Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2013 20:14 - Конгресмен Луис Макфадън: ФЕД създаде 12 частни кредитни корпорации (IV част)
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.03.2013 20:17


image


Цитати от няколко изказвания направени пред Камарата на представителите от уважаемият Луис Макфадън от Пенсилвания. Г-н Макфадън, който е служил като Председател на Банковата и валутна Комисия повече от 10 години, е бил най-осведоменият човек по тези въпроси в Америка и е бил в позицията да говори с авторитет за повечето разклонения на този гигантски частен кредитен монопол. Като Представител на държава, която беше между първите декларирали своята свобода от международните финансови тирани, както подобава на Пенсилвания, люлката на свободата, отново получи доверие има син, който не се уплаши да отправи предизвикателство в лицето на паричните елементи. Като се има предвид, че Макфадън е бил избиран на най-високите постове от двете  Демократическатa и Републиканската бюлетина, не може да има обвинения от пристрастие към него. Защото тези речи са изложени пълни в Архива на Конгреса, те носят тежест, която няма смисъл от осъждане от отделните единици. (1934)


Великата Депресия



Междувременно и за сметка на това, ние сме в средата на най-голямата депресия позната някога. От Атлантика до Пасифика нашата страна беше яростно опустошена от вредните практики на ФЕД и интересите, които го контролират. Никога досега в нашата история, общото благополучие на нацията не е било на толкова ниско ниво, и мислите на хората не са били пълни с отчаяние.

Неотдавна в един от нашите щати 60 000 жилища и ферми бяха извадени на търг само за един ден. 71 000 жилища и ферми в окръг Окланд, Мичиган бяха продадени и техните някогашни собственици изгонени. Хората, които бяха изгонени са загубени заради ФЕД. Те са жертви на ФЕД. Техните деца са новите роби на търговете за продажби и връщането към човешкото робство.

 

Планът на ФЕД


През 1913, пред Банковата и валутна комисия на Сената, Алексанъдр Ласен направи следното изявление : " Целият план на ФЕД с тази търговска хартия е неудобна машинация - тя е просто прикритие, което да осигури привилегия за издаване на пари и да избегне плащането на данъци за тяхното обръщение ако е възможно, и след това контрол над издаванетf и запазването му, в замяна на намалени лихвени нива. Това ще докаже ползата на малцина във вреда на всички останали хора.Това означава, че ще продължи да се усеща липсата на пари и бъдещо удължаване на кредитите, и заради недостига на пари хората ще трябва да ги вземат на заем." Няколко дни преди законък за ФЕД да бъде прокаран, Сенатор Рот обяви, че ФЕД е престъпление срещу нашите свободи.Той предрече :" Много преди да се събудим от нашите мечти за просперитет чрез изкуствена валута, нашето злато - което само по себе си ни пази от катастрофа - ще изчезне внезапно и никаква измамна лихва няма да го върне."


Ако някога някое пророчество се е сбъдвало, то това се сбъдна.

ФЕД стана закон в навечерието на Бъдни вечер, през 1913 и скоро след това, германските международни банкери "Кун, Льоб и Ко" изпратиха един от техните партньори да го управлява.

Банкнотите на ФЕД по своята същност са вредни. Това е най-лошата валута и най-опасната, която тази страна някога е познавала. Когато вносителите на законът видяха, че доктрината на  демократите няма да позволи банките да издават новата валута, като банкноти, те го спряха. Те не прокараха такъв вид валута, а именно дългова валута на правителството на Съединените Щати. Те не направиха правителството длъжник на хора или корпорации, и най-малко длъжник на чуждестранни частни лица. Както Кемерер заяви : "Банкнотите на ФЕД по свята същност имат някои отличителни характеристики на правителствени хартиени пари, но по своята същност, са чисти парични активи притежаващи правителствени гаранции срещу, които правителството не осигурява нищо."

Уважаемият Л.Д. Хил, бивш член на Камарата зяви самата истина : " Те са задължение на правителството на Съединените Щати срещу, което то не получава нищо и за плащането на което по всяко време, приемете го : погледнете как ФЕД се обезщетява сам".

Ако Съединените Щати се освободят от банкнотите на ФЕД, когато широката общественост открие, че това струва да се заплати хартията на ФЕД, и ако правителството не осигури провизии за тях то първият момент на болката за тях няма да толкова далеко.

