Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 19:30 - Дали Опус Дей замени ордена на йезуитите ?
Автор: polopot Категория: Политика   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
1



image


В последно време все повече започна да се появява информация за една от най-загадъчните структури на Римокатолическата църква. И това е създадената в Испания организация Опус Дей. Истината е, че преди появата на филма „Шифърът на Леонардо” повечето хора въобще на бяха чували за тази организация.

 

Тук веднага се появава съмнение, че въпросният филм беше и една изключително добре проведена пропаганда. Тя извади на преден план Опус Дей в една изключително нелицеприятна светлина. Но дали именно от това нямаше нужда и самата организация ?

Възможно ли е Дан Браун и филмът „Шифърът на Леонардо” макар и несъзнателно да са обсужвали целите на Опус Дей ?

 

Една такава възможност не би трябвало да се изключва. По една или друга причина от прелатурата са си давали сметка, че рано или късно тяхната дейност ще привлече внимание.  Дали по този начен не са насочвали събитията в желанат от тях посока ? Блудкавите холивудски сюжети дават чудесна възможност на тази структури да отклони внимание от далеч по-важните въпроси за своята дейност.

 

Това, което прави впечатление е, че все още липсва достатъчно информация за тази организация. За разлика от добилият доста спорна слава ореден на йезуитите. Изборът на йезуит за папа по всяка вероятност може да се определи, като окончателното излизане на светло на този орден. И веднага изниква въпросът, коя структура ще заеме неговото място ?

 

Основен фаворит за тази дейност е създадената от св. Хосемария Ескриба де Балагуер организация. Един много любопитен детайл е, че Опус Дей е създаден в Испания. Тук се забелязва една много интерсна връзка. Много спорно е до колко тя има някакво значение, но все пак е изключително любопитна.  И това е Испания. След разгромът на Рицарите тамплиерите именно в Испания намират спасение голяма част от тях.

 

 

 

Рицарите тамплиери – Лос алумбрадус – Ордена на йезуитите – Опус Дей .

 

Ще ви припомня, че член на Лос алумбрадус е бил и Игнасио Лойола. По-късно той основава и ордена на йезуитите заедно с Франсис Борджя. Неговият брат пък е бил велик магистър на един от ордените наследили тамплиерите в Испания.

 

Дали създаването на Опус Дей в Испания не е продължение на тази връзка ?





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: polopot
Категория: Политика
Прочетен: 906549
Постинги: 319
Коментари: 1082
Гласове: 2262
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930