Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2012 13:49 - От нашият човек във Вашингтон: Съветите на Джеймс Уорлик към Марси Райс !
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1151 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 25.05.2012 15:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Уважаема Райс,

Първо искам да ви изкажа моите искренни съчуствия за назначението в България. Не знам какво сте направили (или не сте направили) за да заслужите подобно назначение. Но така или иначе то вече е факт. Сега ще ви дам няколо ценни съвети как вашето принудително пребиваване тук да стане по-приятно.
Първо искам да ви кажа да не правите никакви дипломатически гафове. Знам, че така ще искате по-бързо да се махнете от София. Но ви уверявам, че подобни неща не минават пред Държавният департамент. Каквито и гафове да правите никой във Вашингтон няма да се смили и да ви върне обратно в Албания. Уверявам ви, че аз опитах всичко за което се сетих. Но Хилъри не прояви никаква милост. Дори направих всичко възможно да изключа микрофона  при посещението и у нас. Така, че забравете за това...
Сега няколко думи и за политическата обстановка в България. За момента трябва да подкрепяме "новото дете" на демокрацията- премиерът Борисов.Аз лично не проумявам защо, но така ни каза Хилъри. Както вече си разбрала той няма много общо с демокрацията. Но ако се снимаш по-често с него пред медиите няма да имаш никакви проблеми . Ако не те слуша ще трябва да бъдеш много изобретателна.
Аз лично бих заложил на вътрешният министър Цветанов. Той винаги може да ти свърши някаква полезна работа. Човекът е много амбициозен. Навремето един от нашите съветници от Департамента се пошегувал, че той ще наследи Бориосов на премиерският пост. Няма нужда да ти казвам, че Цветанов не е разбрал шегата....
Сега няколко думи и за опозицията. Основата опозиция са комунист...опа...социалистите на Станишев. Знаеш какво става в Европа. Оланд е във Франция, Меркел си заминава...С него не бива да се шегуваме, за да не ядосаме Европа. Разбира се на Борисов ще казваме, че ще му помогнем да победи социалисите на изборите. Той все още си мисли, че  смятаме БСП за комунисти, а него за демократ. Какво ли стане когато разбере истината ?!
Сега няколко думи депутатите в парламента. С БСП и ДПС нищо няма да постигнеш. Хората са от "старата школа". С ГЕРБ също ще удариш на камък. Там не правят нищо без разрешението на Борисов.Виж с  независимите можеш да направиш чудеса. Сега нямам време да ти обяснявам подробно какво е това "независим депутат". Само ще ти кажа, че преди време при мен доидоха няколко такива и поскаха да направят нова "проамериканска партия в България". Аз се пошегувах с тях и им казах, че САЩ имат нужда от "проруска партия". Няма нужда да ти казвам, че тези идиоти ми повярваха и нявсякъде тръбяха, че ще правят проруска партия. Представям си какво са си помислили за мен в Държавният департамент. Но пък в това има и нещо положително. Може би за това Хилъри най-сетне ме разкара от България :) Но Марси да кажеш на Хилъри, че го направих само да се махна от България. Не съм никакъв руски агент. Това го кажи и на онези в приземният етаж на Държавният департамент.
Сега няколко думи и за изборите, които се провеждат тук. Каквото и да видиш по време на избори отговорът е един и същ :" изборите са минали нормално". Това е директивата от Вашингтон. Между нас казано при Борисов няма точно избори, но какво да се прави.Понякога трябва да правим компромиси в името на демокрацията. Това е до второ нареждане. Но според мен не трябва да имаш морални угризения. В момента подкрепата за ГЕРБ е такава, че и Цветанов да брои бюлетините Борисов пак няма да спечели. Но както и да е...
Сега малко и за геополитиката. В България имаме бази и ще разполагаме елементи на ПРО. Добрата новина е, че никакви ракети няма да паднат в САЩ. Но ако стане напечено с Иран ще разчитаме на нашите военни в България на свалят всички ракети над България.  Въпреки, че от военна гледна точка май е невъзможно...Но да си мислила какви ги вършиш в Алабания. За твое успокоение посолството ни в София е, като бункер. То май и за това сме го строили така.
Относно политическата подкрепа. Твърдо ще повтаряш, че София е наш партньор и съюзник. Също така, че никога няма да допуснем Путин в България. Това също е директива...Въпреки, че според слуховете във Вашингтон Путин и Джо Байдън са се разбрали нещо съвсем друго. От друга страна на Ердоган ще повтаряме, че ще има влияние в България. Той ако не знаеш още си вярва, че ще му помогнем да възроди имперските амбиции на Турция. Чак ми е жал за него...
Мила Марси това беше от мен. Надявам се да съм ти бил полезен с моите съвети. Пожелавам ти успех в България. И дано успееш да изкараш по-малко от 3 години.Все пак ти си дама, може и да се смилят над теб.


Искренно твой: Джеймс Уорлик



P.S. До Държавният департамент : Момчета само се шегувах. Не съм искал да правя проруска партия !!!




Гласувай:
5



1. ka4ak - Поздрави!:)))
25.05.2012 20:03
17:39 - Не съм спец,но и на това на което си попаднала,си е достатъчно притеснително!!!
Поздрави Даниела!:)))

Постинг: Днешната Голяма новина. От трън, та на глог?
Автор на постинга: dokumentalni
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 898915
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031