Пред Банковата и валутна комисия на Сената, когато законът беше прокарван Кроицер заяви : "Имперската власт на еластичността на тази гъвкава валута, е владение изключително на главни корпорации притежавани от банки.Това е власт над животът и смъртта на всички местни банки и на целият бизнес. Може да се използва за да създаде или унищожи просперитетът, да избегне или причини липса на пари и паника. Като създава изкуствен недостиг на пари, лихвените нива в тази страна могат да бъдат изкуствено завишени и банковите такси върху всеки бизнес, както и стандартът на живот в интерес на печалбата на банките, които притежават тези регионални централни банки,без да има никаква печалба за хората. Тези 12 корпорации заедно прикриват, монополизират и използват за частна печалба - всеки долар на нашата държавна валута и всички обществени доходи на Съединените Щати. Дори един долар не може да бъде пуснат в обръщение без между хората от тяхното правителство, без съгласието и под условията на тези 12 частни парични тръста"

Напук на това и на всички останали предупреждения, вносителите на ФЕД създадоха 12 частни кредитни корпорации и им дадоха абсолютен монопол  над валутата на тези Съединени Щати - не само на банкнотите на ФЕД - но и на всички останали валути ! Законът за ФЕД осигури пътят и начините за чрез, които златото и основната валута в ръцете на американците ще бъдат получени от ФЕД в замяна на банкнотите на ФЕД, които не са пари, а обещание за плащане.

И когато в един ужасен ден това бъде направено, първоначалният монопол ще бъде продължен от порочните изменения на ФЕД и неговите незаконни и предателски практики.


 
Пари за шотландските дестилатори



  Господин Председател, ако шотландски дестилатор поиска да изпрати, като стока шотландско уиски в тази страна, той може да изтегли своята контрабанда в долари и след като контрабандата бъде приета чрез изписване на неговото име на документа, шотдландският дестилатор може да изпрати тази фактура до престъпният пазар на стоки в Ню Йорк Сити, къдет ФЕД ще я купи и ще я използва, като гаранция за новите банкноти на ФЕД. По този начин правителството на Съединените Щати плща на шотландските дестилатори за уискито преди то да е натоварено, и ако то се загуби по пътя или бреговата охрана го конфискува или унищожи, ФЕД просто отписва загубите и правителството никога не разбира за парите платени на шотландските дестилатори.


Докато ние се опитваме да налагаме тук сушият режим, ФЕД са в спиртният бизнес в Европа и плащат  сметките си  на контрабандистите с държавният дълг на тези Съединени Щати. "Господин Председател, чрез някои процеси те принудиха нашето правителство да плаща на германските пивовари за тяхната бира. Защо беше позволено на ФЕД да финансира бирената индустрия в Германия, като по този начин или чрез принуждаване на малкиет американски банки да влагат  пари в бирарията Исенбек и в германската банка за да финансират бирената индустрия ? Господин Предстедател, ако Динамит Нобел от Германия иска да продаде динамит на Япония, той може да представи сметкат на японските потребители в долари и да изпрати тази сметка на престъпният пазар на стоки в Ню Йорк Сити, където ФЕД щя я купи и ще я използва, като гаранция за банкнотите на ФЕД, като същевременно ще помогне на Динамит Нобел.

Защо ние изпращаме нашите представители на конференцията по разоръжаване в Женева - докато ФЕД прави така, че нашето правителство да плаща японските военни дългове към герамнските военни производители ?

Господин Председател, ако германец поиска да произвежда боб и да го продава на японски клиенти, той може да им представи сметка в долари и да ги купи чрез ФЕД, и да изкара парите извън тази страна за сметка на американските граждани без той дори да е започнал да отглежда боб.
Господин Председател, ако германец в Германия иска да изнася стоки до Южна Америка или някоя друга страна, той може да представи своята сметка на клиентите си и да я изпрати до Съединените Щати, и след това да вземе парите преди да е натоварил или дори произвел стоките.

Господин Предстедател, защо трябва валутата на Съединените Щати да бъде използвана в услуга на германската бира ? Защо трябва да бъде използвана за подпомагане на зърнопроизводители в Чили, за японски клиенти ? Защо трябва тези Съединени Щати да бъдат принуждавани да издават милиарди долари всяка година за да плащат дълговете на един чужденец към друг чужденец ? Затова ли влоговете в нашата национална банка бяха изтеглени от нашите банки и бяха изнесени навън ? Затова ли те трябваше да ги изгубят ? Защо публичнят дълг на тези Съединени Щати трябва и също така парите на вложителите в нашата национална банка трябва да бъдат използвани за да подкрепят международни пивовари, продавачи на наркотици, производители на уиски, търговци, чилийски производители на боб, да финансират военни фабрики в Германия и Съветският съюз.


Източник : личен архив на автора


Още по темата : polopot.blog.bg/politika/2012/09/01/kongresmen-luis-makfadyn-razgrabvaneto-na-sasht-ot-federalni.995635

     

Ме

 








Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 904720
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930