Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 18:11 - Рик Санторум e Рицар на Малта !!!
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 6451 Коментари: 12 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Първичните избори в САЩ винаги са вълнуващи. Но на тези избори едно име предизвиква сериозен интерес и това е Рик Санторум. Няма никакво съмнение, че именно той се очертава, като най-интересната фигура в тези първични избори. Изненадващата победа в Айова и шансът му да спечели номинацията на Републикнаците допълнително засилват вниманието към него. И така...

Кой всъщност е Рик Санторум ?!

Роден е в семейство на католици от италиански и ирландски произход. Като дете  посещана държавно училище, но след като родителите му се местят в Илионис постъпва за една година  в Римо Католическата гимназия в Манделин, Илинойс. Тази гизмназия е управлявана от Ордена на Кармелитите. Завършва гимназията през 1976. По-късно постъпва в Университета на Пенсилвания.

Само на 32 години той става Конгресмен. Един от най-известните законопректи, които подрепя е Workplace Religious Freedom Act (WRFA). Той гарантира религиозната свобода на работното място. И предвижда осигуряването на специално помещение на работноно място  за религиозни практити и ритуали. Заканопроектът получава подкрепана на Бнай Брит Интернешанъл, Съюзът на Ортодоксалната Еврейски Конгрегация, Църквата на Адентисите от Седмият Ден, Американската Конференция на Католическите Епископи и други.

Рик Санторум е единственият Римо Католик от кандидатите на Републиканската партия за първичните избори. Мит Ромни е Мормон, Рон Поул е Баптист, а третият кандидат Нют Гингрич е бивш Баптист, Лутеран макар и настоящ Римо Католик. Повече от ясно е, че Санторум е скритият фаворит на тези първични избори и единственият, който може да победи набеденият фаворит Мит Ромни.

Наистина ли Рик Санторум е "бедният кандидат" на тези първични избори?! 

В медиите умишлено се тиражира версията, че Рик Санторум едвам "свързва двата края". Неговата кампаня е представяна едва ли не, като най-бедната. За най-добре опезпечен от към финанси се смята Мормонът Мит Ромни. Неговото състояние през 2007 беше оценявано между 190 и 250 милиона долара. Ако вярваме, че парите решевата всичко може би вече би трябвало да обявим Мит Ромни за сигурен кандидат на Републиканците. Разбира се реалностите са малко по-различни от това, което ни се представя в медиите. Реално освен своите пари Ромни би могъл да разчите на подкерапат на членовете на Църквата на Мормоните. Въпреки, че те са една от богатите църкви едва ли биха могли да се мерят със Санторум. Реално погледното въпреки, че никой не го признава официлано  Рик Санторум на тези избори има подкрепа на   Римо Католическата Църква.  От финансова гледна точка това означава, че той има на разположение огромни финансови средства. Йезуитското оправдание за "бедният кандидат" има за цел да спечели допълнителна подкрепа и умишлено Санторум да бъде подценен.

Дали победата на Санторум в Айова беше изненада оставя сами да прецените. Както занем първоначално за победител беше обявен Мит Ромни с 8 гласа. В последствие се оказа, че Рик печели с 34 гласа. Но какво да се прави. Американците никога не са били добри в броенето на гласове (ако не ми вярвате питайте Ал Гор).


image

На този фон едва ли беше изненадваща подкрепата,която той получи от Рупърт Мърдок. Той е един от най-влиятелните хора в съвременният свят. Той написа в навечерието на вота в Айова в Twitter:  „Рик Санторум е единственият кандидат с наистина ясно, реформаторско виждане за бъдещето на страната“. Разбира се  самият Рупърт Мърдок е Папски Рицар и това не бива да се подценява. Мърдок е Рицар от Ордена на Свети Григорий Велики. Суверен на този орден е самият Папа. Но това едва ли е изненада, като се има предид, че :


Рик Санторум е Рицар на Малта.

На 12 Ноември 2004 Рик Санторум и неговат съпруга Каран Гарвър Санторум бяха приети в Ордена на Малта. Церемонията се състоя в Катедралата Свети Патрик в Ню Йорк. Рик Сантнорум беше ръкоположен за Рицар на Магистралното Благоволение на Ордена на Малта. Неговата съпруга беше направен Дама на същият орден. От този момент и двамата са "верни слуги" на Великият Магистър Матю Фестинг. ( polopot.blog.bg/politika/2011/08/12/koi-e-velikiiat-magistyr-i-princ-fra-matiu-festing.800645 )

През 2002 година Рик Санторум пътува до Рим по един много специален повод. Там той говори на тържествата по случай  стогодишнината от рождението на Свети Хосемария Ескриба...основателят на Опус Дей. 

С подобна подрепа политическото бъдеще на Рицарят на Малта Рик Санторум изглежда много обещаващо. Реално полтически хоризонти в американската политика за него не съществуват. Големият въпрос е каква роля ще му бъде възложена. На първо врме според мен почти сигурно ще спечели номинацията на Републиканската партия и ще успее да се изправи срещу Обама. Но какво роля му е отредена тепърва предстои да разберем. Едно нещо е сигурно. Запомнете добре името на Рик Санторум, защото за него тепърва ще се говори.


