протести. Как и по какъв начин едно движение срещу банките и корпорациите се оприличи с човек готвещ заговор срещу една власт остава загадка. Вероятно за алиби се използва филма "В като Вендета". Веднага се появава и въпросът. Ако новият световен икономически ред на Ватикана има връзка с движението "Окупирай Уолстрийт", защо по толкова явен начин ще го демонистират с образа на преданият католик Гай Фокс ?! На пръв поглед в това няма никаква логика. Ако има някаква връзка между двете явление трябва да  е истинска лудост да го правят толкова открито. Но това е само на пръв поглед. Истината е, че това осигурява перфектно алиби. Но и има и други моменти, които са твръде смущаващи в историята на Движението "Окупирай Уолстрийт".


Това е плакат на движението по повод протеста на 17 Септември, когато всичко започна...

image

Това, което виждате е бикът пред Нюйоркската фондова борса. На пръв поглед няма нищо кой знае колко интересно. Все пак това е символът на Уолстрийт. 

Но това, което буди инетерс е жената, която е стъпила върху този бик. Няма как да не бъде направена аналогия с жената яздеща звяра. Този толоква древен култ.

Тепърва ни предстои да разберем кой всъщност  се крие зад маската на Гай Фокс....










Гласувай:
8



1. polopot - Кой беше Гай Фокс ? http://bg. ...
31.10.2011 13:34
Кой беше Гай Фокс ?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%B9_%D0%A4%D0%BE%D0%BA%D1%81
цитирай
2. анонимен - Мой човек нямаш никаква идея от и...
31.10.2011 14:06
Мой човек нямаш никаква идея от интернет култура, че да обясняваш кой стои зад маската на Гай Фокс.Много грешно свързваш В като Вендета със причините за носене на маските, ама карай. Хайде дръж си теориите за конспирацията за някой друг ден.
цитирай
3. polopot - Всъщност самата маска на Фокс става ...
31.10.2011 14:13
Всъщност самата маска на Фокс става широко известна едва след филма "В като Вендета".. Колкото до интернет културата използваха я и от групата Anonymous....Но както и да е. Самият факт, че Асандж след, като тотално се провали със сайта си надяна маската на протест в Лондон е повече от показателен. Някой друг ще се покаже зад маската на Фокс и със сигурност няма да има нищо общо с това, за което се борят хората на тези протести.
цитирай
4. анонимен - Lucis Trust (известен при създаването си като Lucifer Trust)
31.10.2011 17:09
И Lucis Trust също седят зад това движение http://lalternativaitalia.blogspot.com/2011/10/lucis-trust-behind-occupy-wall-street.html
Стъпка по стъпка нещата си идват на място и Ватикана върви към НСР (както е предсказано в Библията).
За 2012 г. се настъпването на истинската криза, за която експерти казват, че ще е по страшна от Голямата депресия.
цитирай
5. misbis - чете ли страницата на бенжамин?
31.10.2011 20:13
http://benjaminfulford.net/
а това е кратко мое виждане ,че т.нареклите се бели дракони и шапки стоят зад протестите
http://misbis.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/10/30/igri-i-interesi-ili-kakvo-da-se-pravi.844030
капаните са много
цитирай
6. polopot - Този Бенджамин и той е за лудницата. ...
31.10.2011 20:48
Този Бенджамин и той е за лудницата...:)
цитирай
7. misbis - не бързай. всеки изглеждащ ни така, изпълнява нечия поръчка. въпроса е
01.11.2011 07:52
да навържем точките. Кой стои зад него и какво цели.Нали виждаш как и ББ го наричаме луд,тъп, не че не е, но си изпълнява поръчките и толкоз.

polopot написа:
Този Бенджамин и той е за лудницата...:)

цитирай
8. misbis - искам да ти кажа,че си прав
01.11.2011 07:54
да се съмняваш и търсиш. мача е на финала и играта ожесточена-))
цитирай
9. juliannikolov - Неотроцкизмът на служба на Новия световен ред
17.11.2011 14:56
Интересен линк по темата на руски език:
http://www.evrazia.org/article/1840
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 904397
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930