Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 19:23 - Какво символизира маската от филма "В като Вендета" ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 4965 Коментари: 9 Гласове:
13

Последна промяна: 08.02.2012 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

"Били сте заблуждавани от самото начало.....". Може би по този начин само с едно изречение бих могъл да опиша всичко, което се случва в последно време. Дори аз съм изненадан от това, колко лесно хората могат да бъдат манипулирани и вкарани в желаната от някои хора посока. 
В последно време светът се тресе от протести. Хиляди млади хора от Ню Йорк до Москва протестират. Нека уточня, че не съм против тяхното право на протест. Напротив, подкрепям го напълно. Но точно по тази причина съм длъжен да внеса малко яснота в създалата се ситуация.
За много хора маската на главният герой от филма "В като Вендета"  се превърна в символ на протестите срещу Новият Световен Ред...реалността е съвсем различна.
Главният герой на филма "В като Вендета" беше създаден по образа на Иезуйтският агент Гай Фокс. Изненадан съм от начина, по който хората възприемат "В като Вендета", като някакъв революционен филм. Дали хората вече нямат навика да поглеждат към историята....

image

Кой всъщност е Гай Фокс?

Гай Фокс беше Йезутски агент изпратен да взриви сградата на Парламента. Той не може да бъде промотиран, като герой освен ако не сте Йезуит. Във филма се споменава за 5 Ноември :" Преди повече от 400 години един ВЕЛИК ГРАЖДАНИН искаше да запечата 5 Ноември завинаги в нашата памет. Неговата надежда беше да ни напомни, че справедливостта, честността и свободата не са само думи, те са преспективи"...Но реалността е малко по-различна.


"В действителност Гай Фокс беше изпратен да разруши Парламентът и ликвидира  Аристокрацията в интерес на Йезуитите. И ако беше инсталирано Католическо правителство "честността,спаведливостта и свободата" щяха да бъдат факт само по волята на самият Папа....и както историята е показала тяхната система е базирана на всичко друго но не и на тези три определения.Папата е буквално много по-важен за тях от самият Христос! Ако Исус се завърне, Йезуитите все още ще предпочитат света на Папата пред неговият. Точно за това тяхната система е толкова опасна" - Симон Странкс

image

Интересното е, че целият филм е базиран на 5 Ноември. Дата на йезуитският заговор за унищожаването на Английският Парламент и Британската Протестантска монархия и замяната и с Католическа монархия. По същество революция на богат човек, по-скоро е заговор срещу правителството.

Заговорът беше наречен "Барутният заговор" защото заговорниците трябваше да взривят парламента с 36 бурата с барут. Планът не успява защото главният конспиратор Гай Фокс, експерт по експлозивите е бил заловен. След като е заловен той е измъчван и издава останалите коснпиратори.Включитело Томас Пърси. Това е човекът на базата на, който е създаден героят във филма "В като Вендета".

image

"Барутният заговор в ранните векове  наричан Барутната измяна или Йезутският заговор, беше неуспешен атентат срещу Крал Джеймс I на Англия и VI на Шотландия от група провинциални Английски Католици водени от Робърт Гетсби" - Уикипедия

Гай Фокс беше йезутски агент. Папата искаше да унищожи Протестантизмът в Англия и заръча на йезуитите да взривят Парламента.


По какъв начин един католически йезутски агент може да бъде символ на някаква промяна. Промяна в името на какво ? Промяна по волята на кого ? Символ на съпротива срещу какво е маската на героят от "В като Вендета" ? Най-големият парадкс е, че хората въобще не си дават сметка за това.

Показателен е примерът, че маската се носеще и от ....Джулиан Анандж. Един провалил се манипулатор и жалка марионетка. Същата е ситуацията и с грапата хакери "Anonymous". Тези са толкова анонимни колкото съм анонимен и аз. Ако реално представляваха опасност за някой вече щяха да са неутрализирани. Но нищо подобно не се случва естесетвено....Защото те също са част от плана. И затова атакуваха "Уикилийкс"  последен отчаян опит да спасят този провален проект. Ясно е, че докато се крият зад маската на Гай Фокс не представляват опасност.

image


"В " не е нищо повече от още една креатура на Йезуитите. Креатура на Новият Световен Ред, която кара хората да мислят, че са срещу Новият Световен Ред. Маската на Гай Фокс не е символ на борбата срещу Новият Световен Ред. Тя е неговият символ.....

..........................................................................................................................

The Gunpowder Plot - Римо Католическа Йезуитска Конспирация (видео)
polopot.blog.bg/politika/2011/10/30/the-gunpowder-plot-rimo-katolicheska-iezuitska-konspiraciia-.844207





/разследавне на автора/














Гласувай:
13



1. анонимен - amin
06.02.2012 19:47
a moje gay foks gey lisicata ,poznam o tozi i dsterkamu ia znam malkata lisica znaci govorics za simo 2 ili erik kleptomana bavnata raka za svirene barza za kradene i hilavoto po tochno debeloto lunci ,moi sa bg reotan ama stopliam:).:P.
цитирай
2. polopot - :)
06.02.2012 21:18
:)
цитирай
3. анонимен - И пак не знаеш какво означава мас...
07.02.2012 02:13
И пак не знаеш какво означава маската в наши дни и кой и защо я носи авторе
цитирай
4. antoninus - Никак не се учудвам.
07.02.2012 11:05
Никак не се учудвам. Пипалата на Рим са навсякъде.
цитирай
5. polopot - do 3
07.02.2012 11:15
Предполагам, че ще бъдеш така добър да ни информираш...
цитирай
6. polopot - Не съм запознат. Колкото до ЕС, по ...
09.02.2012 16:52
Не съм запознат.

Колкото до ЕС, по някое време ще публикувам кои бяха "архитектите" на този съюз.

Но това едва ли ще стане скоро.....
цитирай
7. polopot - antoninus не си губи времето. . . . ...
12.02.2012 13:34
antoninus не си губи времето....Нямам време за всичко.
цитирай
8. jindo - Jindo
14.02.2012 00:43
С толкова правописни грешки не знам кой ще ви вземе на сериозно. Иначе интересна информация.
цитирай
9. antoninus - The truth about Anonymous
17.02.2012 14:50
http://www.youtube.com/watch?v=Mq3OcvgEy70&feature=relatedfb_source=message
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 899220
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031