Снимка, която казва повече от хиляди думи....

image

Обърнете внимание на надписа  върху кръста. Това е добре познатото ни IHS. То присъства и на логото на Ордена на Йезуитите... Вероятно снимката е от реч на Санторум в някоя йезуитска структура. И има повече символично значение.


/коментар на автора /









Гласувай:
16


Вълнообразно


1. estirbg - Цялата управляваща държавна администрация в Щатите е оплетена и здраво хваната в мрежата на Ватикана
20.01.2012 19:12
И отново ще повторя и ще акцентирам и под тази статия, че Ватикана и Щатите са тандемът, който ще наложе НСР и ще прокара нови религиозни закони, утвърдаващи и задължаващи да се почита неделята като Божий свят ден (Денят на Луцифер) и ще работи ревностно, дори със силата на инквизицията и смъртно наказание за тези, които почитат истинския Божий ден - С Ъ Б О Т А Т А.
Който не вярва - да чете Откровението на Йоана...
цитирай
2. polopot - Като гледам на тези хора съботата им ...
20.01.2012 19:19
Като гледам на тези хора съботата им е последната грижа...Не виждаш ли, че и адвентистите са одобрили законопроекта му ;)
цитирай
3. estirbg - Зависи кои адвентисти
20.01.2012 20:09
Одобрили са го тези, които са загърбили основните Библейски постулати и са се присъединили към екуменистите. Те не са всички и съответно...ще си получат наказанието...
Това отстъпление е предсказано от Елън Уайт и е описано в
ОМЕГА II

Божията църква на ръба на пропастта
Люис Р. Уолтън
Така че ние сме готови за това предателство.
...................................................................
Радвам се, че пак си тук!




цитирай
4. polopot - В законопроекта пише, че е одобрен и ...
20.01.2012 21:10
Законопроекта е одобрен и от Църквата на Адвентистите от седмият ден..:) Но както и да е.

...........................................................

Не се радвай. Няма да се задържам много често тук.
цитирай
5. gotzageraskov - Най-успешният президент - демократ (Дж. Ф. Кенеди) е католик
21.01.2012 16:05
От друга страна САЩ винаги са били във възход когато президентът е републиканец - с изключение на Дж. У. Буш - мнозина го обявяват за най-калпавия президент и аз съм съгласен с тях. Има надежда, че световната икономическа криза ще отмине при него, тъй като тя започна в САЩ (неизбежно) и ще свърши пак там (неизбежно!!!), което вече се е случвало.
цитирай
6. polopot - Кризата едва ли ще отмине с...
21.01.2012 16:35
Кризата едва ли ще отмине скоро. Все повече анализатори твърдят, че тя ще продължи поне 10-15 години. Защото това е криза на капитализмът. За да се излезе от нея трябва се реформира самата система.А в основата на тази финансова система е Федералният Резерв (и банките, които го контролират). Кенеди се опита да направи това и тръгна да ликвидира ФЕД.......

цитирай
7. meto76 - http://mittromney. com/jobs ...
21.01.2012 19:34
http://mittromney.com/jobs

http://mittromney.com/issues/energy

цитирай
8. alexanderherzdorf - Няма криза на капитализма, има к...
22.01.2012 16:33
Няма криза на капитализма, има криза на корпоративизма и социалната държава.

Федералният резерв не е капиталистически инструмент, тъй като в системата на свободен капитализъм не съществуват централни банки.

Приказките за Новия световен ред развличат умове като Алекс Джоунс и Джеси Вентура, но не влияят особено на хората с трезво мислене. Ако разгледете всички теории за конспирации заедно те започват взаимно да си противоречат. Антонов казва едно, Николов друго, Айк трето, Дюк четвърто, Джоунс пето... Загубена работа.
цитирай
9. polopot - Нека не сменяме темата на поста. Тя ...
22.01.2012 16:59
Нека не сменяме темата на поста. Тя беше за това, кой е Рик Санторум а не за сегашното състояние на капитализмът.....

Колкото за това, което се определя като "конспирация" нещата са съвсем други. И не трябва да гледаме автори, като "Николов , Айк , Дюк , Джоунс, Веннтура... " просто, защото никой няма за цел да намери истината. Всеки от тях използва своя собствена версия с цел извличане на добра печалба от съответния продукт.

Ако все пак трябва да говорим за някаква конспирация то може трябва да я разгледаме по съвсем друг начин. Да обърнем внимание на конспирацията за която говориха хора, като Джон Кенеди и Уинстън Чърчил. Според техните разбирания тя има съвсем друго измерение от това, което ни представят комерсиалните автори..
цитирай
10. alexanderherzdorf - Никога не съм харесвал Рик и като ...
22.01.2012 18:15
Никога не съм харесвал Рик и като сенатор и като политик. Той си е чист лобист и е Републиканец само по име. Не направи нищо във връзка относно монетарните въпроси. Ако искаш интересно инфо за него потърси при Глен Бек. Глен възлага много надежди на него.
цитирай
11. polopot - Няма нужда
22.01.2012 18:30
Тази информация, която съм публикувал ми е достатъчна за да разбера кой е Рик. Да видим до къде ще стигне...
цитирай
12. анонимен - Phatty
31.01.2012 17:27
hi!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 899104
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031